Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Smidt på gaden på Nørrebro

Populær
Updated
Smidt på gaden på Nørrebro
Smidt på gaden på Nørrebro
Smidt på gaden på Nørrebro
Smidt på gaden på Nørrebro
Smidt på gaden på Nørrebro
Smidt på gaden på Nørrebro
Smidt på gaden på Nørrebro

Fredag aften i sidste uge var der releasefest for Halshugs seneste plade, 'Sort Sind'. Der var kort sagt tråd og bobler for alle pengene.

Kunstner
Dato
07-10-2016
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen

Fredag aften var der releasefest på Nørrebro. Nærmere bestemt udgav den københavnske trio Halshug deres opfølger til debutfuldlængden ’Blodets Bånd’, der udkom i begyndelsen af sidste år på Southern Lord, et af de mere distingverede pladeselskaber for de metalhoveder, der foretrækker deres tunge musik med et blåstempel af autoriseret undergrund. Nu, godt halvandet år efter debutens udgivelse, er de så på gaden med deres andet studiealbum, ’Sort Sind’, der med rette igen har Southern Lord godkendelse i ryggen. Egentlig er det en lille måned siden, pladen udkom, i øvrigt til ros fra os, men det var fredag aften i sidste uge, den så endelig skulle fejres.

Fejringen af 'Sort Sind' foregik på Bumzen på Baldersgade i indre Nørrebro, der da også omtrent er det ideelle sted for Halshug at fejre et nyt kapitel i deres historie. Med en blanding af punk, hardcore og metal, der såvel på plade som i live-sammenhæng iscenesættes med en troværdig, koldsindig indædthed, er der en københavnerberetning tilknyttet det forhenværende bz’er-hus, der på symptomatisk vis har historiske tråde til den musik, Halshug praktiserer. Huset i Baldersgade blev besat i '86, samme år som et punk-metal-band som eksempelvis Cro-Mags udgav deres debutalbum, og en tid, hvor hardcore-scenen generelt var under forandring, ikke mindst grundet genrens forkærlighed for metalmusik. Selvom der selvfølgelig er langt fra Cro-Mags' thrash-tendenser og endnu tydeligere anlæg for crossover, er det kendetegnende for Halshugs releasefest, at den blev knaldet af sted på en adresse, der har holdt fast i de punkede støttepiller, lige siden netop fusionen af punk og metal peakede.

Tidligere i år spillede Halshug på Roskilde Festival, en koncert vi i øvrigt også var begejstrede for. Der var stor forskel på den festivalkoncert, man her oplevede Halshug give, og den punk-festivitas af en release-koncert de i fredags gav på Bumzen. Da de i sommer spillede på Roskilde, forenede de på festivalens mindste scene Gloria det delvist intime med den store, fede, tykke lyd af metalmusik. Bandets festivalkoncert ramte en som et SMASK! i solar plexus. Det gjorde koncerten i fredags ikke, den gjorde noget andet. Det afvigende, de to ellers nært placerede koncerter imellem, skyldes især lyden. SMASK!-oplevelsen indfandt sig muligvis ikke på Bumzen, det gjorde baggear-arrighed-oplevelsen derimod. På det usandsynlig lille dagligstuespillested indtog bandet gulvet (der er ingen egentlig scene på Bumzen) klokken 22 og gav herefter en cirka halv time lang, meget oplagt punkkoncert med det skrællede soniske udtryk som selve styrken ved aftenen. Det siger meget om Halshugs numre, at de fungerer foran et noget større festivalpublikum under et moderne svar på en teltdug og samtidig kommer til deres ret under punkforhold som Bumzens.

Til releasefesten kunne man købe cd'er og lp'er af 'Sort Sind', der var flere forskellige t-shirts og mulighed for at få et gratis glas bobler. Til trods for at Bumzen var stuvende fuld (man stod så tæt, at det var svært at give den helt op for bandet under deres stramme koncert), har der dog sandsynligvis ikke været mange, der havde lyst til bobler, hvilket man jo ikke rigtig kan bebrejde nogen, når en Høker Bajer nu engang kun koster 15 kr. Det gav dog Halshug muligheden for at sprøjte champagne ud over en crowdsurfende pige, da festen senere på aftenen fortsatte, først med en koncert med Slægt og derefter Alucarda (hvis koncert i Århus i sidste weekend vi var meget begejstrerede for). Selv nåede man kun lige at blevet revet godt med af Slægts efterhånden klassiske og efterhånden ret Tribulation-inspirerede heavy metal, inden man måtte videre for at se Weekend Nachos i Ungdomshuset. Men at forlade en releasefest til en duft af champagnevåde piger og lyden af catchy heavy-guitar er nu heller ikke skidt!

'Sort Sind' er ude nu og kan købes her: https://halshugsl.bandcamp.com

Menu