Uge 18: Ugens koncerter

Disturbed

Det er en mindre travl koncertuge, men det betyder ikke, at der ikke er nok at se til: Wacken Metal Battle fortsætter hen over landet, SPOT Festival byder på en god metalpakke i Aarhus, og så er der det løse.

Forfatter

Koncertugen i metal-Danmark starter blidt ud denne gang. Der er i hvert fald ikke nogen skuffende mandagskoncerter, hvor publikum alligevel er uoplagte oven på weekenden, og ellers er Frog Leap, der laver metalcovers af popsange, det vildeste, man kan formaste sig til at se, når de spiller i Pumpehuset tirsdag. Læs mere om det norske fænomen i sidste uges top 5.

Onsdag kan man høre islandske The Vintage Caravan i Pumpehuset, hvis man er til det mere psykedeliske.

Vildere bliver det, når vi nærmer os weekenden. Den årlige musikbranchesammenkomst SPOT Festival, som præsenterer et bredt aspekt af dansk upcoming musik, finder sted i Aarhus fra torsdag til lørdag. Efter i mange år at have udelukket metal er SPOT i de senere år begyndt at åbne op for genren, og derfor kan man i år høre både BaestNyt Liv, Xenoblight, Orm, LivløsLLNNWayward Dawn, Billy Boy in Poison og Crown the Beast.

Samtidig fortsætter Wacken Metal Battle sin tur over landet, hvor morgendagens stjerner gør status på undergrunden. Det foregår i Kolding fredag og Aalborg lørdag.

Og ellers er der fuld smæk på i København: Fredag er der danskerdød med Dawn of Demise og Deadflesh på BETA, sleazy hard rock med Lucer og Moving in Stereo på High Voltage, proggy AOR og syret stoner med Hällas og Grusom på Stengade og, ja, sørme om ikke også Disturbed gæster KB Hallen sammen med Skindred.

Lørdag spiller Dizzy Mizz Lizzy i Amager Bio, mens Club Demonic finder sted på BETA med bl.a. Betrayer of Light. Andetsteds i landet kan høre Artillery, Rising og Alkymist i Næstved, og Horsens får et triple thrash attack med LipidKilling og Persecutor, mens Junkyard Drive spiller andetsteds i byen. Koncertugen rundes af i hovedstaden, hvor Nothing More, der spillede på sidste års Copenhell, besøger Pumpehuset.

Oversigt:
Frog Leap, tirsdag 30. april, Pumpehuset, København
The Vintage Caravan + Black Mirrors, onsdag 1. maj, Pumpehuset, København

SPOT Festival: Baest, Nyt Liv, Xenoblight, Orm m.fl., torsdag 2. maj til lørdag 4. maj, Aarhus

Wacken Metal Battle: Arsenic Addict + The Darkest Moment + Demolizer + Aon (+ special guest: Lipid), fredag 3. maj, Godset, Kolding

Disturbed + Skindred, fredag 3. maj, KB Hallen, København
Hällas + Grusom + Bomber, fredag 3. maj, Stengade, København
Dawn of Demise + Deadflesh, fredag 3. maj, BETA, København
Lucer + Moving in Stereo, fredag 3. maj, High Voltage, København

Wacken Metal Battle: Polars Collide + Verdande + Katla + Molok, lørdag 4. maj, Studenterhuset, Aalborg

Dizzy Mizz Lizzy, lørdag 4. maj, Amager Bio, København
Club Demonic III: Betrayer of Light + 3XB + Sparkhouse, lørdag 4. maj, BETA, København
Artillery + Rising + Alkymist, lørdag 4. maj, Kongebryg, Næstved
Lipid + Killing + Persecutor, lørdag 4. maj, Det Gule Pakhus, Horsens
Junkyard Drive, lørdag 4. maj, Kulisselageret, Horsens

Nothing More, søndag 5. maj, Pumpehuset, København