Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #83

Updated
House of Franco #83

Amager krigsguden skriver i ugens House of Franco klumme om et af sine favorit metal albums fra 2012, Acephalix' 'Deathless Master'.

Kunstner
Titel
Acephalix - Deathless Master
Dato
12-11-2012
Distributør
Trackliste
1. Bastard Self
2. Deathless Master
3. omb of Our Fathers
4. On Wings...
5. Raw Life
6. Blood of Desire
7. In Arms of Nothing
8. The Hunger

'Deathless Master' har nogle måneder på bagen, men da det ikke har været omtalt før i Devilution - og er en af mine yndlingsskiver fra i år - vil jeg lige knytte et par ord til udgivelsen fra San Francisco-dødsmetalbandet.
 
David fra Undergang gjorde mig først opmærksom på Acephalix for et par år siden, da dødsheltene fra Nørrebro havde turneret i staterne med bandet. Jeg så dem sidste år, da de spillede i Dødsmaskinen på Dortheavej, og var dybt imponeret. Så jeg fik selvfølgelig anskaffet mig 'Interminable Night' LP'en, der er en compilation af demos. Deres tredje album, 'Deathless Master', udkom i år på det populære Southern Lord-selskab.
 
Hvor tidligere Acephalix plader har taget inspiration fra crust-punk/D-beat hardcore og fusioneret de ting med old school death metal, ikke ulig kongebandet Ilsa fra Washington DC, er 'Deathless Master' en del tungere og mindre beskidt. Doom death fans vil helt klart kunne få deres fix, da alt er downtunet helt oppe (eller nede) i det røde felt.
 
Dan Butler's kloak crust vokal er dog stadig lige så rå som før, og giver et perfekt modspil til den lidt mere ambitiøse og komplekse vej Acephalix har taget. Men bare rolig, der er masser af vintage death metal guf for freaks, som dyrker gammel svensk død som Dismember og Grave.
 
En ting der adskiller Acephalix meget fra de fleste dødsmetal er teksterne. Der er intet satanisme eller seriemorder splatter i sangeren Dan's (som er en af de få erklærede homoseksuelle i dødsmetal) univers, der mest tager afsæt i sociale og politiske problemstillinger, samt mere personlige iagttagelser.
 
Acephalix er eminent band, som jeg ikke kan anbefale nok til metal fans, der leder efter noget helt unikt...med gigantiske boller. Igen, 'Deathless Master' er så afgjort af de aller bedste metal udgivelser, jeg har hørt i år. Kom snart forbi Danmark igen!