Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årets deltagere fundet

Populær
Updated
web_banner_woa-metalbattle-2019_textured_001

Wacken Metal Battle er en realitet og juryen har udvalgt 10 bands fra hele landet, der skal dyste om en plads på Wacken Open Air 2019. Vi præsenterer dem her.

Så ruller metalkaravanen igen. Wacken Metal Battle skal finde et dansk band, der skal repræsentere kongeriget på Europas største metalfestival lige syd for grænsen. Sidste år vandt Xenoblight den danske afdeling og fik en flot placering som nummer fire nede på Wacken Open Air. Siden da har de klaret sig ganske udmærket, hvor de p.t. er på turne med Hatesphere og har sikret sig deltagelse på Roskilde Festival til sommer. I mellemtiden nåede de også at spille på Aalborg Metal Festival.

Tilbage i 2014 var det Huldre, der blev nummer tre i den internationale konkurrence, så historisk har de danske bands klaret sig ganske udmærket på den helt store scene. For Huldre nåede også forbi de store festivaler som eksempelvis Copenhell. Eksponeringen som vinder af Wacken Metal Battle i Danmark er stor i miljøet og netværket, der følger med kan ikke overvurderes.

I år er der så 10 danske bands, der skal forsøge at overbevise juryen om, at det er lige akkurat dem og deres musik, der fortjener en plads på Wacken Open Air 2019. Følgende er udvalgt:

Aon
KATLA
Molok
Everything is Terrible
Arsenic Addict
Demolizer
Verdande
Polars Collide
The Darkest Moment
Death to Seattle

Der er bands både fra hovedstadsområdet og provinsen. Alt fra Esbjerg, København, Århus og Fredericia er repræsenteret i et bredt felt, der dækker over genrer som brutal dødsmetal, doom, thrash, progressivt metal, black og punk.

Datoerne for koncerterne er: 

26. april på Posten i Odense
27. april på Badeanstalten i Slagelse
3. maj på Godset i Kolding
4. maj på Studenterhuset i Aalborg.
11. maj på Atlas i Aarhus.
25. maj i Pumpehuset i København (finalen).