Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #53

Populær
Updated
House of Franco #53
House of Franco #53
House of Franco #53
House of Franco #53
House of Franco #53

Jens Franco anmelder denne gang lørdagens Stengade-koncert med Cerekloth, Pustulation og Mold.

Kunstner
Titel
Cerekloth, Pustulation og Mold
Dato
10-03-2012
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Serpent Pulse er et nystartet selskab, der har et par udgivelser ude med danske dødsmetal-bands fra 90'erne, senest en vinyl-compilation af to demoer med Fallen Angel. Selskabet stod også for aftenens underholdning på Stengade.

Københavnske Mold spillede deres debut koncert til Undergang/Funebrarum for nyligt på Loppen, og i aften var det gutternes andet gig. Der var lidt lydproblemer under vejs, men de slap ganske hæderligt fra det. Solid dødsmetal tilsat adskillige doomy passager og ondskabsfuld growl fra en herre med bukserne i støvlerne, Lemmy style. Jeg synes måske at deres debutkoncert var en anelse skarpere, men Mold er nyt band, som bare skal spille nogle flere shows. Potentialet er mere end til stede, og jeg er der klart til deres næste koncert.

Jeg har været stor fan af Aalborg-bandet Pustulation siden de udgav deres 'Orgy of the Dead'-demo, en af de bedste danske metal udgivelser i nyere tid. Tidligere på vinteren spillede de i Mayhem sammen med Blodfest og Ligfaerd. I samme forbindelse udkom der en fremragende split-LP med Ligfaerd og Pustulation. Mine forventninger var derfor skyhøje, og heldigvis leverede trioen varen med deres massive bulldozer dødsblack. Tidlig Master og Sodom udsat for nordjysk aggression er en morderisk combo, og jeg nød hvert sekund af deres onde sæt. Specielt numrene 'Screams from the Grave' og 'Orgy of the Damned' fra deres demo var blændende højdepunkter. Jeg mødte tilfældigt nogle af drengene på et værtshus et par timer før koncerten. De er nogle gæve gutter, som nok skal nå langt. Plus de digger også Creedence, som alle normale mennesker jo gør.

Hovednavnet Cerekloth udgav for nyligt en solid 7'er, og deres sæt var en superb magtdemonstration af tung death doom. Efter have kigget på langhårede unge mænd det meste af aftenen, trådte pludselig en skaldet motherfucker ind på scenen, der lignede den ondeste rockerleder. Hans brutale røst blev fornemt backet op af en af guitaristerne, der havde den sygeste growl stemme. En flot afslutning på dette arrangement, der sublimt viste at den danske dødsmetal-scene har det fint med masser af spændende nye bands.

Der kunne måske have været flere mennesker, men Stengade var i hård konkurrence med med 'No Borders'-hardcorefestivalen i Ungdomshuset, hvor bl.a. de lokale punkhelte The War Goes On spillede.

Kudos til Serpent Pulse – keep 'em coming!