Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF '22: Guide til torsdagen

Updated
John_Cxnnor_x_The_Devils_Trade_Roadburn_Festival_2022_XTD1339

Torsdagen byder på alt fra elektronisk screamo, industriel doom, doomet industrial, hidsig, glitchet grind, poppunk til dyster hiphop. Her er en guide til torsdagens tungeste indslag.

Kunstner
Koncertarrangør
Forfatter

John Cxnnor
Gloria 18:00Sendt fra fremtiden for at fucke dine øregange op. John Cxnnor holder intet helligt og helmer ikke før de har hakket, boret og savet al musik i stykker og sat det sammen efter deres egne skumle deviser.
Brødrene Sejersen har en lang karriere bag sig, men er ikke længere tilfredse med kun at skabe deres egen musik. Med en lang række gæsteoptrædener – sangere fra for eksempel Cabal, Hiraki og Eyes, har John Cxnnor bidt sig fast i den danske hardcorescene og giver ikke slip før alt er blodigt og maltrakteret. Hvordan deres mixes og elektroniske klang kommer til at gå ned på en scene, er svært at spå om, men det bliver helt klart et spektakel i alle ordets betydninger.

Læs alt om bandet her
Læs seneste interview her

Jimmy Eat World
Avalon 19:00Solen står højt på himlen, du kigger ned i din røde solo-cup igennem dine lidt for hurtige solbriller. Det er sommer 2001 og dit hår er samlet på den ene eller anden måde med tvivlsom gele, eller under en bøllehat. Jimmy Eat World’s ‘The Middle’ kommer på og du smiler over hele femøren ved lyden der minder dig om den nye film du lige har set: American Pie. De fleste kender bandet for albummet og hitsene fra “Bleed American”, der ramte en helt speciel tid og pop-drejning i cali-punken. Ikke desto mindre, ville det være synd udelukkende at dømme bandet på det album, da deres album lige efter kaldet ‘Futures’ nok i virkeligheden er et af de bedste rock-albums der nogensinde er skrevet. Kvaliteten på orkestrets udgivelser svinger herefter gevaldigt, men der er stadig guldkorn at finde på de fleste. Vi håber på større opbud, end der var på Roskilde Festival i 2005, hvor bandet åbenlyst stod som en industry plant på den alt for store Orange Scene. Vi må se om bandet ikke har opnået lidt hype hos de unge, der lige nu i hvert fald har adopteret meget af den først beskrevne mode allerede.

Moor Mother
Gloria 21:30

Moor Mother laver hiphop helt inde fra mørkets allerdunkleste afkroge. Hun har optrådt på Roadburn-festivalen med Zonal - dommedagsduoen bestående af The Bug og Justin Broadrick, som de fleste måske kender som JK Flesh fra Godflesh, og som også spillede guitar på Napalm Deaths første album. Moor Mothers tekster kredser om undertrykkelse, historie, tid og rum i et afrofuturistisk perspektiv. Der er masser af spændende musikalske oplevelser at hente, hvis man i forvejen gouterer metallens mørke sider og har åbne ører for de samme perspektiver fortolket med sampler og rap som soniske våben.

Læs seneste zonal-anmeldelse her

Divide & Dissolve
Platform 23:30

Førnævnte Moor Mother har i øvrigt lavet et fint remix af industrial/doom-duoen Divide & Dissolve, som også gæster festivalen denne torsdag. Hovedinstrumenterne er saxofon og slagtøj, men vi tør godt love, at det bliver tungt, hvilket man jo også selv kan konstatere ved at lytte til gruppens ret formidable album

">'Gas Lit', hvor man i øvrigt også kan finde remix begået af Chelsea Wolfe. Har du mod på at bevæge dig lidt væk fra klappepølser og syng-med-omkvæd, venter der dig her efter vores bedste overbevisning en overvældende kunstnerisk oplevelse.

Duma
Gloria 0:45Duma er kikuyu for “mørke” og det er præcis hvad det kenyanske elektroniske grindmetal-orkester leverer. En fascinerende kombination af klubmusik og ekstremmetal direkte fra hovedstaden Nairobi, der kommer til at tage røven på det meste af publikum. Hvis du virkelig er interesseret i at opleve noget nyt, må du ikke gå glip af denne koncert.

Kollaps
Pavilion 1:00Er du til undergrund? Altså rigtig undergrund? Hvis du samtidig med også har lyst til at teste dine nerver, så bør du virkelig opsøge australske Kollaps. Deres seneste album ‘Mechanical Christ’ er som et industrielt horrorsoundtrack, der bogstaveligt talt lyder som om det er blevet optaget i London Undergrounds tunneller og spillet med skrotresterne fra et for sent-pensioneret tog. Uanset hvor de spiller, så vil den industrielle og percussiondominerede baldren og gungren lægge sig som et dystopisk tæppe over teltet og med en vis sandsynlighed efterlade dig utilpas. Kollaps vil få dig til at glemme at det nogensinde har været sommer, da deres verden er kold, klam og klaustrofobisk.

Læs seneste pladeanmeldelse her.


ACXDC
Pavilion 2:00Grindcore på Roskilde, det er ikke noget man ofte oplever, men her er en stor omgang af slagsen, der ligger mellem førnævnte genre og det endnu værre powerviolence.
ACxDC har tungen solidt plantet i mundvigen og støvlen ditto i røven på enhver, der måtte opleve dem. En hæsblæsende omgang pis ud over hele publikum er hvad vi kan forvente, når et af powerviolencens efterhånden klassiske bands, der gennem tiden både har gået under “All Cops Die Cruelly” og “All Children Deserve Candy”, kommer på dyrskuepladsen for at spille ækelt og ikke tage noget alvorligt.

Læs seneste pladeanmeldelse her