Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rock Goddess på Metal Magic Festival 2018

Populær
Updated
Rock Goddess på Metal Magic Festival 2018
Rock Goddess på Metal Magic Festival 2018

Metal Magic Festival har i dag offentliggjort festivalens sidste hovednavn i form af ”pige"-metaltrioen Rock Goddess. Der er noget at se frem til!

Nærværende metalmagasin har gjort det før, og vi gør det igen. Vi har endnu en gang forudset et oplagt band til at gæste Metal Magic Festival i Fredericia. Efter afslutningen af MMF 2016 foreslog vil Diamond Head til MMF 2017. Det ønske blev opfyldt. Og ved årslisten for 2017 bragte denne anmelder så et håb om at se Rock Goddess på MMF 2018. Det er med stor tilfredsstillelse, at det nu kan konstateres, at også dette ønske bliver opfyldt.

Rock Goddess sprang frem i slipstrømmen af NWOBHM i begyndelsen af 80’erne, hvor bandet udgav deres første album ’Rock Goddess’ i 1983. Bandet bestod dengang af de to søstre Judy Turner på guitar og vokal og lillesøster Julie Turner på trommer samt bassisten Tracey Lamb. Bandet udgav senere samme år albummet ’Hell Hath No Fury’. På det andet album var bassen dog overtaget af Dee O'Malley. Endnu et album blev det til i 1987 med ’Young and Free’, som var indspillet to år tidligere. Men så blev der godt nok helt stille. Ved indspilningen af bandets første album var de to søstre kun henholdsvis 19 og 15 år gamle. Så det var en ret tidlig pensionsalder, de to havde, da stikket til Rock Goddess blev trukket allerede fire år efter.

Det var en stor skam. For Rock Goddess viste på de to første album et ganske stort potentiale og opnåede en pæn succes. Bandets to første singler ’Heavy Metal Rock and Roll’ og ikke mindst opfølgeren ’My Angel’ var fine eksponenter for ”pige-metal” med klare inspirationer fra Girlschool (som bassist Tracey Lamb senere var med i i en periode) og The Runaways. Det var måske naivt, men samtidig forbløffende autentisk good time heavy metal. Denne anmelder var i hvert fald pænt begejstret i 1983, da trioen havde sin storhedstid.

">
 
’Hell Hath No Fury’ en fin sag som ’Hold Me Down’.

">

’Hell Hath No Fury’ indeholdt også en ganske sød coverversion af ’I Didn't Know I Loved You ('Till I Saw You Rock'n'Roll)’, som oprindeligt blev udgivet af den gamle glam-rocker og senere så miskrediterede og pædofilidømte Gary Glitter (den havde Rock Godess nok ikke valgt at kopiere, hvis man havde kunnet forudse fremtiden).

">

Efter flere årtiers fravær blev Rock Goddess så endelig gendannet for fire år siden. Det er siden blevet til udgivelsen af ep’en ’It's More Than Rock and Roll’ sidste år, som viser, at Rock Goddess stadig har noget at byde på.

">

Rock Goddess er og var en af de begrædeligt få metalbands udelukkende bestående af kvinder. Alene af den grund er det godt at have dem tilbage. Men med deres bagkatalog og nye sange har bandet i sig selv også en relevans og en fortjent plads i metalhistorien.

Det bliver en fest at opleve Rock Goddess på MMF 2018.

Menu