Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rammstein interview, del I

Populær
Updated
Rammstein interview, del I
Tungere og hurtigere Rammstein-album på vej? Netop det, ifølge trommeslager Christoph "Doom" Schneider, som også giver smæk til bandets nye video, "Benzin"! I vor første af to interviews med Rammstein-trommeslager Christoph "Doom" Schneider handler det om den aktuelle Rammstein single/video "Benzin" og om det kommende album "Rosenrot", der udsendes den 31.10.

- Det virker lidt hurtigt og underligt, at I allerede udgiver et nyt album her blot et år efter at ”Reise, Reise” udkom, og jeg kan forstå, at dette nye album består af sange, I indspillede da I lavede netop det album. Er ”Reise, Reise” og det nye album ”Rosenrot” så jeres svar på Guns N’ Roses’ ”Use You Illusion”-albums og Metallica’s ”Load”-albums?

”Nej, det synes jeg egentlig ikke. Nogle af sangene indspillede vi under ’Reise, Reise’ sessionerne, og vi havde mange sange, som ikke passede ind på det album. Da vi udsendte ’Reise, Reise’ havde vi allerede bestemt os for, at vi ville udgive noget nyt hurtigt, så da vi kom tilbage fra turnéen skyndte vi os i studiet. Det er et blandet album med både nye og gamle sange.”


Fjollet ny video

- Når man ser musikvideoen til den nye single, ”Benzin”, kan man se, at I igen har brugt mange ressourcer. Kan du fortælle noget om videoen, og hvorfor alt den CGI-vold og alle de monstertrucks?

”Lad mig sige med det samme, at ’Benzin’ er en sang fra det nye album, som jeg virkelig godt kan lide. Men for at sige det mildt, så er videoen ikke et af vores highlights! Det burde jeg egentlig ikke sige, men jeg vil ikke sidde og fortælle dig historier om hvor god den nye video er, for jeg synes ikke om den.”


På grund af de mange computereffekter, eller…?

”Præcis. Vi havde ingen indflydelse mht. effekterne, det var producerne, der bestemte det. Vi havde bare sagt, at vi ville have noget action, og vi havde den der idé med os selv som brandmænd - en idé jeg også kunne lide, men jeg er langt fra tilfreds med det endelige resultat. Efter min overbevisning er videoen blevet lidt for fjollet, så jeg vil ikke sidde og rose den, og sige, at det er fed video. Jeg bryder mig ikke om den, og har egentlig ikke lyst til at snakke mere om den… he-he.”

Tungere album

Kan du fortælle noget om sangene på ”Rosenrot”? Jeg har kun hørt ”Benzin”, og synes, at den lyder noget tungere end de sange, der var at finde på ”Reise, Reise”. Er det nye album tungere, rent musikalsk?

”Ja, det er rigtigt, at ’Benzin’ er tungere end det, vi præsenterede på ’Reise, Reise’. På det album var sangene mere homogene og passede bedre sammen. På ’Rosenrot’ vil jeg sige, at sangene er noget tungere, og der er også sange i et meget hurtigere tempo, hvilket var en ting, som vi ikke eksperimenterede med på ’Reise, Reise’.”

I næste nummer af Heavyjam.dk taler vi med Christoph "Doom" om Rammsteins turnèplaner - eller mangel på samme - og om bandets stort opsatte sceneshow og om at spille på klubber.