Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #223

Populær
Updated
Krigsguden #223

Jens har være en tur i Pumpehuset til hardcorepunk med Night Fever og Smertegrænsens Toldere.

Spillested
Dato
09-09-2016
Fotograf
Peter Troest

Denne fredag aften bød på min første koncert med Smertegrænsens Toldere. Et nyere band fra Århus med sangeren Mads og trommeslageren Jacob fra Cola Freaks samt Jacob Bredahl (guitarist) fra Hatesphere og The Guv'nors' Jonas Fræer Sørensen. Man kunne kalde gruppen med lettere besynderlige navn for et Aarhus All-Star band. Deres debut 7-tommer som udkom i december sidste år imponerede mig ret meget. Syv hurtige hardcore punk skæringer på lige så mange minutter.

Koncerten med de fire modne herrer bestod af cirka 15 numre på, ja, 15 minutter. Der var skåret helt ind til benet, da der ingen pauser var mellem sangene. Bare bang bang, du er død, farvel. Lige som et hidsigt one-night stand til en julefrokost. Helt efter bogen. Mads sagde backstage, at de var blevet sammenlignet med Carnivore uden guitarsoloer, jeg tænkte på en mindre metallisk udgave af S.O.D. 100% godkendt var det i hvert fald fra min side.

Jeg fik ikke set Ruined, da jeg var backstage og snakke med Cola Freaks drengene. Men jeg var nede foran, da Københavns bedste K-Town-punkband, Night Fever, tog scenen og gennemruskede os alle, som de er kendt for at gøre med deres sublime blanding af hardcorepunk og speed metal. Guitaristen Matthias har været ude af bandet i noget tid på grund af et hop i loftet på Dortheavej, så jeg var spændt på om han og hans hoved var fit for fight igen. Mener han kun havde spillet en enkelt nyere koncert før denne i Pumpehuset. Men der var ingen grund til bekymring, han klarede sættet til UG+. Salomon var selvfølgelig også på toppen med en af Danmarks bedste stemmer. Der var nyt, eller gammelt ansigt om man vil, på bas, nemlig Kasper fra No Hope for the Kids, Moonless, Death Token og Dig & Mig. Mens Jesper som sædvanlig tog sig kompetent af gryderne trods en begyndende ølvom. Viva Night Fever!

Eneste negative ting jeg kan sætte aftenens koncert, var publikum, som absolut intet fattede af hvad "moshing" går ud på. Disse "punk" (?) amatører foretrak i stedet bare at slå ud tilfældigt efter folk. Efter slag på ryg og skuldre måtte jeg true et par stykker med klø, og så holdt de sig lidt fra mig, men næsten morgen kunne jeg da konstatere flere blå mærker her og der. Hey, fuckhoveder, lad mig stå i fred og headbange mit lange garn, så kan I bare smadre hinanden, mens I leger punks eller hvad det end er, som I svagpissere har gang i.