Mørke skyer over Odense

Marduk

Heavy metal på Fyn. Seneste skud på festivaltræet i landet er Odense Metalfest, der afholdes over to dage i oktober og hovednavnene bliver Marduk og Unleashed.

Ligesom Esbjerg, forsøger Odense nu at genrejse sig som en vigtig by i dansk metal. Til at gøre det har de sikret sig Marduk og en eksklusiv koncert med Unleashed. Det svenske dødsmetalband spiller ingen andre danske koncerter i 2022. Se hele plakaten nederst i artiklen.

For mange år siden var spillestedet Rytmeposten et stort navn i dansk metal. Her gav mange både danske og internationale bands koncert. Morbid Angel, Cannibal Corpse, Cradle of Filth, Dismember og Amon Amarth var blandt de navne, der gav koncert dengang. Men op gennem 00’erne har Posten, som det hedder nu, ikke været samme omdrejningspunkt. Ligesom Tobakken i Esbjerg, røg spillestedet lidt ud til fordel for spillesteder i København, Aarhus og Aalborg. 

- "Nu skal det være! De andre større byer i Danmark har arrangeret succesfulde metalfestivaller i årevis. Jeg har altid tænkt på, hvorfor Odense som den tredjestørste by i Danmark, ikke har en festival for de ekstreme metalgenrer som thrash, death metal og hardcore. Aalborg, København og Aarhus har længe haft metalfestivaller, der præsenterer store, udenlandske hovednavne. Det skal Odense også have igen" siger Jakob Schultz, der er talsmand for festivalen. 

Så nu skal Posten genrejses og det bliver den med bl.a. Marduk og Unleashed som hovednavne. Marduk er det kompromisløse black metal band fra Sverige, der i 30 år har hærget scener verden over, og anlæg i mange hjem. Deres landsmænd i Unleashed har i lige så mange år været en klippe i svensk dødsmetal, sammen med førnævnte Dismember, Grave og Entombed. Forsanger Johnny Hedlund var faktisk med i bandet Nihilist, inden han forlod det og de skiftede navn til Entombed. 

Danske Maceration, spiller også til Odense Metalfest. Gendannet efter 30 års hiatus, er de nu klar til endnu en tur i manegen. Udover disse trækplastre har Odense også hollandske Born From Pain og svenske LIK på programmet. Der er dog også en hel række af andre danske og internationale navne, der står klar og vi har listet dem alle nederst i artiklen.

Det er erfarne kræfter, der står bag Odense Metalfest, og flere af dem, trækker også i trådene i den esbjergensiske Death Coast Festival, der foregår i juni måned.

Odense Metalfest afholdes på Posten d. 21. og 22. oktober 2022.
Følg den på Facebook her.

Unleashed (SE) (eneste koncert i DK i 2022)
Marduk (SE) (Første koncert nogensinde i Odense)
Born From Pain (NL) (Måske det største hardcore band i Europa)
LIK (SE) (Svensk dødsmetals nye generation)
Maceration (DK) (Gendannet efter 30 år)
Dead Head (NL) (Første koncert i Danmark i 30 år)
Puteraeon (SE)
Needless (HU)
Turbocharged (SE)
Archaic (HU)
Earn Your Scars (DK)
Killing (DK)
Urkraft (DK)
Anoxia (DK)
Arsenic Addict (DK)
Crown The Beast (DK)
MITE (DK)
Tardus Mortem (DK)
Terrorpy (DK)
Black Tritonus (DK)

OMFplakat1200