Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #246

Populær
Updated
Krigsguden #246

Krigsguden anmelder debutalbummet fra franske Necroblood.

Kunstner
Titel
Collapse of the Human Race
Dato
31-03-2017

Det er noget tid siden, jeg har anmeldt et fransk band i min klumme, dødsmetallerne Necrowrentch på Stengade var de sidste, mener jeg. Plejer vist mest at brokke mig over de kedelige og vildt overvurderede Gojira. Med Necrobloods debutalbum er der ingen grund til brok. Tværtimod.

Efter en lang og herlig intro med en satanisk sort messe, taget fra en film, jeg ikke kan huske ('The Devil Rides Out' eller 'The Devil's Rain'?) - godt krydret med noget, der lyder som et outtake fra soundtracket til 'A Clockwork Orange' - hamrer franskmændene brutalt igennem med ekstremt overbevisende black metal, der peger i flere retninger, alle gode. Jeg kan høre, hvorfor nogle har sammenlignet Necroblood med canadiske war metal-bands som Revenge og Conqueror, eller bestial black, som jeg tit vælger at kalde genren.

Franskmændene er dog ikke helt så psykopatiske og kaotiske som de to ovennævnte, da Necroblood i de ni skæringer efter introen på 'Collapse of the Human Race' også husker de tunge riff fra dødsmetal og thrash samt komplekse, næsten semi-episke breaks indimellem de termonukleare blastbeats. Produktion er helt i top, og det skader absolut ikke, når bandet er så ambitiøse og næsten visionære som disse langhårede gutter fra Paris.

Necroblood kombinerer faktisk alt, hvad jeg har kunnet li' ved de sidste ti år inden for black og død. Ekstremmetallens nye guldalder? Fuck yeah! 'Collapse of the Human Race' er ude på Iron Bonehead Productions, der også udsendte Slægts ep 'Beautiful And Damned' i 2015 og andet guld som Abyssal og Bölzer. Så mangler bare vi, at Necroblood kigger forbi københavn, da denne udgivelse klart er sikret en plads på min top 5 årliste over udenlandske albums i 2017. Vive la France!