Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2017 – Jens Kofoed-Pihl

Populær
Updated
Årsliste 2017 – Jens Kofoed-Pihl
Årsliste 2017 – Jens Kofoed-Pihl
Årsliste 2017 – Jens Kofoed-Pihl
Årsliste 2017 – Jens Kofoed-Pihl
Årsliste 2017 – Jens Kofoed-Pihl
Årsliste 2017 – Jens Kofoed-Pihl
Årsliste 2017 – Jens Kofoed-Pihl
Årsliste 2017 – Jens Kofoed-Pihl

Krigsguden trippede i 2017 især over Metal Magic Festival, Slægt, Phrenelith og Weregoat, men Blondies comeback satte også godt gang i festen.

Årets danske album:

1. Slægt: 'Domus Mysterium' – Danmarks bedste rockband udgiver årets album. Efter bogen! Jeg var den første i kongeriget, der skrev om Slægt, fra debut-demobåndet og deres debutkoncert. Og 'Domus Mysterium' er kulminationen på den rivende udvikling, de fire unge drenge har været igennem. Et 100 % sublimt og overmenneskeligt miks af black metal a la Dissection tilsat NWOBHM (Angel Witch, Iron Maiden) og Mercyful Fate ('Don't Break the Oath'-perioden). All hail!

2. Phrenelith: 'Desolate Endscape' – Årets danske dødsmetalalbum. Ingen kommer bare i nærheden af dette københavnske all star-band, jo, måske Taphos, men de har ikke sluppet et album i år.

3. Death Rides a Horse: 'More GOD than Man' – Jeg har været på dette band lige siden deres debutkoncert i Lades Kælder. Deres koncert til Metal Magic i år er dog det ypperste, jeg har set fra bandet, der er opkaldt efter en gammel spaghettiwestern. 'More GOD than Man' er kongeessensen af Death Rides a Horses blanding af doom metal, 70'er-tråd, lidt thrash og meget NWOBHM. Med andre ord: Klassisk, udødelig heavy metal, som vor mor lavede den!

4. Undergang: 'Misantropologi' – Det 4. album med de københavnske dødshelte er muligvis deres mest polerede, men der er stadig masser af overjordisk råddenskab at finde i Undergang, som overraskede os alle med et besøg og et nummer i Go' Morgen Danmark i begyndelsen af december.5. Orm: 'Orm' – Jeg var stærkt i tvivl om, om Orm eller Solbrud skulle have femtepladsen, men i det episke black metal battle vandt altså Orm med et mulehår, da alle Solbruds plader næsten lyder ens. Orm er et frisk og vitalt pust på den scene i Danmark, og deres debutalbum er eminent.

BOBLERE:
Solbrud - Vemod
Angkor Wrack - Irrumatio

Årets internationale album:

1. Weregoat: 'Pestilential Rites of Infernal Fornication' – Amerikanske Weregoat er war metal-perfektion. Death Worship møder Blasphemy, Von og Mystifier til et blasfemisk orgie af uhyrligheder og krænk. Jeg kan ikke bede om mere. Jo, måske en T-shirt af coveret og et besøg i danmark. Lord Gore med et Weregoat-medlem besøgte dog KB18 i år, så close... but no war metal cigar.2. Necrot: 'Blood Offerings' – Sådan skal dødsmetal lyde! Necrot har medlemmer fra Vastum og Acephalix, men Necrot ruler over dem alle. Verdens p.t. bedste i genren. Pure and simple.3. Necroblood: 'Collapse of the Human Race' – Necrobloods debutalbum tog røven på mig. Jeg har spillet det ufatteligt mange gange i mit radioshow på Christianshavns Radio. Bestialsk black metal møder satanisk war metal. Win-win!

4. Spectral Voice: 'Eroded Corridors of Unbeing' – Denver-bandet Blood Incantation stjal førstepladsen for bedste internationale album sidste år med 'Starspawn', og nu excellerer 3 ud af 4 medlemmer igen med dette spændende dødsmetalprojekt, som er om muligt endnu mere eksperimenterende end Blood Incantation.

5. Diabolical Messiah: 'Demonic Weapons Against the Sacred' – Brutal og ondskabsfuld dødsmetal fra Chile med guitarerne stemt på den helt rigtige måde. Jeg kan slet slet ikke få nok af dette band, 100 % perfektion!

BOBLERE:
Incantation - Profane Nexus
Bonehunter - Sexual Panic Human Machine
The Obsessed - Sacred
Possession - Exorkizein
Necrowretch - Satanic Slavery
Godflesh - Post Self
Vulture - The Guillotine
Vampire - With Primeval Force
Paganizer - Land of Weeping Souls
Gorephilia - Severed Monolith
Pagan Altar - The Room of Shadows
Ensnared - Dysangelium
Meth Leppard - Discography 2015-2017 comp
Impetuous Ritual - Blight upon Martyred Sentience
Heresiarch - Death Ordinance
Blackevil - The Ceremonial Fire
Blondie - Pollinator
Then Comes Silence - Blood

Årets internationale hit:

Blondie: 'Doom or Destiny' – New yorker-new wave-disco-punkerne er tilbage med 'Pollinator', deres bedste album siden 'Eat to the Beat' (1979). På denne skæring, den mest rockede på pladen, har Debbie Harry & co. fået Joan Jett med på guitar og backingvokal. Sublimt og supercatchy, og videoen er en gigantisk fuckfinger til Trump.Årets danske hit:

Slægt: 'I Smell Blood' – Bedste nummer på 'Domus Mysterium', der sidder lige så hårdt i skabet som 'Move in Chaos' fra deres forrige ep.

Årets genfundne klassiker:

Motörhead: 'Another Perfect Day'.

Årets fysiske udgivelse:

The Love Witch/dvd
Jan Poulsen - Iggy Pop: En overlever/bog


Årets koncerter:

1. Bang: Loppen, 31-05-2017 – Jeg tror, en fra Metalized udtrykte det bedst, da han skrev, at Bang på Loppen var alt det, man havde håbet på, at Black Sabbath ville være til Copenhell 2016. Modsat Sabbath indfriede Bang alle mine forventninger og mere til!

2. Hellsodomy: Metal Magic Festival, 06-07-2017 – Overmenneskelig tyrkisk dødsmetal i Fredericia. Jeg er at finde i forreste række på youtube-klippet fra Danmarks bedste metalfestival.3. Black Witchery/Possession: The Nuke Club, Berlin, 28-10-2017 – Efter årets største koncertskuffelse med Dead Kennedys i SO36 trængte jeg til war metal i stedet for fesen punk. Det leverede Black Witchery og specielt Possession i en anden del af Berlin et par dage senere. Fucking A!

4. Spectral Voice: Loppen, 06-11-2017 – Blood Incantation var hovednavnet og havde allerede spillet en kongekoncert tidligere på året i Pumpehuset, men alligevel stjal deres sideprojekt Spectral Voice alt denne aften på Loppen med deres unikke, eksperimenterende dødsmetal tilsat primale horrorskrig og weird tunede guitarer.

5. Discharge: Underwerket, 22-07-2017 – Mine gamle engelske D-beat-crustpunk-helte kom, så og sejrede suværent i Valby til festivalen Murda Twinz Get Down. Og mere Motörhead-lydende end nogensinde, hvilket absolut ikke gjorde noget. Og ja, Krigsguden er at finde i forreste række på youtube-klippet.BOBLERE:
Blood Incantation - Pumpehuset
Slægt/Halshug - Templet
Vastum/Maligner - KB18

Årets internationale navn:

Weregoat – Dette war metal-band dræber alt.

Årets danske navn/solist:

Slægt – Ubetinget danske bedste rockband.

Årets nye internationale navn:

Weregoat – Igen!

Årets nye danske navn:

Phrenelith – Intet andet dansk dødsmetalband kan røre dette kongeband og deres debutalbum 'Desolate Endscape'.

Årets comeback:

Blondie – 'Pollinator' er deres bedste album siden 1979! Alt swinger på denne skive, det er utroligt, at et band stadig kan lyde så vitalt og frisk, så mange år efter at de debuterede på CBGB's engang i midt-70'erne.

Det overså jeg i 2016:

Death Worship: Extermination Mass/ep – Udkom juleaften 2016, men jeg opdagede først canadierne nogle måneder senere. Muligvis den bedste war metal-ep, jeg har hørt i mit liv. Medlemmer fra Revenge, Blasphemy, Conqueror og Black Witchery.Årets optur:

Metal Magic Festival 2017 samt film som 'The Love Witch', 'Mother!' og 'Raw', der ramte de københavnske biografer i år.

Årets største skuffelse:

Dead Kennedys live i Berlin – Jeg gik efter tre numre, så ringe og fesent var det.
Tau Cross: 'Pillar of Fire' – Gigantisk skuffelse efter deres sublime debutalbum fra 2015.

Største ønske for 2018:

At hipsterne bare fucker af og får klippet deres moderigtige nisseskæg. Og at jeg får sunget i et nyt thrash metal-band, at min digtsamling, 'Krigsgud Digte', udkommer, og at Christina Hendricks bliver træt af sin mand.

Det glæder jeg mig mest til i 2018:

Metal Magic Festival 2018.