Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tilbage med større styrke

Populær
Updated
Tilbage med større styrke
Tilbage med større styrke
Tilbage med større styrke
Tilbage med større styrke
Tilbage med større styrke
Tilbage med større styrke
Tilbage med større styrke
Tilbage med større styrke

ALooP har ikke været hurtigt ude med opfølgeren til debuten fra 2005. Nu er den der, og bandet har mere blod på tanden end nogensinde.

Kunstner
Dato
23-09-2012
Distributør
Genre
Fotograf
PR-foto + C.V.

I anledning af det fine nye album, som intervieweren måske nok havde givet lidt mere i karakter end kollegaen gjorde det i sidste uge, så fik Devilution fat på guitarist René Beck, der kunne fortælle lidt om de mange år mellem debuten og den nye skive.

Tillykke med den nye plade og de fine anmeldelser. Der er gået 7 år siden jeres debut, så hvad er der sket i årene siden dengang – har bandet været stoppet og genoplivet, eller er det bare gået lidt langsomt?

- Tusind tak for det. Ja, tiden er godt nok fløjet af sted, haha. Det, der skete efter ’Global Crisis’ blev udgivet, var, at vi spillede en røvfuld koncerter på de danske spillesteder. Peter Nordahn (Ferocity – red.) valgte herefter at forlade bandet, da han ikke længere kunne få det til at harmonere med at have to bands, fuldtidsjob og familie. Bandet skulle herefter finde en erstatning. Dette tog noget tid, hvor vi var igennem flere folk for til sidst at finde Henrik Mortensen, som var et ”perfect match”.

- Herefter blev vi sgu nødt til at tage ud og spille endnu en røvfuld koncerter for at blive sammentømrede og for at få inspiration til at skrive den næste plade færdig. Så bandet har aldrig været gået i stå. Tingene har bare taget tid, hvilket forhåbentlig har været med til at hæve niveauet på 'Dead End / New Deal'.

Ja, som I nævner, har I fået en ny guitarist med i Henrik Mortensen. I andre havde jo kendt hinanden længe, så hvordan var det så at få nyt blod til en temmelig sammentømret skude?

- Det har været fedt. Han blev lynhurtigt en del af ”skuden” og har tilført en masse ny inspiration til musikken. Samtidig har han stået for alt lead-materiale, noget vi før i tiden ikke ligefrem var kendte for. Og så er han jo en væsentlig yngre fyr, så gennemsnitsalderen i bandet fik jo et ordentligt dyk nedad, haha.

I valgte igen at arbejde med Jacob Hansen, der også producerede ’Global Crisis’. Det er jo nogle år siden I sidst var forbi dér, føler I at arbejdsprocesser/-metoder og udstyr har ændret sig meget i de år, eller var det Jacob, som I kendte ham?

- Jacob Hansen er jo Jacob Hansen, haha. En gennemført rar mand. Det var han både første gang, vi var dernede og også denne gang. Mht. arbejdsprocessor var der helt klart forskel. Første gang vi var dernede var der kun ét studie, og man kunne kun indspille en ad gangen. Han har siden dengang udvidet med et ekstra studie. Og så havde han i mellemtiden ansat Jeppe Andersson som også lavede en del arbejde på pladen.

- Så mens en person arbejdede i studie 1, arbejdede en anden i studie 2. Hans måde at producere på var også anderledes denne gang. Bl.a. blev alt rytmeguitar re-ampet, således at vi ikke risikerede at indspille en hel plade med dårlig guitarlyd. Vi kunne lege med lyden lige så mange gange, vi ønskede, indtil den var i skabet. Hans måde at lave mix og master på var også lidt anderledes. Der blev generelt kælet lidt mere for detaljerne på denne plade.


STADIG ALOOP – MEN MED NYE IDÉER

Hvad mener I selv, det har betydet for jeres musik, at der er gået så mange år mellem 1’eren og 2’eren?  Har I fx bevaret stilen, udviklet den eller helt skiftet indgangsvinkel…

- Det har været en lang rejse hvor vi har fået en masse ny inspiration. Sange som ’Point of No Return’ og ’Chemical Kiss’ er blandt de ældste numre, som allerede var i støbeskeen med den gamle guitarist. Det er også dem, som minder mest om stilen fra ’Global Crisis’. Efterfølgende fik vi så Henrik med i bandet, og han havde en masse idéer til, hvordan vi også kunne lyde. Hele skriveprocessen har udviklet os meget som musikere og sangskrivere og har gjort os til et bedre band. Men indgangsvinklen til at lave musik sammen, har ikke været så meget anderledes, og jeg synes vi har bevaret ALooP-sounden, trods alt.

Det har været nogle begivenhedsrige år på den danske metalscene mellem jeres første og anden plade. I jeres øjne: hvordan mener I, at scenen og pladebranchen har ændret sig? Og er det positivt?

- Vi er alle i bandet enige om, at scenen har ændret sig. Det er som om, at kurven generelt har været nedadgående igen for metalmusikken. Men det er vist helt generelt for musikbranchen. Tror finanskrisen har en del af skylden. Pladeselskaberne står altså ikke længere i kø for at udgive din plade, og folk tør ikke tage så mange chancer mere. Det er rigtig hårdt arbejde. Og folks måde at lytte til musik på har også ændret sig. Færre musikforbrugere køber fysiske cd’er. Flere og flere downloader eller streamer det i stedet. Det har vores pladeselskab været helt obs på og har derfor også udgivet pladen både fysisk og virtuelt.

NU SKAL UDLANDET OGSÅ VÆLTES

Der har jo været ret fine anmeldelser fra udlandet også – har I planer om at søge ud af landet og spille nogle shows?

- Vi vil rigtig gerne til udlandet og spille. Det er også helt klart et af vores dedikerede mål med denne plade. Vi fik desværre ikke muligheden på den forrige, så det er en af de målsætninger vi har nu. Så vi arbejder på sagen.

Way Up North her i den kommende weekend har valgt jer til at repræsentere metallen i år. Har I nogle forventninger til det show – det er jo lidt specielt at være eneste metalband på plakaten til et arrangement?

- Vi ved overhovedet ikke hvad vi skal forvente denne gang, da vi jo er det eneste metalband. Arrangementet har de foregående år været superprofessionelt arrangeret. Men fremmødet har været meget varierende. Det er jo altid spændende, at se hvor mange mennesker, der kommer og hører os. Vi håber, at den nye plade, har givet folk lyst til at komme ind og se vores show. Vi har tænkt os at give max gas, uanset om der står 500, eller om der står 50 mennesker. Og det koster kun sølle 50 kr. at komme ind.

Hvad byder de kommende år mon på for ALooP?

- Vi har alle en fælles interesse i at få en ny plade færdig meget hurtigere end den tid, som ’Dead End/No Deal’ har taget. Vi er allerede i gang med at skrive nyt materiale, og har indtil videre to nye sange færdige. Men det næste års tid, er planen at spille en masse koncerter og promovere albummet bedst muligt.

Og til jer i Nordjylland eller med mod på lidt transport: det var altså på lørdag, at ALooP spiller i Studenterhuset i Aalborg til Way Up North. For sølle 50 kr.