Uge 27: Ugens koncerter og udgivelser

22713_H1W6812_1342031149

Trods sommeren er der skam liv i pladeselskaberne, og herhjemme er det tid til Metal Magic Festival i Fredericia samt Pearl Jam i København. Få oversigten her.

Der er ved at være sommerferie. Folk rejser ud i verden og hviler benene efter Copenhell og Roskilde Festival. For de rejsende har vi nogle dugfriske plader, man kan tage med på turen. Det er langt bedre end den bog, du fik i julegave og alligevel ikke får læst, fordi de drinks med paraplyer er sjovere.

Til dem, der bliver hjemme i Danmark, er der både festival og store arenakoncerter. Det helt store i uge 27 er naturligvis Metal Magic Festival i Fredericia. Carpathian Forest og Nifelheim sikrer den sorte musik, mens italienske Death SS er i Danmark for første gang nogensinde! Læg dertil, at Blaze Bayley svinger forbi med sine Iron Maiden sange. Lidt længere nede på plakaten gemmer der sig perler som Sadistic Intent, Esbjergs egne Maceration, Demolizer og mange, mange flere spændende navne. Herfra kan vi kun anbefale at kigge forbi. Vi er der i hvert fald. MMF har bl.a. Convulse, der også kigger forbi 1000Fryd i Aalborg.

Derudover er der Pearl Jam i Royal Arena tirsdag aften. Det er hele 10 år siden, de sidst gæstede Danmark i Forum. Det var også i starten af juli måned, så det virker som om Eddie Vedder og co. bare godt kan lide den danske sommer. For det var også sommer, da de spillede i Forum tilbage i 2007. Nu er de her igen, og denne gang har de britiske Idles med som opvarmning. 

Af plader er der ganske få udgivelser,  og det starter allerede mandag med britisk black metal fra Written in Torment. De udgiver deres fjerde fuldlængde ’Black Command’, hvorfra man i et stykke tid har kunnet høre nummeret ’Contra Passo’, der bringer os forbi Dantes Inferno. Written in Torment er et én-mandsprojekt fra Mike Hardisty, der lidt nord for Leeds således er godt på vej ned i de ni cirkler.Hvis det gerne må blive endnu mere obskurt, så er der bandet Postcards From New Zealand. Her er inspirationen den sumeriske gudinde Inana. Her går vi mere over i det progressive, og det spøjse er, at ingen rigtig ved, hvem der står bag bandet. Det eksisterer bare, og musikken flyder i den grad. Deres plade ’nin-an-ak’ udkommer fredag, og man kan høre nummeret ’Inana’ her:
Der er dog også mere tilbagelænet musik i form af HolyRoller, der spiller en god gang stonerrock. De er fra North Carolina i USA og har hele 784 likes på Facebook. De debuterer med pladen ’Swimming Witches’ og derfra kan vi nyde titelnummeret:Eneste ”store” udgivelse er fra Century Media, der udgiver seneste plade fra Vomit Forth. Brutal dødsmetal, ligeledes fra USA. De debuterer med ’Seething Malevolence’ og de har smidt nummeret ’Carnivorous Incantation’ ud som forløber. Koncerter:
Tirsdag d. 5. juli 2022

Pearl Jam, Idles – Royal Arena, KBH

Torsdag d. 7. Juli 2022

Metal Magic Festival – Dronningepladsen, Fredericia

Fredag d. 8. juli 2022

Metal Magic Festival – Dronningepladsen, Fredericia
Convulse – 1000Fryd, Aalborg

Lørdag d. 9. juli 2022

Metal Magic Festival – Dronningepladsen, Fredericia
Death Before Dishonor, Eternal Struggle – Basement CPH, KBH

Udgivelser:
Mandag d. 4. juli 2022

Written in Torment – Black Command (Black metal)

Tirsdag d. 5. juli 2022

Unholdun  Unholdun (Black metal)
Knoll  Metempiric (Experimental deathgrind)

Fredag d. 8. juli 2022

Alburnum  – Buitenlucht (Folk/black metal)
Altars  Ascetic Reflection (Death metal)
ALTARIA  Wisdom (melodic metal)
Anticreation  From the Dust of Embers (black/death metal)
Begrime Exemious  Rotting In The Aftermath (Death metal)
Defect Designer  Neanderthal (Death Metal/Grindcore)
HolyRoller  Swimming Witches (heavy stoner rock)
Noice  Först. Sist. För alltid. (Rock)
postcards from new zealand  nin-an-ak (Prog)
Seep  Hymns to the Gore (Death/Doom Metal)
Vomit Forth  Seething Malevolence (Death metal)