Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Rådne Lunger – ‘Dårlige Kort’

Populær
Updated
IMG_9329

Nedturspunkrock spillet af voksne mennesker, som er skuffede over livet. Og så fra Aarhus for at gøre ondt værre: Rådne Lunger er ikke den næste store ting, men de er pissesure nok over det til, at det er værd at se frem mod debut-LP’en.

En rockmusiker og en rockanmelder går ind på en bar, og 15 år senere kommer de forbitrede og ærgerlige ud med en gang Detroit-rawk, der er lige så indebrændt, som den er fængende.

Dét er historien om seneste skud på det omsiggribende aarhusianske pladeselskab Mastermind Records. Men Rådne Lunger er også historien om to mænd, der over masser af øl enes om, at verdens bedste idé ville være, hvis de startede et rockband sammen og spillede benhård punkrock ud af den gamle skole, hvor MC-5’s var forbillederne, og Hüsker Dü de evigt unge og smukke.

Det er også historien om, hvordan der så gik liv i den for de to: Skilsmisse, fyring og et godt dyk ind i psykofarmakaens verden betød, at der endte med at gå 15 år, før Rådne Lunger blev en realitet. Singvogel-guitaristen Andreas Hansn og musikskribenten Thomas Nygaard fik følgeskab af Ditte Zederkoff på bas og Emil Andresen på trommer, og fredag d. 13. august udkommer det selvbetitlede debutalbum på Mastermind Records.

Singleforløberen ‘Dårlige Kort’ giver en forsmag på den stemning, der præger albummet. Som det lyder i pressemeddelelsen:

“Nyggards nedturstekster kredser i stadigt mere ustabile, flimrende ellipser om emner som fornedrende mindreværd, selvmedicinering, våde mareridt, seksuel slukørethed og sågar også en hilsen til den sovjetiske hundekosmonaut Chernushka.”