Top 5 – Wacken Metal Battle 2019, første omgang

small2_R000556

Wacken Metal Battle 2019 er i gang, og med de første to runder vel overstået ser Jacob Dinesen tilbage på det, der gjorde størst indtryk på ham den forgangne weekend.

Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

1. Morgendagens Stjerner
Første rundes vinder, Molok, lagde på dagen for showet et digt op på deres Facebook-side. Oplæsningen af dette blev afslutningen på en hæsblæsende koncert.

Vi rækker ud efter Morgendagens Stjerner

Med brændende vinger
Ser vi os falde
Ikke som Lucifer
Men som Jon fra Popstars
Han er gårsdagens stjerne
I dag er vi ham
Og I er alle stjerner
Alene lyser I sammen
Fra jeres telefoner
Holdt sammen af salens mærke
Rækker I op mod scenen
For at fange og fastholde
Morgendagens stjerner

2. Death to Seatle
Det burde ikke være muligt, men den evigt pludrende forsanger Rasmus Godsk lykkedes men at være vittig mellem numrene. På trods af at bandet og manden selv er fra Århus.

3. Katla
Ud over at blive en publikumsdarling på nul-komma-fem begik Katla den genistreg at bruge bagtæppet som lærred for en simpel lille 'Ringenes Herre'-tegnefilm. Denne kørte – med et overlay af bandets enkle, stærke logo – gennem hele bandets forrygende stærke koncert.

4. Molok
Kaos. For maksimal lydstyrke. Præcis hvad der skete med lyden på Posten, ved vi ikke, men pludselig var lydtrykket så enormt højt, at bandets pedaler omarrangerede sig selv – det samme gjorde vores indre organer. Trods dette gav bandet dog en fremragende opvisning i, hvordan selv et relativt ukendt band kan brænde igennem. Alt, der kræves, er blot, at der spilles, som gjaldt det selve livet.

5. Everything Is Terrible
Selvom bandet har valgt at bevæge sig i en voldsomt overbefolket genresump, lykkes det Everything Is Terrible at skille sig positivt ud med et materiale, hvor sangene adskiller sig både fra hinanden og genrens øvrige udøvere generelt.