Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 40: Ugens koncerter og udgivelser

Populær
Updated
Ugens uge 40

Et af post-black metallens helt store mesterværker fremføres live i Lille Vega, Strychnos spiller igen i hovedstaden efter en fremragende koncert på Kill-Town Death Fest, og Dopelord udgiver nyt.

Kunstner
Titel
+ Strychnos + Dopelord + Carnifex m.fl.
Forfatter

Halloween-måneden er endelig i gang, og i tilfælde af, at man vil variere sin playliste med andet end Type O Negative, Bauhaus’ ‘Bela Lugosi’s Dead’, Tribulation, Ghost og Cultes Des Ghoules, kan man både forkæle sig selv med live- og studiemusik.

Ugens koncerter

Lad os starte med det, hvor man for alvor kan støtte de musikere, der gør livet medgørligt og til at holde ud – nemlig på koncertfronten, hvor man både kan give dem en god krammer og købe lækkert nyt til garderoben.

Allerede i dag, mandag, kan man i Amager Bio opleve den nye forsanger i Thy Art Is Murder, der får følgeskab af Whitechapel, Fit For An Autopsy og Spite. Er du ikke typen, der går i Vans og er til core, kan man også tage i Råhuset og stene til Alabama Thunderpussy og danske Human Growth.Ugens vigtigste koncert finder sted tirsdag, når Alcest fremfører mesterværket ‘Écailles de Lune’ i Lille Vega i forbindelse med pladens ti års-jubilæum, der på grund af pandemien måtte udskydes med hele tre år. Det bliver en yderst nostalgisk – og forhåbentlig også magisk – aften, hvor ungarske The Devil’s Trade varmer op. Der er ganske få billetter tilbage, så man skal skynde sig at få pengepungen frem, hvis ikke man vil gå glip af denne enestående oplevelse.
I den anden ende af landet spiller Teenage Bottlerocket med Carlisle-tvillingerne i 1000Fryd, der ligeså kan opleves onsdag d. 4. på Richter.

Lillefredag d. 5. holder Prime Collective showcase på Hotel Cecil, mens Lasher Agency præsenterer Czar, Drukner, Pukewolf og Vægtløs på Alice i Vanløse. Når weekenden for alvor skydes i gang fredag d. 6., er der naturligvis mange flere koncerter at vælge imellem. Vil man iføre sig lederhosen, flette sit hår og drikke øl i (alt for mange) litervis, kan man tage til Röcktoberfest i Forum, hvor hele tre jambands spiller. På Underwerket i Valby er KEN Mode ude at promovere 'Void', akkompagneret af Fange og Kollapse – og alternativt kan man tage på Forbrændingen, hvor Hatesphere, Chronicle og Persecutor spiller, på Viften til Strawberry Slaughterhouse, på Stengade til Witching og Dread Witch, eller til Smertegrænsens Toldere, Døgnkiosk, Fordærv og Monkey Okay på Rampelys, hvis man befinder sig i det jyske.

Kigger vi frem mod lørdag d. 7., så er der endnu flere liveoplevelser at vælge imellem. Ja, faktisk så mange, at det nemt kan fylde en hel A4-side, hvorfor vi holder det kort, enkelt og afgrænset; der er Køge Metal Festival på Tapperiet, Doomed Basement med bl.a. Strychnos og Stikkersvin på Basement Cph, Kellermensch i Tøjhuset, KEN Mode og Fange turnerer videre på 1000Fryd, samt Urr, Gabestok og Broder på Voxhall.
Bliver man i Aarhus weekenden over, kan KEN mode og Fange også opleves på HeadQuarters søndag d. 8.

Puha, det var noget af en mundfuld. Er man den introverte type, der helst vil undgå svedende masser og nyde kvalitetsalkohol hjemme i stuen, er der heldigvis også godt at vælge imellem til højtaleranlægget.

Ugens udgivelser
Som vanligt er fredag den helt store udgivelsesdag, og det tager naturligvis også flere scrolls at komme igennem Encyclopaedia Metallum’s liste over udgivelser alene for d. 6. oktober. Her på redaktionen har de udgivelser, vi har modtaget for ugen, ligeledes koncentreret sig om denne dag, hvor følgende højdepunkter kan spottes:

Dopelord – Songs for Satan
I passende ånd til Halloween-måneden, udgiver den polske stoner-/doomgruppe deres femte fuldlængde studiealbum, ‘Songs for Satan’. De har selv udtalt, at pladen: “[...] mines Polish Catholicism’s decades of oppression for lyrical fuel.”, så det skal nok blive interessant og fornøjeligt at læse sangteksterne, mens den sættes på anlægget for første gang.

 ">  

Tausend Augen – Schock
Er du til mere dansable rytmer, så er denne tyske trio og deres eksperimenterende krautrock/post punk helt sikkert noget for dig! Selv beskriver de den nye udgivelse således: “Spy mirror to the next world // Cries of panic, hidden from sight // Hysteria and panic the world in shock // Obsidian shadows never sleep // Crash and collapse // Kaleidoscopic neon lights – everything is science fiction”.
Nysgerrighedsvækkende, ikke?

?feature=shared ">

Carnifex – Necromanteum
For de af jer, der går i Vans og godt kan lige core, så er californiske Carnifex’ niende studiealbum uden tvivl et af ugens højdepunkter. Hvad der til gengæld ikke må være særlig fedt er, at den efterfølgende turné kun finder sted i det amerikanske kontinent. Men hvem ved, måske de også tager den til Europa i 2024? I så fald har man jo rigeligt med tid til at lære alle tekster udenad, så man kan skråle med på alle sange.

?feature=shared">

Foruden ovenstående, udkommer følgende også fredag denne uge:

Barbarian Swords: ‘Anti-Dogma Megaforce’ (black-/doom metal), Eternal Juggernaut Records
Capra: ‘Errors’ (hardcore), Metal Blade Records / Blacklight Media Records
Cold Culture: ‘Afterthoughts’ (post hardcore/hård rock), Prime Collective
Dusk: ‘Wheels of Twilight’ (okkult heavyrock), Argonauta Records
Eradikated: ‘Descendants’ (thrash metal), Indie Recordings
Impure Wilhelmina: ‘Dead Decades’ (rock/metal), Season of Mist
Iron Savior: ‘Firestar’ (power metal), AFM Records
The Keening: ‘Little Bird’ (gotisk folk), Relapse Records
Left To Rot: ‘Breath of the Tomb’ (dødsmetal)
Linus Klausenitzer: ‘Tulpa’ (progmetal), AOP Records
October Tide: ‘The Cancer Pledge’ (doom-/dødsmetal), Agonia Records
Prong: ‘State Of Emergency’ (crossover/thrash metal), Steamhammer / SPV
Svalbard: ‘The Weight Of The Mask’ (post-hardcore), Nuclear Blast Records
Third Storm: ‘The Locust Mantra’ (blackened dødsmetal), Chaos Records   
Virta: ‘Horros’ (alternativ), Svart Records

God fornøjelse!