Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #111

Populær
Updated
House of Franco #111

Den fartglade Jens Franco skriver denne gang om weekendens grindcore-show i BumZen med Solid Noise, Infanticide og Horsebastard.

Kunstner
Titel
Solid Noise + Infanticide + Horsebastard
Dato
13-07-2013

Jeg var egentlig på vej til et Peter Brötzmann freejazz show i Mayhem, men så valgte jeg i stedet det lille undergrundssted BumZen på Baldersgade. Her er altid en god fest, og vejret samt selskabet var i top.
 
Lineuppen bestod af tre grindcore bands, og var lige hvad jeg trængte til efter en stenet slacker eftermiddag under solen i Amager Strandpark. Første act var de lokale Solid Noise, som jeg før har set hærge i Ungdomshuset.

Nørrebro-bandet spiller min favorit slags grindcore. Deres korte lynhurtige numre går typisk fra thrash metal-tempo til full-on grind, lidt ala Terrorizer men en del mere aggressivt. Deres forsanger Korana - iført hotpants - var så meget på, at man straks blev draget ind i Solid Noises hyperenergiske inferno af brutalitet. Dog lidt trist at mikrofon ledningen (?) var noget fucked, hvorfor vokalen forsvandt nogle gange. Eneste minus ved det ellers perfekt sæt af hidsige soniske napalmbomber. Fans af Dead Instrument bør klart kunne digge dette svedige band.

Infanticide befandt sig cirka i samme musikalske boldgade som Solid Noise, og leverede en fremragende koncert med fine svenske crust riffs krydret med blastbeats galore. Engelske Horsebastard, der afsluttede denne brutale aften, blev dog lidt ensformige i længden, da næsten alle numre lød ens. Ja, grindcore drejer ikke altid kun om tempo, tro det eller ej. Riffs er fuckin' vigtige i den slags psykopatmusik. Solid Noises talentfulde Marcus (også i Scavenger og Reefer) virkelig brændte igennem med sin spade.

En stor stor aften i BumZen, som har byens mest rimelige øl og drink priser. Der var pænt med publikummer, og lyden var generelt ganske acceptabel, hvad der altid er essentielt til grindcore shows. Jeg kunne så også kort glemme, at jeg hverken var til Metal Magic (eller Roskilde), mens jeg kørte fattigmandsstilen på Nørrebro.