Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 24: Ugens koncerter og udgivelser

Updated
20220612_150813

Spillestederne står næste tomme i den kommende weekend, men frygt ej. Vi guider dig klart og tydeligt gennem ugens genvordigheder.

Kunstner
Dato
13-06-2022
Fotograf
Martin Damm
Forfatter

Det er ikke den saftigste uge for koncerter på landets spillesteder. Det må man vist desværre erkende. Bevares, nordjyderne holder fanen temmelig højt, og du kan også få trut til dit horn i Aarhus, men ellers skal du lede andetsteds efter din liveoplevelse.

Men altså, lad os holde fokus et øjeblik. Hvis du nogensinde har været til punkkoncert, har du sandsynligvis set en jakke i mere eller mindre god stand, hvor der enten var malet eller påsyet et mærke, der viste det enkle logo for Texas-bandet Days N’ Daze. Siden 2008 har houstonianerne holdt fanen højt for den vanddelende genre “folk punk”. Det betyder i sin enkelthed, at man drikker sig fuld og spiller hurtigt på banjo, fremfor den mere traditionelle tilgang, hvor man drikker sig fuld og spiller hurtigt på elguitar.

Spøg til side. Det legendariske band gæster 1000Fryd allerede mandag og flankeres af Columbian Neckties og Skunk Mama, som i den grad spiller op til mere end en mandag plejer at kunne trække. Det bliver vildt.Senere på ugen er samme sted værter for endnu en gang punk. San Diego-duoen The Schizophonics, der har åbnet for både The Damned, The Hives og Cage the Elephant, har inviteret lokale Amdis Flugtplan og Death by Fernet til at skabe ballade i det nordjyske kollektivkulturhus. Det skal nok blive festligt. Især når alle de skæggede typer er rejst østpå.

Punk er der også at finde i hovedstaden. Tirsdag lægger Store Vega hus til Social Distortion, Grade 2 og Lovebreakers, der rejser rundt i Europa og laver ballade. Social Distortion har huseret siden 1978 og er at de få punkbands, der har modtaget guldplader, og har altså et vist claim to fame, som det kunne give god mening at få efterprøvet på egen hånd denne aften.

Fra den anden ende af verden stammer japanske Kikagaku Moyo, der sammen med taiwaneserne i Mong Tong, indtager Pumpehuset for at spille deres særlige, eklektiske syrerockdrone med kraut-strejf til deres hidtil største koncert her i landet. De er kendt for at improvisere noget så grusomt, så det bliver stensikkert en unik oplevelse.Canadiske Tunic slår vejen forbi Råhuset på Vesterbro, for at spille lidt fra deres nye plade ‘Quitter’. Der er lagt i kakkelovnen til sådan en skøn blanding af noise rock og posthardcore, som man rigtig godt kan lide, når man er en af dem, der har valgt at blive på fastlandet, selvom Metallica spiller lige på den anden side af indre by.Er du mere til trut end tæsk, er der godt nyt. Brass Against har taget deres omrejsende cover show med til Aarhus og ruller hele Rage-maskineriet ud med horn og skridsikre skosåler i Aarhus, hvor de indtager Train onsdag aften.

Apropos Aarhus, så udsender noiserockerne i Puke Wolf langt om længe opfølgeren til 2019’s ‘Everything from Nothing’, og det fede er, at den er endnu bedre en forgængeren. Find anmeldelsen andetsted i denne uges nyhedsbrev, men vi kan godt garantere, at det er høj kvalitet.I omtrent samme boldgade er der en fuldlængde fra coloradianerne i Upon a Field’s Whisper, der smider crust, black og post-hardcore i en stor gryde og skaber skønne toner af det.Ukrainerne i White Ward er også klar med nyt, og det er faktisk rimelig imponerende, hele verden taget i betragtning. Hvordan man finder tid til at skrive og indspille musik i en krigszone aner vi ikke, men det har White Ward tilsyneladende. Bandet er kendt for at eksperimentere og tage black metal andre steder hen end man plejer, og vi venter forventningsfuldt.Er du mere til det klassiske, så er der håb at spore i det kolde nord. Jorn er nemlig på gaden med en spritny omgang heavy metal, som vor far lavede den. Den tunge og fine vokal er slebet frisk til anledningen og der skal spilles op til heavy grand prix, som kun Jørn Lande kan gøre det.


Der er forresten også Copenhell i denne uge.Koncerter:

13. juni
Days N’ Daze + Columbian Neckties + Skunk Mama, 1000fryd, Aalborg

14. juni
Social Distortion + Grade 2 + Lovebreakers, Vega, København
Boy Harsher, Pumpehuset, København

15. juni
Tunic, Råhuset, København
Kikagaku Moyo + Mong Tong, Pumpehuset, København.
Brass Against, Train, Aarhus
Copenhell ‘22: Metallica + Dizzy Mizz Lizzy + Suicidal Tendencies + Vola + Ugly Kid Joe + Eyes + LLNN + Red Fang + Wargasm + Lok + Lydsyn + Angstskrig + Withering Surface + Soen + Gloryhammer, Refshaleøen, København

16. juni
Copenhell ‘22: Judas Priest + Kiss + Korn + Down + Opeth + Devin Townsend + Myrkur + Destruction + Sacred Reich + Blood Incantation + Denial of God + Ivy Crown + Nyredolk + Deadly Apples + Knocked Loose + Konvent + Raised Fist, Refshaleøen, København

17. juni
The Schizophonics + Amdis Flugtplan + Death by Fernet, 1000fryd, Aalborg
Copenhell ‘22: D-A-D + Baest + Bad Religion + Emperor + Bersærk + Siamese + Redwood Hill + Agnostic Front + Hällas + Vreid + Svartsot + Ghost Iris + Thundermother + Lifesick + Alestorm + Horndal + Sorthandsk + Spirit Box + Urne, Refshaleøen, København

18. juni
Copenhell ‘22: Iron Maiden + Mastodon + Mercyful Fate + The Hellacopters + Jinjer + Death to All + Artillery + Dog Eat Dog + Orm + Benediction + Xenoblight + The Raven Age + Gatecreeper + Søren Andersen + High Command + Bombus + Junkyard Drive + Nerved + Thunder + Wayward Dawn, Refshaleøen, København

Udgivelser:
Puke Wolf - Interstice (Noise-rock/post-hardcore)
White Ward – False Light (Experimental/Post-Black Metal)  
Tombs – Ex Oblivion (Black/Post-Metal)
Jorn – Over the Horizon Radar (Heavy Metal/Progressive Rock)
Upon a Field's Whisper – Sorry for Your Loss (Atmospheric Black Metal/Crust)    
Funeral Oppression – The Eternal Revival (Depressive Black Metal)
Embalsamo – Carnality Towards Perverted Rotting Flesh (Death/Thrash Metal)    
Rancor – Bury the World (Thrash Metal)
Ghostsmoker – Grief (Sludge/Doom Metal)
Inexorable – Imperious (Death Metal)
Horror Within – Awaiting Extinction (Technical Death Metal/Deathcore)
Circle of Blood – Leviathan (Death Metal)
Unholy Impaler – To the Daring Forces (Black Metal)
Deus Omega – Among the Dreaming Dead (Black/Death/Doom Metal)
Dysmorphic Demiurge – The Great and Terrible War (Brutal Death Metal)  
Folklore Negro – Al amparo del silencio (Progressive Doom/Death Metal)
Aptera – You Can't Bury What Still Burns (Doom/Sludge/Stoner Metal)
Denouncement Pyre – Forever Burning (Black/Death Metal)
Seven Kingdoms – Zenith (Power/Thrash Metal)
Truent – Through the Vale of Earthly Torment (Groove/Thrash Metal)
Civil War – Invaders (Heavy/Power Metal)
Exocrine – The Hybrid Suns (Progressive/Technical Death Metal)
Consecration – Cinis (Doom/Death Metal)
Oreyeon – Equations for the Useless (Stoner Metal)
Chaos Magic – Emerge (Symphonic Metal)
Ataraxy – The Last Mirror (Death Metal)
Infanteria – Patriarch (Thrash Metal)
Oni – Loathing Light (Progressive Death Metal, Djent)
Inexorum – Equinox Vigil (Melodic Black/Death Metal)
Serpent Ascending – Hyperborean Folklore (Death Metal)
Esoctrilihum – Consecration of the Spiritüs Flesh (Black Metal)
Horns & Hooves – I Am the Skel Messiah (Black Metal)
Apocalyptic Leaders – Destructive Rage of the Enemies (Black Metal)
Atramentum – Through Fire, Everything Is Renewed (Black Metal)
Blasphemous Creation – Beyond the Grave (Black/Thrash/Death Metal)
Matt Miller – Monument of Velocity (Progressive Death Metal)
Bad Acid Trip – Taught To Fear (Crossover/Thrash Metal/Grindcore)
Feigur – III, Ascension (Depressive/Atmospheric Black Metal)  
After Evolution – War of the Worlds (Symphonic/Gothic Metal)
Booby Trap – The Hellzheimers (Thrash Metal/Crossover)
Swampborn – Beyond Ratio (Experimental/Post-Black Metal)
Hostia – Resurrected Meat  (Death Metal/Grindcore)
Spiter – Bathe the Babe in Bats' Blood (Black Metal/Punk)
Galundo Tenvulance – The Disruptor Descends (Symphonic/Melodic Death Metal/Deathcore)