Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #43

Populær
Updated
House of Franco #43

Franco drengen anmelder denne gang udgivelser med Pustulation/Ligfaerd, Antichrist samt 2. nummer af det københavnske metal-zine "Bestial Death".

Kunstner
Titel
Pustulation/Ligfaerd/Antichrist + Bestial Death zine
Dato
19-12-2011



Pustulation / Ligfaerd - 'Into the Abyss' / 'Af Råddent Blod Og Ilde Mod'/Split-LP (Anceint Darkness Prod.)


Jeg skrev fornylig i House of Franco om den fremragende black metal-koncert i Mayhem med Blodfest, Pustulation og Ligfaerd. Et par dage efter showet var jeg forbi Jakob fra Adult Crash for at købe ovennævnte split LP med Pustulation og Ligfaerd. Tidligere i år fik jeg mig anskaffet et par demoer med begge bands i Rockuglen, Pustulations 'Orgy of the Dead' (muligvis det bedste metal kassette bånd jeg har købt i 2011) samt Ligfaerds 'Med Død For Øje').

Så det var med stor spænding jeg satte skiven på min hærgede pladespiller. Og jeg kan med glæde konstatere at begge danske black metal bands levere varen. Pustulation har sat tempoet lidt ned i forhold til 'Orgy of the Dead', men til gengæld er produktionen skarpere, tungere og trommerne sidder i lige skabet. Aalborg-bandet er modsat de fleste andre danske black metal bands nok mere inspireret af tysker-thrash (Sodom, Kreator, Destruction) og amerikanske dødsmetal bands som Master end den norske black metal-scene. Vokalen er også tydeligere, man kan faktisk høre hvad der bliver sunget (helligbrøde?). Jeg bærer stolt min Pustulation 'Into The Abyss' t-shirt efter denne magtdemonstration.

Ligfaerd-siden er lige så imponerende som Pustulations. Faktisk er 'Af Råddent Blod Og Ilde Mod' langt mere overbevisende end deres 'Med Død For Øje' demo. Vi er stadig i Burzum/Darkthrone universet af lynhurtig død og ødelæggelse, men dog med Ligfaerds egen originale touch og episke indslag. Ligfaerd er en fornem repræsentant af den meget produktive midtsjællandske black metal, der også tæller bands som Blodfest og Luciation. En milepæl i dansk black.

Dette split album er en utrolig lækker udgivelse med et flot gatefold cover af begge bands artwork og et sublimt insert. Køb den nu før de 500 eksemplarer er udsolgt fra Ancient Darkness Prod.


Pustulation på MySpace
Ligfaerd på MySpace




Antichrist - 'Forbidden World'/LP (HR Records)

Jeg tror at vi er mange på Devilution-redaktionen som blev blæst væk af svenske Antichrist og deres suverænde Loppen show tidligere på året til KILL-TOWN DEATH FEST. Bandet har udsendt et par demo bånd, som jeg desværre ikke nåede at få fingre i. Suk.

Så jeg var gladere end Michael Jackson i en BR-butik, da jeg hentede bandets debut vinyl album i Rockuglen. Skiven består af to numre fra deres demoer ('Sign of the Beast' og 'Torment in Hell') samt otte nye skæringer. Alle ti tracks er en stor våd drøm for alle, der elsker klassisk 80'er Bay Area thrash metal. Inspirationen fra 'Bonded by Blood' Exodus-perioden og Slayer er tydelig, Anton Sunesson er meget leveringsdygtig i Tom Araya-agtige skrig. Men Antichrist er ikke kun et hyldest band til genren, de besidder så meget vitalitet og energi, at jeg ikke vil tøve med at udnævne 'Forbidden World' til årets metal album.

Faktisk er Antichrist det bedste metal band jeg har hørt i nyere tid siden Evil Army, Insect Warfare og Tire Fire. Så vær god dig selv og invester i en julegave, som du kan bruge til noget - modsat de hjemmestrikkede sokker fra farmor - og køb straks 'Forbidden World'. DET ER EN ORDRE!

KØB pladen HER!




Bestial Death Magazine #2

Andet nummer af den københavnske undergrunds dødsmetal zine udkom for et par måneder siden, og redaktøren Andreas var så flink at give mig det sidste eksemplar under Blodfest/Ligfaerd/Pustulation koncerten i Mayhem for nyligt.

Denne udgave er klart en forbedring i forhold til debutnummeret. Teenagerens engelsk er blevet markant bedre i de mange indsigtsfulde interviews med bl.a. Dead Congregation, Degial, Whore, Cruciamentum, Necros Christos samt en lille sektion med anmeldelser af diverse udgivelser. Jeg forstår dog ikke, at Andreas ikke vil kalde Pustulations 'Orgy of the Dead' for et mesterværk!?! Det er godt at se, at der også er blevet plads til NWOBHM-hyldestbandet In Solitude blandt alt dødsmetallen.

Bestial Death får nostalgikeren frem i dette 80'er metalvrag, der tydeligt husker dette årti og de herlige metal zines i bladform (Blackthron, Metallic Beast, Metal Mania, Metal Forces etc.). Og ligesom de zines er Bestial Death dejligt nørdet med stavefejl, udviskede band fotos. Ja, der var engang hvor internettet ikke fandtes! Bladet er mig bekendt gratis, hvilket gør at Andreas fortjener en Nobel-pris for sin store humanistiske arbejde! Folk udenfor Danmark skal dog betale 4 euros + porto for bladet.

Skriv for mere info til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.