Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Baest kan ikke danse

Updated
BAEST_Genesis_Single

Glem Phil Collins, Peter Gabriel, Mike & the Mechanics og ham den sidste, ingen rigtig kan huske: 'Genesis', den fjerde og sidste singleforløber fra Baests kommende album har intet at gøre med britisk progrock eller radiopop.

Kunstner
Titel
Genesis

Baest har ikke ændret stort på formlen med deres tredje album, 'Necro Sapiens'. Den spændstige, groovy og kampriffende dødsmetal med de udtrådte sneakers solidt plantet i 90'er-traditionen virker optimalt for østjyderne. Til gengæld gav det forrige album, 'Venenum', dem tilsyneladende blod på tanden, når det gælder store koncepter på tekstsiden, for det fortsætter de med på 'Necro Sapiens'.

På albummet, der udkommer fredag d. 5. marts, har Baest skabt en mytologi om en totalitær kosmisk sammensværgelse, og det er selve dens udspring, vi får indblik i med singlen 'Genesis', forklarer de:

– I grundlæggelsen af det altomspændende herredømme, viser 'Genesis' – fødslen  sig som den ultimative undertrykker af den frie tanke. I fem dage og fem nætter forbereder The Abattoir det store design, den store komedie, deres evige kilde til magt.

Baests egen magt på den danske metalscene synes forlængst beseglet, og næste logiske skridt er noget så old school som en fanklub, Necro Sapiens. Det er sket med inspiration fra Gatecreeper, fortalte de, da vi talte med dem tidligere på ugen, og som de amerikanske dødsmetallere byder de deres fans helt ind i det uhelligste:

– Necro Sapiens! I er fundamentet for Baest. Livsstilen, oplevelserne, de gode og de dårlige tider. Udfordringerne og succésserne. Vi er stolte af at invitere jer til denne klub: Den officielle Baest-fanklub, hvor vi – Lasse, Muddi, Simon, Sebastian og Svend  smider nogle ekstra godter og uforfalskede indblik i bandets maskinrum. Eller måske tourbussens maskinrum, som helt sikkert kommer til at bryde sammen ... Hold kontakten med os, vær de første til at få adgang til pre-orders, billetsalg, merch-nyheder og hvad har vi ikke. Læs nyhedsbrevet med personlige noter fra gutterne. Bliv i familien. Vi er ét  vi er ingen. Vær hilset, Necro Sapiens!

Fanklubben holder indtil videre til i en privat gruppe på Facebook.

Devilutions interview med Baest kan du læse på mandag d. 22. februar. Indtil da kan du se 'Genesis' her: