Uge 6: Ugens koncerter

Testament

Det er primært København, der nyder godt af koncerter denne uge, hvor både Babymetal, Testament og Prime Collectives støttearrangement Prime Is Coming løber af stablen, mens Bersærk, Konvent og Monuments også gæster randområderne i ugens løb.

Kunstner
Fotograf
Peter Troest
Forfatter

Januar er overstået, og således er koncertåret også godt i gang – omend det denne uge mest af alt kommer københavnerne til gode.
Attila Csihar er en flittig gæst på disse kanter, hvor han indenfor det sidste år både har stået i front for Mayhem på Pumpehuset og sine gamle venner fra Tormentor på Metal Magic. Denne tirsdag er det dog i mere udfordrende regi, hvor han i duoen Hiedelem leger med fri improvisation og hedensk kaos med støjrockmusikeren Balazs Pandi, med lokale Gabestok som support.

Dagen efter får et udsolgt Vega besøg af Babymetal, der for første gang spiller på dansk grund. Vi forventer et brag af den mere absurde slags, men vil du hellere have din hegn bare en kende mindre flamboyant er der også svensk hardrock på menuen på Pumpehuset, hvor svenske Takida kigger forbi.

Er du mere quizlysten har du også chancen for at imponere vennerne med al din nørdede metalviden på Voodoo Lounge til vores månedelige rock & metalquiz. Der er bl.a. billetter til Nocturnefest og Slipknot/Behemoth på højkant, og det er helt gratis at være med, så længe man husker tilmelding dagen før. Siger det bare.

Torsdag står valget mellem den store 80'er-thrashpakke på Amager Bio eller mere musik i det mere kontemporære, episke farvand på Pumpehuset. Sidstnævnte med Equilibrium på programmet, der med deres seneste album 'Renegades' bevæger sig lidt væk fra det folkede mod et mere elektronisk udtryk, hvilket skal stå sin prøve i selskab med de tyske landsmænd fra Lord of the Lost og Nailed to Obscurity. Vil du hellere nyde din torsdag med mere velkendte toner fra thrashens ungdom plejer Testament nu også altid at være en sikker vinder, som vi erfarede så sent som på Roskilde Festival sidste år – og med Exodus og Death Angel som ekstra krydderi til tourpakken bør mødepligten være selvskrevet.

Det er således først fredag, at lejligheden byder sig til at få garnet rystet udenfor storbyen, hvor Bersærk og Deadnate gæster Kulturloft i Ebeltoft. Hælder du mere til mjød og død kan vi også anbefale Svartsot, der slår vejen forbi det gamle træloft på Christiania, mens Prime Collective holder et to-dages støttearrangement på BETA2300 på Amager, hvor al overskud går til Sandholm, Sjælsmark og Avnstrup Asylcenter. I den forbindelse er Prime Is Coming som vanligt med en vifte af stærke, danske navne, der leverer underholdningen, hvor det fredag er The Interbeing, South Haven og The Vision Ablaze og lørdag Møl, Aphyxion, Cartographs og Tainted Lady, der byder op til heavydans.

Lørdag krydser Bersærk Storebælt, hvor de i Slagelse gæster Badeanstalten med de lokale prog-rødder fra Forstenet. Er du bosat i det jyske er der dog også tunge toner at komme efter i Aalborg, hvor Konvent gæster 1000Fryd, og Metal Magic-teamet har fået en gratiskoncert med psych/folk-ensemblet Hexvessel op at stå på Det Bruunske Pakhus i Fredericia. På den anden side af Storebælt har københavnerne, udover Prime Is Coming, også valget mellem Twin Temple og Hola Ghost på High Voltage eller tunge toner fra undergrunden på Nørrebro, hvor Tranquilized, Stügg og Social Addiction besøger Rust.

Endelig har du chancen for at runde ugen af på Voxhall i Aarhus, hvor Monuments lirer den af i mere djentet prog-terræn med Heart Of A Coward som support. Er du bosat i København har du dog også chancen for at nyde mere af Hexvessels træfetisch på BETA2300.

For et kort overblik over ugens koncerter kan du læse nærmere her:

Tirsdag:
Attila Csihar + Balazs Pandi, Gabestok – Alice, København

Onsdag:
Babymetal, SKYND – Store Vega, København
Takida – Pumpehuset, København
Devilution rock & metalquiz - Voodoo Lounge, København

Torsdag:
Equilibrium, Lord Of The Lost, Nailed To Obscurity – Pumpehuset, København

Testament, Exodus, Death Angel – Amager Bio, København

Fredag:
Bersærk, Deadnate – Kulturloft, Ebeltoft

Besvärjelsen, Golden Core, Grusom – Forbrændingen, Albertslund
Prime Is Coming ft. The Interbeing, South Haven, Vision Ablaze – BETA2300, København
Svartsot, Kurgan – Loppen, København

Lørdag:
Bersærk, Forstenet – Badeanstalten, Slagelse
Hexvessel - Det Bruunske Pakhus, Fredericia

Konvent, Bogwife – 1000Fryd, Aalborg
Prime Is Coming ft. Møl, Aphyxion, Cartographs, Tainted Lady – BETA2300, København
Twin Temple, Hola Ghost – High Voltage, København
Tranquilized, Stügg, Social Addiction – Rust, København

Søndag:
Monuments, Heart Of A Coward – Voxhall, Århus
Hexvessel - BETA2300, København