Top 5 – Urin for a treat!

MP2

Hvad sker der for tis!? Hvorfor skal vi pludselig snakke så meget om, at en kvinde har tisset lidt på en mand – med samtykke? Er det ikke hverdagen i Sønderjylland - altså ud over samtykke-delen? Og hvorfor har Devilution endnu ikke skrevet noget om Brass Against? Slap af, her er en fantasTISk top 5.

Titel
+ Rockbitch + Mastodon + John Lennon + Mike Patton + Blind Melon

I 1999 stod jeg foran Orange scene og ventede på årets koncert. Heltene fra Metallica spillede på Rossen, og det var min første oplevelse med bandet, såvel som festivalen. Jeg var sammen med min kammersjuk Jimmi, og vi havde en god oplevelse. Også selvom vi var ranglede teenager, mast op imellem en flok svenske rocker-størrelser.

Det var faktisk så galt, at mine fødder knap nok kunne nå jorden – og det var ikke fordi jeg fløj i en eufori over oplevelsen. Jeg var blot mast, og kunne hverken komme frem eller tilbage uden besvær. Desværre blev den dejlige, glade solskinsdag brat afbrudt, da en af de jævnt store svenskere bag ved mig, på fordrukken vis udbrød “Jag måste pissa”. Lidt en træls udtalelse, der ikke blev bedre af sidemanden, der, morsom som svenskere er, svarede, at han da bare skulle pisse i baglommen på mig. Svensk humor.

Jeg fløj, som havde jeg drukket Red Bull, for jeg kan virkelig ikke lide tis. I hvert fald ikke ud over mig. Det er ikke sådan, at jeg har en fobi. Tis er trods alt ganske naturligt, og folk skal da gøre hvad de vil i privaten. Men inden en eller anden SoMe, sølvpapirsbeklædt tisse-troll formaster sig til at ødelægge den våde stemning, rive mine ord ud af kontekst og anklage mig for at være woke og/eller venstreorienteret, må jeg blot erkende, at tis bare ikke er min kop…te.

Jeg fandt en mindre proppet spot, længere nede bagved. Hvor man nemt kunne komme ud, og der ingen svenskere var. Min ven Jimmi, ja han blev derinde. Men han har også et helt andet forhold til tis. Et forhold, der ikke skal berøres her – men han har engang tisset sig selv i hovedet.

Tilbage til fremtiden, opmærksomme som vi er, her hos Devilution, er det ikke gået vores næse forbi, at en potentiel ny trend er opstået. Kom ikke og sig, at metal ikke er provokerende… eller hornmusik i hvert fald, for hold da fest, hvor har de udenlandske metal-medier haft travlt med at berette om Brass Against’ pissidence. TL:DR: Vokalist Sophia Urista ladede vandet på en publikummer, med samtykke – og det er noget af det farligste, der er sket i rock og metal længe.

Vi har naturligvis øjnet en gylden mulighed for at være med på bølgen. Ikke at jeg personligt vil inviteres med på scenen til frivillig hydrering ved næste Cabal koncert, men jeg kan jo trods alt ikke udtale mig på vegne af resten af redaktionen. Med det på plads, lad os kaste os ud i det – 'Tis nothing but a golden top5.

1. Rockbitch - en våd teenagedrøm
Kan du huske Rockbitch? De spillede svedig gotisk/industrial/alternativ/progressiv rock/metal. Det husker du nok tydeligt. Der var meget snak om dem, dengang i slut-90’erne og indtil bandet stoppede i 2003. Og det var helt sikkert på grund af deres utallige hits og kompetente mix af genrer.

Det var nok mere bandets afslappede forhold til sex – og de forskellige kinks, der gemmer sig i mørket, der skabte omtale. Der var det gyldne kondom, der åbnede lågen til det forjættede land, skulle man som publikummer være så heldig at få fingrene i det. Så kunne man ellers fyre den af med 'Luci the Stage Slut', 'The Haema-Whore’ og Kali and Erzulie–the 'Sex Magik Priestesses’. Det hele var super-duper artsy fartsy, i en sådan grad, at man nemmest finder klip fra bandets koncerter, ved at besøge Xvideos. Alternativt kan man forsøge at få fingrene i 2003-dokumentaren 'This Is Rockbitch'.

And guess what: Rockbitch var nede med de gyldne dråber, også på scenen. Man fristes til at sige, at det er en hver ung teenage-knøs’ våde drøm.

2. Mastodon - Sickle and Piss
Ud over at ‘Emperor of Sand’ generelt er en gang pis i en tør, tør ørken, har guitarist Brent Hinds også et flydende forhold til urin. Skal man, så skal man - sagde Hinds, inden han listede om bag forstærkeren og tømte slangen, under bandets koncert på Arena i 2015.

Var det diskret? Øh nej. Var det elegant? Absolut ikke. Var det det mest Hinds-agtige Hinds kunne gøre? Umiddelbart ja. Han vaskede heller ikke fingre bagefter. Klamt og helt ude af takt med de gode manerer, der hersker på Rossen. Hallo mand, du er på festival i Danmark, her pisser vi altså op af teltet, ikke inde i teltet!

Det er åbentbart ikke det eneste sted Hinds holder af at tisse. Da Hinds til Golden Globe Awards fik den tvivlsomme ære af, at ledsage sin aldrende helt, Angus Young, på toilettet, skulle Young efter sigende være blevet så træt af Hinds’ tilkendegivelse af respekt, at han bad Hinds “Quit pissing in my pocket”. Det betyder nok noget andet på gammelmands australsk, men det ville nu være ret Hindsk, at pisse ud over sin helt. Dis is my hero, I mark my territory!!!

3. John Lennon - The uringinal prankster
Ja, det fremgår som sådan ikke, om Lennon selv var glad for tis, men mon ikke de fire Beatler prøvede lidt af hvert, inden kvartetten var en saga blot. Undtagen Paul McCartney måske, han virker for tør til tis.

Til gengæld var John Lennon ikke bleg for at give fra sig. Især hvis du var irriterende – og det var skuespiller Jane Mansfield tilbage i 1962, hvorved Lennon antageligvis opfandt den gode gamle og stadig ret morsomme tis-i-drink-joke. Hvis du ikke er bekendt med den morsomhed, er her en hurtig omgang DIY:
1. Skaf en drink
2. Drik lidt af den
3. Erstat det du har drukket med tis
4. Giv drinken til Mansfield (eller hvem end der irriterer dig)
5. Klukle med en slet fascination, mens Mansfield (eller hvem end der irriterer dig) nyder drinken.
6. Ta-da tis-i-drink-joke

Prøv den ved en kommende festlighed, det er pissesjovt.

Og ja, derved også sagt, at John Lennon var forgangsmanden, der gav verden den såkaldte peniscolada. Han var en mand af mange talenter. Det vides ikke om Mark David Chapman i virkeligheden var et offer for Lennons tis-i-drink-joke, men det virker sandsynligt.

Apropos The Beatles, vidste du, at koncertsalene havde det med at lugte af tis, efter kvartetten havde spillet? Den er god nok og skulle efter sigende var forårsaget af de overekstatiske kvinders problemer med at holde på vandet – ligesom en svensker til Metallica koncert.

4. Mike Patton - Sol Invictis
Vi ved alle, at den ikoniske multikunstner har en ting for lort. Sådan er det bare. Men ro på, Patton har selvfølgelig også udtrykt glæde over en god klassisk nr. 1. Udenpå og indeni, så at sige. I forbindelse med en række Faith No More koncerter har Patton inkluderet tis i sceneshowet – hvilket vel overhovedet ikke overrasker nogen?

Det er godt nok nogle dage siden, men som Per Pallesen siger, så er der der bare noget specielt over en god årgang gyldne dråber. I 1992 åbnede Faith No More for Guns N’ Roses og Metallica, på deres co-headlining tour. Jævnfør Patton skulle Guns N’ Roses have behandlet ham og bandet elendigt. Ikke overraskende førte det til en del kontroverser. Ikke mindst, at Patton pissede ud over Axls teleprompter… nå ja, og puttede lort i en kage, som var tiltænkt Guns'ne. Det er pisse klamt, men hvem kan ikke forestille sig Rose værende en kæmpe fucking dick?

Det skal tilføjes, at Axl Rose havde spurgt Nirvana om de ville opvarme, før Faith No More, men Cubain og drengene gad ikke det pis.

Det er nu ikke fordi det var en engangs-tis-forestilling fra Pattons side. Under en koncert i Lyon pissede Patton i en kop (et lille skridt fremad, i forhold til Hinds), hvorefter han drak det. Ja ja, det var nok en varm dag. Han fortæller om førstnævnte i nedenstående Covid-interview, sammen med blandt andet Scott Ian5. Blind Melon - Soak the Sin
Kan du huske Blind Melon – du husker sikkert Rockbitch bedre? Det amerikanske band havde ikke et gyldent kondom. Næ, Blind Melon var det der funk-rock band fra 90’erne. Dem med ‘No Rain’-hittet. Med godt 281 millioner plays på Spotify for det ene nummer, er der nok nogen af jer der husker bandet. Anyway, tilbage i 1992 udgav bandet deres debut-plade, og den var et hit. Især i Staterne, hvor bandet røg på en forholdsvist stor tour – som det hørte sig dengang. Til en af de koncerter havde forsanger Shanon Hoon eftersigende drukket sig så pissefuld, at han ikke kunne kende forskel på toilet og publikum – en god lille-fredag, som vi kalder det i Næstved.

Efter at have mumlet sig igennem et par numre, uden større held, røg bukserne ned, og Hoon havde stor succes med at pisse ud over det nærmeste publikum. Om det var i forlængelse af sangen ‘No Rain’ vides ikke, men det er svært ikke at håbe på et sammenfald. Altså, så var der alligevel regn, ikke – get it!?!?! (ba-dum-tis). Han fik senere en bøde, fuldstændigt som Sophia Urista fra Brass Against.

Ja, ja, så kan rock og metal sgu stadig forarge det almene publikum. Godt gået, hejst flag for vores yndlingsgenre – vi er her stadig. Altså hvis ikke det var fordi den ene større pop-kunstner efter den anden, har pisset ud over scenen, siden tidernes morgen. Fergie, Marie Osmond, Lewis Capaldi, Nik fra Nik og Jay og mange flere står allerede på den liste – og så er vi slet ikke startet på R. Kelly, der står i hjørnet og memer den i en “hold my beer”-position.

Pis, så tabte vi sgu igen – om end de fem tilfælde ovenfor og Sophia Urista-episoden virker en kende mere bevidst… Bliv i hjørnet Kelly!

99’ koncerten med Metallica var forresten en lille skuffelse, men det er en helt anden historie.