Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 30: Ugens koncerter

Updated
katla_XTJ1074

Uge 30 er for alvor post-festival-blues-uge, og der er bare ikke meget trøst at hente. Men lidt metal, punk og rock er der da. Find ud af, hvad og hvor her.

Fotograf
Jacob Dinesen

Som når tørken en varm sommer ikke gør underværker for husejernes hække, så tørster tilhængere af hegn i den grad i denne uge, hvor det kun er lykkedes at opstøve et enkelt arrangement uden for København. Og i hovedstaden er programmet i den grad præget af undergrund.

Aalborg lægger ud tirsdag på 1000Fryd, hvor det er punk rock, som er på programmet i form af amerikanske The Casualties og Total Chaos, mens Kalik fra Horsens står for opvarmningen.

Mere metallisk klingende bliver det dagen efter på Basement 30, vel nok ugens koncerttip, hvor der er sludge og blackened hardcore, begge med en snas af doom, fra amerikanerne i Thou og dansk/italienske Hexis, mens britisk Moloch går med på sludge-vognen, og lader svenske The Arson Project om at sætte tempoet op med noget grindcore. Såfremt man er fristet uden billet, så meldes der i skrivende stund om få billetter, så det er om at få den dér berømte finger ud, hvis man skal med.Men skulle der blive udsolgt, så er der et alternativ: Ungdomshuset i København byder samme aften på Hardcore Temptation Gig med S.H.I.T fra Canada. Det skulle være deluxe hardcore punk. Ydermere er der slagkraftig hardcore fra danske Cesspool og Hag, der er fra Sverige.

Nævn et nummer med CrazyTown. OK, nævn så ét til!
'Butterfly'. Var du ung omkring årtusindskiftet, så spiller der nok en sang i dit hoved allerede, når du læser ordet "butterfly". Det var et one-hit-wonder fra amerikanske Crazy Town, der samplede Red Hot Chili Peppers ind i et meget letbenet, catchy nummer, som nogle måske ser som et sommerhit, selvom det blev udgivet i november 2000. I Danmark lå den en tid nummer 1 på hitlisten herhjemme, så du må have hørt det. Nummeret 'Butterfly' nævnes to gange på få linjer i Rusts Facebook-begivenhed om torsdagskoncerten, som også byder på dansk musik i form af Walking Rumor og Cryosphere. Det er nu-metal og melodisk metalcore.Weekendens koncerter
Som medarrangør af Wacken Metal Battle skal vi på Devilution naturligvis anbefale fredagens arrangement på Studenterhuset i København. Katla, der må være ved at gøre sig klar til topform og show på Wacken efter sejren i den danske version af battlen, har taget de islandske vindere Morpholith med sig. Begge bands står for velspillet og autentisk supertung, beskidt tråd.

Samme aften har High Voltage i København Love the Bomb og Mosaik, begge danske bands, på natklubbens program. Det starter sædvanligvis sent, så måske kan man ile fra Studenterhuset og stadig nå lidt live-tråd. Groft forenklet får man her to gange alternativ rock.

Københavnske Rust skulle gerne have ovelevet mødet med Crazy Town og slår lørdag et slag for dansk metal i både melodisk og rå form samt old school rock 'n' roll. Hollow Point, Deterium og Under the Bunker.Oversigt:
The Casualties (US), Total Chaos (US), Kalik – Tirsdag 23. juli, 1000Fryd, Aalborg
Thou (US), Moloch (UK), Hexis (DK/I), The Arson Project (S)- Onsdag 24. juli, Basement CPH, København
Hardcore Temptation Gig: SHIT (Can), Cesspool (DK), Hag (S) – Onsdag 24. uli, Ungdomshuset, København
Crazy Town (US), Walking Rumor, Cryosphere – Torsdag 25. juli, Rust, København
Wacken Metal Battle Winners: Katla + Morpholith (is) – Fredag 26. juli, Studenterhuset, København
Love the Bomb, Mosaik – Fredag 26. juli, High Voltage, København
Hollow Point, Under The Bunker, Deterium – Lørdag 27. juli, Rust, København