Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

18 nye navne på Copenhell 2017

Populær
Updated
18 nye navne på Copenhell 2017

Intet mindre end 18 nye navne føjes til årets program, der nu er komplet. Blandt vores favoritter er The Dillinger Escape Plan, Psychotic Waltz, Batushka og danske Slægt – og selvfølgelig Slayer!

Kunstner
Titel
+ Alter Bridge + Baroness + The Dillinger Escape Plan + Powerwolf + Architects + Psychotic Waltz + Hatesphere + Black Star Riders + Nothing More + Batushka + Memoriam + Huldre + The Raven Age + Ghost Iris + Baest + Slægt + Seven Thorns
Spillested
Koncertarrangør

Slayer
”Spil den med Slayer!” er der med garanti en del, der har sagt og skrevet gennem årene til folkene, der booker programmet til Copenhell. Derfor var de da også at finde på festivalen tilbage i 2012, hvor vores anmelder var svært begejstret for det faktum, at Slayer netop bare var ... Slayer!

Slayer har været en konstant i metalmiljøet siden starten af firserne. Garanter for thrash af den højeste, tungeste og hurtigste kaliber. De har gennem tre årtier smedet riffs, der er blevet synonyme med hele miljøet. Så når de vender tilbage til Refshaleøen med 'Dead Skin Mask', 'Mandatory Suicide' og 'Raining Blood', vil pladsen foran Helviti-scenen unægtelig eksplodere i ekstase. Nuvel, vi var ikke synderligt begejstret for deres seneste 'Repentless', men mange andre hylder den som et udmærket comeback efter bortgangen af den primære sangskriver Jeff Hannemann, der døde i 2013. Afløseren, Gary Holt fra Exodus, var allerede med, da Slayer spillede på Copenhell for fem år siden og er nu fast medlem.

Godt nok skuffede Slayer i sommer, da de spillede på Arena en sen onsdag aften på Roskilde Festival, men året forinden gav de et brag af en koncert i Helsingør. Med den rette kulisse burde Copenhell derfor være ret sikre på, at hovednavnet ikke skuffer. Et trofast publikum vil utvivlsomt være klar til at lade blodet regne.Læs alt om Slayer her.

Alter Bridge
I 2016 bød Copenhell på Tremonti. Den amerikanske guitarist med band spillede en halvkedelig koncert på Hades. En oplevelse, vores skribent kaldte for en slatten fadølsfest, og belønnede med sølle 2 firkanter. Copenhell 2017 byder på mulighed for oprejsning for Mark Tremonti. Denne gang sammen med de gamle kammerater fra Creed og Myles Kennedy. Alter Bridge kommer til Copenhell.

Efter Scott Stapp fortabte sig i alkohol og stoffer, fandt de tre originalmedlemmer af Creed, Tremonti, Brian Marshal og Scott Philips sammen med Myles Kennedy og dannede i 2004 Alter Bridge. Siden da er det blevet til fem udgivelser, hvoraf den seneste, ‘The Last Hero’, udkom sidste år. En hard rock-plade, der ifølge vores skribent næsten var for meget af det gode. I forlængelse af udgivelsen besøgte den amerikanske kvartet Falconer Salen i København. En koncert, der var mere hard rock end metal, og hvor kvartetten havde svært ved at overbevise. Nu får bandet en kærkommen anden chance, og mon ikke Copenhell bliver udsat for bandets tungere materiale som ‘Metalingus’, ‘Addicted To Pain’ og ‘Isolation’?Læs alt om Alter Bridge her.

Baroness
Baroness på Copenhell? Det hylder vi sgu! Her på Devilution har vi muligvis hverken på plade eller i live-regi været nogen egentlig fortaler for de lettere aparte, men dog 100 % karakteristiske, melodiske sludge-kvaliteter, firkløveret fra Savannah de senere år har beriget store dele af metalmiljøet med. For nej, metalguderne skal vide, at vi holdt meget mere af Baroness på deres første par plader, end det har været tilfældet med de to plader, der sidenhen er tilføjet diskografien. At Baroness anno 2017 imidlertid er et af de mere respekterede bands i den anerkendte del af undergrunden, kommer man ikke uden om, og vi glæder os til at opleve dem i et møde med et forhåbentlig stort dansk metalpublikum.Læs alt om Baroness her.

The Dillinger Escape Plan
Der gik ikke lang tid. To uger efter kaoscore-foregangsmændene i The Dillinger Escape Plan spillede deres annoncerede afskedskoncert i Pumpehuset, føjes de til Copenhells program. Bandet gav nyheden om deres snarlige brud i forbindelse med udgivelsen af deres glimrende sjette album 'Dissociation', men der er altså lige nogle festivaler, der skal besøges, før de siger helt stop. Og efter bandets gear blev smadret som følge af en busulykke i Polen, er der også lige nogle europæiske tourdatoer, som skal erstattes. Men nu burde det så også være definitivt: Copenhell 2017 bliver sidste gang, vi kommer til at se The Dillinger Escape Plan i Danmark! Indtil de bliver gendannet, selvfølgelig.Læs alt om The Dillinger Escape Plan her.

Architects
Med undtagelse af Parkway Drive og Killswitch Engage er britiske Architects sandsynligvis det største metalcore-band til at gæste Copenhell. Bandet formåede at få utroligt meget omtale i 2016. Først og fremmest på grund af guitarist Tom Searles tragiske død i en alder af 28 år. Endnu en sjæl tabt til kræft. Sekundært, og langt mere positivt, på grund af udgivelsen af bandets 7. album, ‘All Our Gods Have Abandoned Us’. En plade vores skribent mener indeholder lige så kompetent metalcore, som man efterhånden forventer af Architects, men også lidt for meget melankoli og tuderi.
 
I forbindelse med udgivelsen gæstede briterne Pumpehuset i København, hvor de spillede en indlevende koncert. Trods dårlig lyd sejrede kvartetten, ikke mindst takket være bandets ekstremt engagerede fans. Når bandet spiller på Copenhell, kan vi forhåbentlig forvente et lige så engageret publikum og en sætliste, der primært består af numre fra bandets seneste og forrige udgivelse, 'Lost Forever // Lost Together' (2014). Det gør ikke os noget, så længe Architects byder på numre som ‘Gravedigger’, ‘Naysayer’ og ‘A Match Made in Heaven’.Læs alt om Architects her.

Powerwolf
Der er noget mere at glæde sig til for alle power metal-hovederne, når ét af de mest tyske bands fra Tyskland, Powerwolf, sætter tænderne i Refshaleøens ubarmhjertige beton. Siden 2003 har de to bagmænd Charles og Matthew Greywolf smæsket sig i power-metal uden at være bange for at låne fra både black metallen og den gotiske rock i deres udtryk og teatralske opsætninger, der åbenlyst flirter med komikken, når storladne numre om varulve, vampyr-legender bliver serveret i sikker stram stil. Og nårh ja... der er også et om at genopstå fra en boner.

">- ">Y
Læs alt om Powerwolf her.

Black Star Riders
Der gemmer sig et noget større navn bag Black Star Riders, end man lige skulle tro. Gruppen blev dannet i 2012 som et alternativt outlet for de resterende medlemmer af twin-guitarheltene Thin Lizzy. Guitaristen Scott Gorham udtalte dengang, at lyden ville blive som Thin Lizzy, men at man i respekt for den afdøde forsanger Phil Lynott ikke ville udgive ny musik som Thin Lizzy, derfor navneskiftet. Bandet har siden da været ganske produktive med udgivelsen af tre album, hvor den tidligere The Almighty-forsanger Ricky Warwick står i front for bandet. Der er lagt i oven til en bundsolid rock-oplevelse med masser af historie i luften.Læs alt om Black Star Riders her.

Psychotic Waltz
Amerikanerne er gået hen og blevet kult med årene. Tilbage i halvfemserne udsendte de fire plader, hvoraf specielt de to første blev store succeser. Men som det er sket med så mange andre bands gennem tiderne, så gik tingene ikke helt, som de havde håbet, og de blev derfor opløst i 1998. Materialet fra de fire studieplader havde dog skabt så stor en fanskare, at det ikke helt lod sig gøre at begrave bandet.

Derfor genopstod de i 2010, hvor de gik på turne med Nevermore, Symphony X og danske Mercenary. Devilution tog til Hamburg i Tyskland i 2011 for at se denne pakke, hvor Psychotic Waltz med deres progressive rockede metal kom ud over rampen og det med den oprindelige besætning. Allerede dengang knurrede forsanger Devon Graves, som fans nok mest kender under navnet Buddy Lackey, om en ny plade. Den har ladet vente på sig, for den har endnu ikke set dagens lys. Det var planen, at den skulle udkomme i 2013, men det skete ikke. Nu er de dog igen klar til at turnere verden rundt, og det bringer dem forbi Copenhell. Fik man ikke set dem i halvfemserne eller på deres turne i 2011, er her en mulighed for at få krydset dem af på listen.

Og hvem ved? Måske lufter de noget af det nye materiale, de har haft syv år til at arbejde med. Ellers bliver det en nostalgisk hitparade for de, der faldt for Psychotic Waltz' musik for nu mere end 20 år siden.Memoriam
Så er der kraftædeme dømt guitar squeals! Fra askerne af Bolt Thrower dukker Memoriam op med den gustne magtvokal Karl Willets i front. Det gør ikke noget, hvis det står ned i stænger, når Memoriam forhåbentlig indtager Pandæmonium en sen aften under festivalen. Memoriam spiller nemlig drønrutineret dødsmetal af den slags, der skiller fårene fra bukkene, og som fortjener våde manker ved scenehegnet, der headbanger, som var der ingen dag i morgen. Debutpladen ’For the Fallen’ er lige på trapperne (udkommer d. 24. marts via Nuclear Blast Records), men allerede nu kan man høre en skæring fra pladen og dermed få bekræftet, hvorfor Memoriam for flere trve metalheads sandsynligvis vil være et af festivalens hovednavne.Batushka
Black metal-nørderne har allerede glædestårer i øjnene, for polske Batushka er noget af det mest spændende, der er kommet frem i den mørke del af metalscenen de seneste par år. Det polske band, der i livesammenhænge består af hele otte medlemmer, har et visuelt og musikalsk koncept baseret i ortodoks kristendom og det religiøse, men de er vel at mærke ikke kristne – på nogen måde. Bandets image kan sammenlignes med en blanding af svenske Ghost og australske Portal; der er lagt vægt på sorte hættekåber med guldbroderinger af religiøse symboler, kirkeeffekter og en helvedes masse røgelse. Batushka bliver uden tvivl en af de helt store visuelle og atmosfæriske oplevelser på årets festival.The Raven Age
The Raven Age er et af de yngre bands, der får lov til at prøve kræfter med Copenhell i år. Den britiske kvintet blev dannet i London tilbage i 2009 og udgav i 2014 en selvbetitlet ep med fire numre, hvor de spiller en melodisk form for groove metal. Gruppen har fået en god del liveerfaring i løbet af kort tid, eftersom de brugte halvdelen af 2016 på at opvarme for Iron Maiden på deres ’The Book of Souls World Tour’. Det skyldes måske, at guitaristen George Harris er søn af ingen mindre end Iron Maidens bassist Steve Harris, men The Raven Age har ikke desto mindre fortsat aktiviteten i 2017 som support for Anthrax på deres igangværende turné, der bringer dem forbi Amager Bio i starten af marts. Senere samme måned, den 17. marts, udkommer The Raven Ages debutalbum, ’The Darkness Will Rise’.Nothing More
Hvis man ikke allerede har været så heldig at stifte bekendtskab med amerikanske Nothing More, er det absolut anbefalelsesværdigt at give kvartetten et lyt på Copenhell. Bandet er dannet tilbage i 2003 og spiller en blanding af alternativ metal og hard rock. Bandets karriere har været præget af et utal af udskiftninger, senest i 2015, hvor Ben Anderson overtog pladsen bag trommerne. Til trods for de mange udskiftninger har Nothing More udgivet fem plader, hvoraf den seneste udgivelse, ‘Nothing More’ (2013), for alvor har givet amerikanerne et gennembrud.

Nothing More gæstede KB18 i 2015, hvor de efter sigende skulle have spillet en medrivende og særdeles vellykket koncert. Når kvartetten gæster Copenhell til sommer, kan vi forvente, en varieret sætliste, der både består af sublimt, velspillet alternativ metal som ‘This Is the Time (Ballast)’ og singalong-venlig, emotionel, hard rock som på ‘Here’s to the Heartache’.Hatesphere
Danmarks ukronede konger af dødsthrash vender tilbage til Refshaleøen! 2017 er blevet åbnet med manér, da Hatesphere var det officiellt første band til at spille i Royal Arena som opvarmning for Metallica, og koncertåret får lov at fortsætte i den større skala med Hatespheres anden koncert på Copenhell. Sidst de spillede på festivalen, var i 2013, hvor de trodsede regnvejret og fik skabt en solid thrashfest med et kæmpe pit foran Pandæmonium-scenen. Noget lignende kan ske i år – og hvem ved, måske får de endda lov til at betræde den større Hades-scene?Læs alt om Hatesphere her.

Slægt
Et velkendt navn i den danske undergrundsmetal- og upcomingscenen. Københavnske Slægt har fået en del opmærksomhed de sidste par år grundet deres interessante musikunivers, der blander black metal med traditionel heavy metal – en blanding, der fungerer overraskende godt, hvilket bandet beviste på deres anmelderroste ep ’Beautiful and Damned’ fra sen-2015. De gode anmeldelser har medført en del liveshows, bl.a. som opvarmning for Primordial i Vega i 2016, hvilket de unge herrer hos Slægt efterhånden har mere end godt styr på.

Læs alt om Slægt her.Ghost Iris
Den 17. februar udkom danske Ghost Iris’ andet album, ‘Blind World’. I den forbindelse skrev vores skribent, at det ville være en overraskelse, om ikke udlandet også trak i kvartetten i 2017. I slutningen af februar blev det offentliggjort, at det danske metalcore-band endnu en gang gæster UK Tech-Fest. Heldigvis behøver danskerne ikke tage helt til England for at opleve kvartetten, vi kan nøjes med at tage til Copenhell.

Ghost Iris har været særdeles aktive siden bandet blev dannet tilbage i 2012. Københavnerne albumdebuterede i 2015 med ‘Anecdotes Of Science & Soul’ og har sidenhen tourneret udlandet såvel som Danmark tyndt. Det er blandt andet blevet til koncerter på Euroblast i Tyskland, Tech-Fest i UK 2016 og Prime Is Coming. Sidstnævnte bragte bandet til Odense, Århus og København sammen med resten af Prime Collectives rock- og metalkaravane.

Nå bandet spiller på Copenhell, kan vi forvente en sprudlende og energisk koncert, hvor metalcore og progressive elementer forenes på fornem vis.Læs alt om Ghost Iris her.

Huldre
På scenen mødes dyreknogler i hobevis og en halv skov som pynt. Sære gamle gevandter og så noget, der tangerer dans til musikken – med store smil på læberne. Kan man det – må man det?! Man skulle måske tro, at Huldre blot var gøgl og løjer, men Huldre er faktisk Danmarks mest lovende bud på et folk metal-band, der kan gå hele vejen internationalt. Det er bandet, fordi dets medlemmer mestrer folkemusikken på dybtfølt vis, men også metallens nerve, hvilket især høres på ’Tusmørke’, der udkom sent sidste år. 

I 2015 fik Huldre godt gang i festen på Copenhell, og nu er de booket igen. Siden dengang synes samspillet mellem traditionelle instrumenter fra folkemusikken og den for metallen så vigtige distortion endnu mere naturlig. Der skulle således både være plads til de, der vil danse til smukke toner, og til de, der vil headbange til de grumme toner.Læs alt om Huldre her.

Baest
Århus’ nye dødsmetalstolthed. Baest er et andet lovende upcomingnavn i den danske metalscene grundet deres intense optrædener og veludførte Bloodbath-metal. Få måneder efter deres etablering blev Baest udnævnt til at deltage i den danske udgave af Wacken Metal Battle 2016, hvor første show var et af bandets allerførste og blev udført med så stor overbevisning, at de kom hele vejen til finalen. Sidenhen har den århusianske kvintet udgivet ep’en ’Marie Magdalene’ og turneret rundt i hele Danmark, hvilket til sommer bringer dem til landets største metalfestival – godt og vel halvandet år efter, at bandet blev dannet. Der er ikke mange, der kan blære sig med det.Læs alt om Baest her.

Seven Thorns 
Sjællandske Seven Thorns har eksisteret i knap tyve år og udgivet to fuldlængde-album, men selvom de har turneret en del i udlandet, primært Tyskland, har de aldrig fået den helt store hjemlige opmærksomhed. Det skyldes muligvis, at de gør sig i den udskældte genre power metal, som de udfører på helt klassisk vis med højt tempo, store armbevægelser og ditto melodier og ikke mindst stor instrumental ekvilibrisme. Den største omtale hidtil fik Seven Thorns nok, da de deltog i TV2s program Danmark har Talent, men måske kan dette års optræden på Copenhell ændre noget for bandet, der vandt deres plads via Royal Beers ’Tak Rock’-kampagne.

Fra Danmark har Talent:Læs alt om Seven Thorns her.