Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde 2018: Guide til lørdagen

Populær
Updated
Roskilde 2018: Guide til lørdagen

Sidstedagen på Roskilde Festival 2018 er ikke så travl. Men Phil Anselmo kigger da forbi med Scour, Myrkur spiller folkesange, og Madball giver dig en på sinkadusen, inden du kan syre ud med De Underjordiske og Fribytterdrømme.

MYRKUR: FOLKESANGE – Gloria, kl. 17:00

Fordi: Myrkur de seneste år har kastet sig over den skandinaviske folkemusik, hvilket man særligt kan høre på hendes seneste album ‘Mareridt’. Tidligere på året gav hun udvalgte koncerter rundt i Europa under titlen ‘Folkesange’ - en tour, hvor hun både fortolker traditionelle skandinaviske folkesange og spiller akustiske versioner af sine egne numre - hvilket hun nu bringer til Roskilde Festival dagen efter hendes ordinære optræden.

For fans af: Wardruna, Ivar Bjørson & Einar Selvik og Eivør.

Pensum: Myrkurs YouTube-kanal.
SCOUR – Pavilion, kl. 20:15

Fordi: Du godt kan lide din black metal brutal og grindet, og du har båret over med Phil Anselmos heile-stunts. Indtil videre er det blot blevet til to EP´er, der begge står som noget af det bedste Anselmo har lagt navn til de sidste mange år, ikke helt uden melodisk tæft, men samtidig umiskendeligt trve black og korte numre to the point. På en god dag kan der også snige sig en Pantera-klassiker med undervejs...

For fans af: Soilent Green, Aborted, Pig Destroyer.

Pensum: 'Red'.
MOGWAI – Arena, kl. 21:00

Fordi: På trods af at postrocken for en del af os ikke rigtig kunne stå distancen forbi det første årti i dette årtusinde, så er der stadig en lille håndfuld bands, der skabte en så egensindig lyd i 90’erne, at de fortjener at blive hørt også den dag i dag. Mogwai gæster Roskilde Festival for 4. gang på 20 år og har denne gang deres 9. fuldlængde, ’Every Country’s Sun’ (2017) med i baggagen. I liveregi er skotterne kendt for at skrue så godt op for lyden, så det både kan mærkes i øregangen og i mellemgulvet. På en i metal-regi lidt fedtfattig lørdag bliver det rart at lukke øjnene og give sig hen til Glasgow-rockernes melodiske og episke guitarinferno.

For fans af: Slint, Godspeed You! Black Emperor, Crippled Black Phoenix, Mono, Cult of Luna.

Pensum: ’Young Team’ (1997), ’Rock Action’ (2001), ’Mr Beast’ (2006), ’The Hawk Is Howling’ (2008).
MADBALL – Arena, kl. 23:30

MADBALL – Arena, kl. 23:30

Fordi: Det er New Yorker-hardcore på Roskilde. Ud over Agnostic Front er det noget af det ypperligste man kan komme i nærheden af, når det gælder genren. Historien om Freddy Cricien, der blev inspireret af halv-storebror Roger Miret (forsanger i Agnostic Front), og dannede site eget hardcore-band er velkendt. Det samme er Madballs kunstneriske indspark og bidrag til scenen, der sidenhen har inspireret et utal af ’core-bands. Det her er chancen for at danse hardcore-dans og sende knytnæver afsted mod den semi-ikoniske Madball-bassist bassist Jorge "Hoya Roc" Guerra og Cricien himself.

For fans af: Agnostic Front, Sick of It All og Skarhead.

Pensum: ‘Set if Off’, ‘Demonstrating My Style’ og ‘For the Cause’
SLYDIGS – Pavilion, kl. 00:15

Fordi: De har lavet et nummer, som hedder 'Stiff Upper Lip' og selvom de ikke just lyder som AC/DC, så er engelsk Slydigs rendyrket rock. Med masser af melodi og attitude, der har fået især hjemlandet England til at spærre øjnene op. De er unge med kun tre ep’er på bagen, og altså stadig ved at skrive deres historie, som nu også vil komme til at indeholde et fornemt kryds ud for Roskilde Festival.

For fans af: White Stripes, Lighthouse og generelt melodisk rock.

Pensum: ‘How Animal Are You?’ og ‘Suburban Confinement’
DE UNDERJORDISKE x FRIBYTTERDRØMME – Avalon, kl. 01:00

Fordi: Det hele ikke behøver handle om død og helvede, og denne konstellation af to af Danmarks pt mest populære psychrock-orkestre er et éngangs-tilfælde, som netop derfor bør skrives bag øret. Koblingen mellem Fribytterdrømmes svulstige lyrik og De Underjordiskes hypnotiske drone-rock kunne snildt udvikle sig til en pænt syret cocktail, når de lukker Avalon lørdag nat.

For fans af: CV Jørgensen, Spids Nøgenhat og syre.

Pensum: Fribytterdrømme: 'Labyrintens Farver' og De Underjordiske: 'Ind I Flammerne'. Eventuelt samtidig.