Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA 18: Guide til onsdag og torsdag

Populær
Updated
WOA 18: Guide til onsdag og torsdag

Wacken åbner allerede ballet på onsdag, hvor de danske bands kommer i aktion, før festivalen officielt går i gang torsdag. Vi ser på de to første dage.

Spillested
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

ONSDAG – Danskernes dag

Opvarmningsdagen på Wacken Open Air 2018 er snart sagt en hel dag på linje med de tre officielle dage. Bevares, selve festivalområdet er ikke åbnet endnu, men alle de små scener ude omkring Biergarten og campingområdet har fuldt program, hvorfor det for rigtig mange kommer til at føles som en ekstra dag på festivalen.

Det er også denne dag, samtlige tre danske indslag kommer i ilden. Vinderen af Wacken Metal Battle, Xenoblight, åbner allerede 12.15 på Headbangers Stage, hvor de repræsenterer Danmark. Både før og efter spiller mange af de andre lande, der medvirker i år.

På ’Beer Garden’ ved siden af Biergarten, spiller Jesper Binzer så op til dans 20.00 onsdag aften, hvorefter Heilung lukker og slukker for de danske faner på Wackinger Stage 23.00.

Af andre interessante bands er der Nazareth og Sepultura på W:E:T: Stage om aftenen, mens Toxic Holocaust spiller på Wasteland Stage. Egentlig et udmærket program på en onsdag.

TORSDAG – Ronkedorernes fest

Torsdag åbner festivalen så for alvor. Her kommer de tre store scener i brug, og det bliver et rent slaraffenland for børn af halvfjerdserne og firserne. Vince Neil skal spille nogle af sine Mötley Crüe-numre, ligesom Udo Dirkschneider skal spille en masse af sine Accept-sange. Judas Priest spiller deres egne som hovednavn. Det samme gør Glenn Danzig. Fælles for dem alle er, at de ikke blev født i går. Det gjorde Behemoth, Hatebreed og Tremonti heller ikke, men de er dog et årti eller to yngre, så det er så moderne, som det bliver på de store scener torsdag.

Kigger man lidt ud på scenerne ude i campingområdet, gemmer der sig små perler som Watain på Headbangers Stage klokken 21.15, og lige før dem har Belphegor spillet på W:E:T Stage klokken 20.20. To gode timer i teltet, hvis man er til den lidt mørke musik.

Senere samme sted er der Dying Fetus og Gaahl’s Wyrd. Dying Fetus leverer dødsmetal, som den slags bedst leveres og Gaahl spiller lidt fra både sin tid i Gorgoroth og Trelldom. Bestemt en udmærket måde at slutte torsdagen af på, hvis ikke man gider at høre Judas Priest.

Vi har kun en anmelder dernede i år, så han står over for et dilemma. Særligt når han også skal finde tid til at udfordre det kulinariske, der gennem årene er blevet ganske mangfoldigt på Wacken.

Der skal nok komme nogle kilometer i skoene, der for en gang skyld ser ud til ikke at behøve være vandrestøvler med plasticposer indeni. For Wacken Open Air 2018 bliver efter alt at dømme en tør omgang, hvor det gælder om at holde styr på solcreme og væskebalancen. Samt ikke mindst at undgå at starte steppebrande, som det skete i 2005, hvor festivalen på første dag var nødt til at smide noget halm ud på grund af regn. Dagen efter blev det meget varmt, og folk kom til at smide et par cigaretskod i gårsdagens nu meget tørre halm, og så måtte man slukke ildebrande og flytte bands til andre scener. Vi håber, både festival og publikum er blevet klogere i de 13 år, der er gået siden, hvor vi nok mest har været vant til, at det regnede minimum hver dag. Ikke i år!