Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dez' egoismedragt

Populær
Updated
Dez' egoismedragt
Dez' egoismedragt
Dez' egoismedragt
Dez' egoismedragt
Dez' egoismedragt
Dez' egoismedragt
Dez' egoismedragt
Dez' egoismedragt

Hvordan kan et slag i ansigtet være positivt? Svaret på dette spørgsmål kan du læse i dette dugfriske interview med Devildrivers karismatiske forsanger Dez Fafara.

Kunstner
Spillested
Dato
15-02-2013
Distributør
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen

Jeg talte med John (Boecklin, trommer) på Roskilde Festival sidste sommer, hvor han nævnte, at han de næste to måneder skulle skrive på jeres næste album. Kan du fortælle vores læsere, hvad status er, og hvad der venter dem? Jeg kan forstå, den udkommer til august?

- Ja, til august. Lige nu lytter vi vores mix igennem. Alle vores album lyder forskellige, og denne er ingen undtagelse. Men vi har i fællesskab skabt noget groovy metal – det, som vi gør bedst!

- Hvis du kigger tilbage på mine tidligere interviews, tror jeg aldrig, at jeg har sagt, at et givent album er vores hidtil bedste - ligegyldigt hvilket band, jeg spillede i. Men det her album, tror jeg faktisk, ER vores bedste album nogensinde!

- For de, der ikke kender Devildriver, er dette album et godt sted at starte i stedet for at gå tilbage og lytte til vores første album – det kan de så gøre bagefter. Og de, som altid har fulgt os og hørt vores musik, vil elske vores udvikling med det her album.

- Albummet indeholder store riffs, massive hooks, tunge melodier, mørke øjeblikke, hurtige passager, lette passager, og tempoet er nemt at følge. Emnerne er skrevet 100 % efter mit hjerte, og optagelserne af vokalen er taget i første forsøg – det er aldrig sket for mig før!

- Da jeg satte mig ned og lyttede det igennem, var der så højt et energiniveau i de optagelser, at vi droppede en anden idé for at bevare mine optagelser. Optagelserne af guitarerne er i topklasse, og det vil I kunne høre. Trommerne er for sindssyge – de er fantastiske. De er tekniske, men meget groovy.

- Albummet er tung, tung amerikansk californisk groove … YEAH! Og igen så tror jeg – hmmm et meget langt svar på et meget kort spørgsmål – jeg synes, at vi bevæger os væk fra, hvad alle andre laver og udgiver. Albummet og vores lyd er svære at kategorisere, som folk jo altid har så travlt med: ”Lyder de sådan eller sådan?” – Vi lyder ikke som andre, og det har album er ingen undtagelse. Vi slår vores egen lyd fast! Det blev et langt svar, haha!

Det lyder fedt! Jeg ser frem til at høre det! Vi vil gerne have lange svar, haha! Nå, I er på tur med Cannibal Corpse …

- OH YEAH!

Hvorfor?

- De er et fantastisk band, de er legendariske – vi varmer op for dem, men i England er vi hovednavnet. Cannibal Corpse er virkelig gode musikere og måske nogle af de mest søde fyre, jeg har været på tur med i hele mit liv!

Virkelig?

- Ja vi hænger ud, de er i vores bus, hvor vi sidder og snakker, men vi er også i deres bus. Jeg vil gerne lave noget mere med dem, når vi kommer tilbage til USA, nu hvor jeg har set dem live.

- Det fungerer faktisk – og det var jeg ikke sikker på, at det ville! Altså deres fans og vores fans …

Lige præcis – det var sådan set mit næste spørgsmål …


- Det er det, vi står for i Devildriver – vi kan tage på tur med hvem som helst – det kan være Cannibal Corpse eller Opeth, fordi vi har en stor diversitet! Deres fans tager imod os og omvendt!

Sejt!

- Jamen, de er et fænomenalt liveband! Men det er altså grundene, og i Devildriver kan vi lide at være på sjove turneer. Black Dahlia Murder er suveræne – fede mennesker. Og det italienske band Hour of Penance, ja, de er nogen stille fyre, så dem har jeg ikke fået talt med endnu. Jeg ville faktisk ønske, at jeg kunne italiensk – jeg kan lidt – men de spiller totalt fedt live … så hele vores pakke er rigtig cool!

Det er jo godt, for I er jo lige startet på denne tur og har 4-5 uger!
I jeres tekster og i tidligere interviews har du sagt, at det er vigtigt ikke at være passiv og have negativ livsindstilling eller se sig selv som et offer – hvorfor er det vigtigt for dig at skrive om lige netop disse ting?

- Det er ret så præcist set! Og det er, hvad mine tekster ofte handler om. Jeg er jo min egen værste fjende, så jeg fortæller jo til andre, hvad jeg prøver at fortælle mig selv!

Ja, okay!

- Så selv hvis nogen får et slag i ansigtet (læs: møder modstand eller uretfærdighed) – så er det bare den situation, man står i og må håndtere. Hvis du oplever noget negativt, må du selv komme videre og vende situationen til noget positivt!

- Ja, lad være med at sidde der og tude. Rejs dig op og kom videre! Det er, hvad jeg fortæller min familie og så videre, der går igennem en hård periode i deres liv. Det er nødt til at være din grundholdning i dit liv. Det er summen af, hvad mine tekster handler om.

Tror du, at din mission giver genklang hos dem, der lytter til jeres musik?

- Jamen, det er sådan, jeg er, og hvad jeg har på hjerte. Det er det samme, som når jeg skal vælge et covernummer – det skal stemme overens med mig og mine holdninger.

- Det cover, vi laver på vores kommende album, er sindssygt. Ingen vil tro på, at vi har valgt netop dét nummer. Teksten afspejler mig – husk lige på det her, når du hører albummet og covernummeret. Da jeg sendte de andre i bandet mit forslag til valg af covernummer, var de andre enige med det sammen, og det er usædvanligt for os, med mindre en spørger om vi skal på McDonalds eller lignende. Det er formidabelt!

Mit næste spørgsmål handler om at I er et hårdt arbejdende band …

- Vi ER det hårdest arbejdende band.

Hvad mener du om de bands og kunstnere, som deltager i et tv-show, og som skyder genvej og bliver berømte natten over – mangler de noget sammenlignet med et band som jer med jeres arbejdsmoral?  

- Uh, det ved jeg ikke – det er jo den vej, de har valgt. Vi i bandet har jo lært hinanden at kende gennem dets levetid, og vi ved, hvordan vi skal omgås hinanden bedst muligt.

- Vi tager snart lidt fri fra turlivet, og når jeg siger lidt fri, så mener jeg fire-fem måneder. De fleste bands tager jo fri mellem et til halvandet år, men det gør vi ikke. Jeg elsker at være hjemme, og jeg elsker min familie, men det er for lang tid for mig.

- Jeg kan ikke være i hverdagens trummerum for lang tid af gangen – det er for svært for mig. Jeg begynder at blive deprimeret, hvis jeg ikke kommer på tur. Og jeg er meget spændt på denne – vi er kun lige startet!

- For Devildriver er arbejdsmoralen en stor del af bandet. Hvis du vil danne et band – særligt i disse år – så må du tunere din røv i laser og aldrig stoppe med det! Kun for en tid, hvis du har spillet det samme sted for mange gange inden for en kort periode.

Hvorfor tror du, at nogle musikere ender som arrogante røvhuller?

- Åh, det ved jeg ikke – jeg har også mine øjeblikke, tro mig! Det er aldrig til at vide, hvad der i ens omgivelser påvirker en negativt under et interview. Nogle musikere får nok efter en måned!

- Ego er en stor ting blandt musikere. En time før et show og ca. 10 minutter efter et show forsøger jeg at undgå at snakke med nogen, fordi mit ego blæses op. Det skal til for at kunne fyre et fedt show af som forsanger – der må du have et stort ego. Men jeg vil ikke være egoistisk backstage eller mellem venner.

- Så hvis du møder mig en halv time før et show og siger hej, så er jeg en helt anden person. Men du skal formå at lyne den person af dig, når showet er slut og finde dig selv igen. Men på scenen skal han være lynet på dig igen – sørge for, at han er helt klar til showet!

- Det vil være min forklaring. Så musikere skal lyne det selvsikre ego på, men hvis de begynder at få det svært med at lyne ham af og ikke længere kan skelne mellem de to, men begynder at tro, at de er ham oppe fra scenen, når de er ude i virkeligheden, så bliver man egoistisk og måske arrogant.

- Du er nødt til at have ting og mennesker omkring dig, der kan hive dig ned på jorden igen. Jeg har min familie, min kone og mine børn, et hus og en hund – du er nødt til at være jævnbyrdig med dem. Min kone ville slet ikke finde sig i ham oppe fra scenen i dagligdagen.

Det giver mening. Har du fået opfyldt din største drøm med Devildriver endnu?

- Nej. Jeg tror, at vi er et af de bands, der stabilt stiger i popularitet. Og vores shows bliver også bare større. Mulighederne bliver også større og større – lige som scenen. I mit hoved kan du blive verdens største metalband, hvis det er din drøm.

- Hvad end din drøm er, må du forfølge den – er det at spille foran 500, 5.000 eller 20.000 mennesker på en aften? Det sagde jeg til min trommeslager den anden aften – ”Hvis ikke vi tror, at vi kan vokse, så skal vi holde pause i et til tre år”. Men vi vokser og vokser jo, så vi stopper ikke.

- Bliver vores kommende album lige så succesfuldt, som jeg tror, at det vil blive, så vil vi have et nyt album ude i løbet af to år uden problemer. For det er hvad vi gør – tur, tur og tur!

Jeg tror, at det var det hele – tak for interviewet!

- Det er mig der takker, og tak fordi du gad vente på mig, men det har været en travl dag med mails og masser af vigtige beslutninger at træffe.

Dez følger Devilutions udsendte helt ud til Øresundsvej, da han alligevel selv skal ud i turbussen. Som fan af Devildriver og Dez var det faktisk ret sejt at gå og småsludre med ham på vej ud, hvor Dez bl.a. fortæller, at han er helt vild med mit strikkede halstørklæde. Det syntes jeg var ret sjovt. Han spørger, hvor det er lavet, mærker på det og spørger interesseret til materialet. Jeg fortæller ham, at min svigermor havde givet mig det i julegave. Hun kender nok ikke bandet eller manden, men jeg er sikker på, at hun nok skal blive stolt, når jeg fortæller hende historien.