Krigsguden #247

Populær
Krigsguden #247

Krigsguden var på Loppen for at se hardrock-kultbandet Bang og Cauldron.

Kunstner
Titel
+ Cauldron
Spillested
Dato
31-05-2017
Koncertarrangør
Forfatter

Den legendariske amerikanske proto-metal-trio Bang aflyste desværre sidste års Loppen koncert på grund af mentale (?) problemer med en hyret ung trommeslager. Det pissede mig heftigt af, da rapporter fra Roadburn-festivalen lovede et tændt band, som var 100% i stand til at levere varen. Så da Bang endelig var på dansk jord i Fristaden Christiania, var undertegnede at finde i forreste række på Loppen med mine to Roadburn buddies, Nils og Jens, mens supportbandet gjorde sig klar.

Jeg har set Cauldron før, og igen fik vi et bundsolidt sæt fra den canadiske trio. Det gav god mening med en gang retro NWOBHM krydret med lidt speedmetal som forret denne onsdag aften, der stod i den klassiske tråds tegn. Cauldron bringer intet nyt eller revolutionerende til bordet, men derimod bundsolid 80'er-metal spillet med nærvær og stor glæde til genren. Så hurtigere end man kan sige Tygers of Pan Tang, vandt de tre gutter hurtigt spillestedet over med bravour, mens der blev headbanget til den store guldmedalje.

Det er 45 år siden, at Bang udgav deres officielle debut album 'Bang' på Capitol Records, og vi fik som forventet mange numre fra den i form af klassikere som 'The Lion' og 'Lions, Christians'. Originalmedlemmerne Frank Ferrara – (vokal, bas) og Frank Gilcken (guitar, backingvokaler) var så meget på, at jeg næsten græd af glæde. Det er sjældent at jeg ser så gamle rock'n'rollers i så god dagsform.

Bang er ligesom Pentagram blevet kaldt for det amerikanske svar på Black Sabbath, hvad der ikke er helt forkert. Ferraras stemme lyder lidt hen af Ozzys, men udover Sabbath kan jeg også høre Cactus, Wicked Lady og Grand Funk Railroad i deres massive tunge rock, som er lige så vital idag som i 1972.

Det var utroligt glædeligt, at der var så mange unge fremmødt til nogle af de ypperligste foregangsmænd for doom metallen. Ja, den sure gamle krigsgud ser håb forude for den nye generation, der forhåbentlig fik taget nogle mentale noter om, hvordan klassisk heavy rock kan spilles med overskud og de tykkeste monsterriffs, som muligvis er set og hørt i den vestlige verden. Årets bedste show indtil videre for undertegnede sammen med Blood Incantation og Saint Vitus, også arrangeret af Killtown Bookings, en hver true headbangers bedste ven i hovedstaden.