Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roadburn 2018: Anbefalinger torsdag & fredag

Updated
Roadburn 2018: Anbefalinger torsdag & fredag
Roadburn 2018: Anbefalinger torsdag & fredag
Roadburn 2018: Anbefalinger torsdag & fredag
Roadburn 2018: Anbefalinger torsdag & fredag
Roadburn 2018: Anbefalinger torsdag & fredag
Roadburn 2018: Anbefalinger torsdag & fredag
Roadburn 2018: Anbefalinger torsdag & fredag

Roadburn 2018 byder både på gengangere, debutanter og mutanter. Her er et udvalg af nogle af de bands og artister, som vi ser mest frem til torsdag og fredag på den altid spændende hollandske festival.

Kunstner
Spillested
Dato
19-04-2018
Genre

TORSDAG

WASTE OF SPACE ORCHESTRA (DARK BUDDHA RISING WITH ORANSSI PAZUZU):
Roadburn 2018 starter ud med en verdenspremiere på deres nye kommissionskoncept. En idé, der i sin enkelthed går ud på, at festivalen får forskellige bands til at kreere sæt, der skal høres og spilles for første gang på festivalen. Mr. Roadburn, Walter hoeijmakers har i første omgang parret Dark Buddha Rising med Oranssi Pazuzu. Begge bands har gæstet festivalen en del gange og flere af de to bands respektive medlemmer har allerede slået pjalterne sammen i sideprojektet, Atomikylä. Denne konstellation lå muligvis lige til højrebenet, men det gør ikke nysgerrigheden mindre.UNIFORM vs. EARTHLESS:

Uniform er en New York’sk punket industriel-noise-duo bestående tidligere medlemmer fra The Men og Drunkdriver. Jesus Lizard møder Ministry!San Diego-rockerne i Earthless med guitarkongen Isaiah Mitchell i front kan man ikke få nok af. De gæstede de hjemlige breddegrader i den forgangne uge og var mildest talt fænomenale. Tremandsbandet er såkaldt artist in resident og spiller derfor i udvidede konstellationer senere på festivalen.FUOCO FATUO:
Italiensk funeral doom tilsat dødsmetal. Seneste fuldlængde, ’Backwater’ (2017), blev udgivet via Profound Lore og det skal blive godt at få masseret nakkemusklerne med af en tung, sløv bas efter at have headbanget til Earthless.

">

HÄLLAS:
Langhåret svensk moderne take på de proggede 70’ere. Bandet er blevet karakteriseret som Uriah Heep møder Iron Maiden, og det er svært ikke at blive hjernevasket af de herlige guitarharmonier i nedenstående ’Star Rider’.

">

CULT OF LUNA & JULIE CHRISTMAS vs. HOODED MENACE:
Det er ikke første gang, at Cult of Luna opfører et helt værk på Roadburn. I 2014 fremførte svenskerne således ’Somewhere Along the Highway’ i sin helhed. Denne gang står den på ’Mariner’ (2016).Samme tid som Cult of Luna spiller de finske doomere, Hooded Menace, dog deres fuldlængde-debut, ’Fulfill the Curse’. Det valg må træffes på dagen.WEEDEATER vs. HARSH TOKE:
Edibles møder det sidste kradse sug på jointen! Dagsformen vil vise, om man er mest i stødet til en god omgang sludget stoner metal med Dave ”Dixie” Collins og de resterende yanks i Weedeater. De fremfører ’God Luck and Good Speed’ i sin helhed, som meget vel er bandets bedste udgivelse til dato.Er man mere til lange, lirede guitarsoloer og impro, så tager man benene på nakken og smutter mod festivalens andenstørste scene, Het Patronaat, hvor Harsh Toke lukker førstedagen. Sidst man så samme band lukke main stage tilbage i 2014 må forsanger og guitarist Justin, "Figgy" Figueroa, have røget små 5-6 joints i løbet af den godt og vel 90 minutter lange koncert. Det skal blive spændende at se, om han kan gentage samme imponerende bedrift.FREDAG:

MOTORPSYCHO:

Der er ingen under og der er ingen over Motorspycho. Trondheim-bandet med Magnus ’Snah’ Ryan og Bent Sæther i front er et af de bands, der simpelthen spiller endorfiner ind i kroppen – helt ligesom forår. En tidlig koncert og tilmed lang koncert med dem er helt suverænt!SCATTERWOUND:
Dirk Serries (Fear Falls Burning, YODOK III) og Hellmut Neidhardt får assistance af ingen mindre end Justin Broadrick på tredje guitar. De har aldrig spillet sammen før, men der skulle efter sigende allerede være materiale til tre udgivelser, som vil se dagens lys i løbet af de næste par år. Det er netop de her unikke og sjældne konstellationer, som gør Roadburn til så forbandet dejlig en festival! Yes!

FURIA:
Det skal blive spændende at høre polakkernes eksperimenterende og rockende take på black metal. Seneste ’Księżyc milczy luty’ (2016) har været i kraftig rotation og er svær ikke at holde af.GODFLESH:
Justin Broadrick og G. C. Green er tilbage på main stage. Denne gang fremfører de genredefinerende industriel-metallere ’Selfless’ (1994) i sit fulde. Duoen har før spillet både ’Streetcleaner’ (1989) og ’Pure’ (1992) på samme scene, hvilket har været decideret Roadburn-milepæle for alle, der har en smule respekt for sig selv.GALLOPS:

Noise-rock møder electronica. Når ’Selfless’ har fået lov at sætte sig, så ser det umiddelbart ud som om, at den skal stå på både hidsig og smuk britisk amiga-metal med denne Walisiske trio.

Menu