Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Iron Maiden og Slayer på Wacken

Populær
Updated
Iron Maiden og Slayer på Wacken
Iron Maiden og Slayer på Wacken
Iron Maiden og Slayer på Wacken
Iron Maiden og Slayer på Wacken
Iron Maiden og Slayer på Wacken

Næste års udgave af Wacken Open Air tegner til at blive den største nogensinde!

Når vi til sommer igen valfarter til de nordtyske græsmarker, bliver det til den måske største udgave nogensinde af Wacken Open Air. Her i julemåneden har arrangørerne lavet en lille julekalender, og bag hver låge gemmer der sig et navn. I indeværende uge har de skudt de helt store kanoner af.

Det starter tirsdag hvor den norske blackmetalgruppe 1349 bliver bekræftet. I sig selv ikke noget hovednavn, men for undertegnede er det altid rart med noget svartmetal i Tyskland. Det bliver dog overgået allerede dagen efter, da Iron Maiden bliver bekræftet. Iron Maiden! Og ikke nok med det, så pointerer de, at der senere på ugen kommer endnu flere 'top acts'. Det lyder lidt fesent da Mötley Crüe så annonceres torsdag, men giver mening da mægtige Slayer offentliggøres fredag. Iron Maiden, Slayer og 1349 på én uge?! Vanvittigt.

Der er derfor stor sandsynlighed for, at når du læser denne nyhed, så sender Wacken Open Air de sidste billetter ud af huset. For når Iron Maiden annoncerer at Wacken Open Air er deres eneste koncert i Tyskland næste år, så kan du bide spids på, at det nok skal få folk ud af starthullerne. Læg dertil Slayer, og du har den ondeste kombination der findes.

Derfor er denne artikel, inklusiv overskrift og underoverskrift, da også på præcis 666 ord. Tallene tæller naturligvis ikke med, men det gør det norske bandnavn, selvom det også består af tal. Navnene Iron Maiden og Slayer dikterer en sådan etikette, da alt andet ville være utilstedeligt når man skriver om dem. Selvfølgelig har artiklen den længde. Enten føjer man Den Hornede, eller også bliver man stedt til evig hvile.

Jeg har ikke tænkt mig at stille træskoene lige foreløbig. Jeg skal til Wacken næste år, og se den syvende udgave af festivalen i træk. Første gang var i 2004. Her var Satyricon/Darkthrone, Mötorhead og Saxon hovednavnene. Der var måske 35.000 tilskuere. Siden er festivalen vokset for hvert år, og det kulminerede i fjor da Iron Maiden fyrede den af foran 75.000 tilskuere. Sidste år var deres jubilæumsår, men det var en smule antiklimatisk, da der kun var Machine Head som virkelig trak tænder ud, og bevares også Mötorhead, Heaven & Hell og andre bagstræberiske navne.

Men så skal jeg da love for, at arrangørerne har tænkt sig at rode bod på den skuffelse i år. Allerede nu er navne som Cannibal Corpse, Arch Enemy, Alice Cooper og mægtige Immortal bekræftet, plus de to hovednavne nævnt øverst i denne artikel. Cannibal Corpse gav en sublim koncert i 2004, og måtte bide sig selv i tungen da 20.000 mennesker taktfast råbte "Hammer Smashed Face!!" igen og igen. For da måtte de ikke spille materiale fra deres tre første plader. Det måtte de i 2007, og kunne for første gang fyre den og andre klassikere af foran omkring 50.000 festivalgængere. Historisk. Samme år blev vi trakteret med fantastiske præstationer fra Dimmu Borgir og Immortal; hvor sidstnævnte gruppe også er med næste år.

Festivalens historie indeholder også anekdoter om udgaven i 2008, hvor gendannede grupper som Carcass og At The Gates flåede publikum en ny bagdel. Det år Iron Maiden åbnede ballet torsdag aften. Måske det bedste år nogensinde rent musikalsk. For de tre navne var bakket op af bl.a. Obituary, Kreator, Gorgoroth og danske Mercenary. Gorgoroth gav den for fuld skrue med nøgne mennesker hængt op på kors, afskårne dyrehoveder, ild, krigsmaling og et ukristeligt tidspunkt at spille på. Navne som Opeth, Soilwork, Watain og Exodus var kun med til at gøre festen desto mere pervers. Et uforglemmeligt år.

Det samme bliver 2010. Følg det eksterne link her i artiklen, og få det fulde overblik over allerede bekræftede bands. Det er allerede rigelig med retfærdiggørelse for at tømme den, i forvejen overtrukne og forpinte julekonto og sikre sig billet til festivalen. Vi ses dernede. Redaktionen her rapporterer derfra for syvende år i træk, og vi ved allerede nu, at der venter mange fede koncerter forude.