Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Angstskríg – ‘Vishedens Ulidelige Lethed’

Updated
angstskrig bandpic

Første video fra danske Angstskrígs kommende album er på gaden. Vi præsenterer den her for første gang.

Kunstner
Dato
13-01-2023
Fotograf
Daniel Buchwald
Forfatter

I 2021 dukkede den anonyme duo Angstskríg op på den danske scene som et lyn fra en klar himmel. Deres melodiske thrashede black metal på dansk, der bød på så mange gæsteoptrædender på både instrumenter og vokaler tog fusen på os og mange andre, og ‘Skyggespil’ står stadig som en af de mest interessante danske udgivelser fra det år.

I år udkommer så opfølgeren, der lyder navnet ‘Angstkrig’ – et sjovt ordspil, der lægger tonen ganske tydeligt. Pladen udkommer 31. marts på Despotz records og er endnu engang produceret og mixet af Disillusionists Frederik Brandt Jakobsen.

Første singleudspil er ‘Vishedens Ulidelige Lethed’. En reference til Milan Kunderas berømte roman fra 1984, der udforsker forholdet mellem menneskets patologiske behov for at tilskrive begivenheder tyngde og det egentlige forhold, der gør dem mere eller mindre tilfældige og fastslår, at den reelle betydning kun etableres i menneskers vurdering af dem.

På den baggrund graver sangen fast i menneskers behov for vished og viden og den ubehagelige opdagelse af, at det er umuligt at få denne. Bandet beskriver selv antivaccinebevægelsen som et eksempel på denne kollektive ængstelse, der udspringer af behovet for forståelse af det uforståelige.

På ‘Vishedens Ulidelige Lethed’ optræder tidligere Aborted-guitarist Mendel bij de Leij, der nu er aktiv i eget navn med guitararvejde og en hæsblæsende solo, der viser at Angstskríg stadig er mere end dygtige til at skaffe gæstestjerner.

Menu