Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #87

Populær
Updated
House of Franco #87

Jens skriver denne gang om ‘Veneration Of Death’-koncerten på Dortheavej 61

Kunstner
Titel
Degial, Vorum, Lvcifyre, Mold, Sulphurous og Reverie
Spillested
Dato
08-12-2012
Karakter
5

Efter nogle mere melodiske koncerter i ugens løb med Dig & Mig, De Høje Hæle og Terrible Feelings var det tid til noget mere brutalt. Og hvilket bedre sted end Den Store Sal i Ungeren, der havde kanon lyd under Heavy Days in Doomtown og Kill-Town Death Fest? En total no-brainer.

Der var seks aktører på programmet, så første band gik fornuftigt nok på kl. 21 sharp. Og hvilken start! Jeg havde faktisk ikke hørt om de lokale Reverie, før de fire langhårede teenagere trådte ind på scenen. Deres sæt var et yderst kompetent mix af dødsmetal og grindcore, der mindede mig lidt om en mere teknisk udgave af Terrorizer. Imponerende. Glæder mig til at se dem igen!

Vi var mange, som havde store forventninger til Sulphurous’ første rigtige koncert, efter deres fremragende demobånd som udkom under Kill-Town Death Fest tidligere på året. Vi blev ikke skuffede. Ultratung død, som ledte tankerne hen på en mere beskidt og hurtigere udgave af Bolt Thrower. I front var Mathias fra Night Fever på growl og guitar, og han blev bakket op af flere erfarne herrer. Hvilken debut! Der var lange, spooky, tapede introer til de fleste numre, så ambitionsniveauet var højt fra bandets side.

Herefter var det lokale Mold, som også leverede svinetung død i samme boldgade. Jeg missede desværre denne line up med David fra Undergang under Kill-Town Death Fest, så det var fantastisk at opleve gutterne ødelægge vores i forvejen tinnitusramte ører. Til orientering deler både Mold og Reverie øvelokaler (og medlemmer) på Refshaleøen, lige over for Tumor Warlord. Mere dommedagsmusik til lorteøen!
 
Efter tre danske indslag var tiden nu kommet til de tre udenlandske dødsmetalbands. Engelske Lvcifyre, som havde en ordentlig kleppert i front (større end Peter Steele!), satte tempoet i vejret med deres Pig Destroyer-agtige død. Blast beats galore!
 
Finske Vorum og svenske Begial, som afsluttede denne dæmoniske lørdag nat, befandt sig mere ovre i Morbid Angel-territoriet, og begge leverede bundsolide sæts. Stenede rimeligt meget over den ene Vorums guitarist og hans gigantiske Skipper Skræk overarme. En fornem afslutning på et eminent arrangement. Alle bands havde god lyd, og tidsplanen blev nogenlunde holdt.

Ungerens drinksbar brillede igen med billige og vellavede White russians. Her kunne den nye drinksbar i Mayhem lære noget! Stor, stor aften, hvor kvaliteten af alle bands var helt i top. Tillige var folks medbragte distroer af sjælden metalvinyl ganske enkelt overjordisk. Klart ugens bedste koncertbegivenhed. På en enkelt aften var der langt bedre metal end hele Copenhell festivalen til sammen fra i år. For bare 80 kr. Kun metalhadende ignoranter dukkede ikke op.
 
Husk, at Dortheavej 61 også lægger hus til 'Apocalypse Party' den 21. december med suværene metal navne som Antichrist og Vampire.