Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Damp bag trommerne

Populær
Updated
Damp bag trommerne

Devilution mødte Devildrivers trommeslager John Boecklin til Roskilde. Læs blandt andet, hvad han fortæller om det kommende album, festivaler og miljøhensyn.

Kunstner
Dato
06-07-2012
Distributør
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen

Hvordan har du det med festivaler som musiker og som gæst?

- Som bandmedlem handler det meget om, hvor stor festivalen er, og hvor velorganiseret den er. Hvad Roskilde angår er den super velorganiseret, vi får lækkert mad og gode hotelforhold. Derudover er alle her enormt hjælpsomme og opmærksomme på vores behov – og jeg kan fortælle dig, at dette er IKKE altid tilfældet, når vi er på en festival.

- Så ofte afhænger vores oplevelse af en festival af dens størrelse og den portion penge, de bruger på musikerne. Nogle gange kan festivaler være den rene pine, hvis de er dårligt organiseret, og vi for eksempel er 30 mand om ét toilet – det er helt sikkert en ting, der kan gøre vores oplevelse mindre god … haha!

- Det er jo de små ting, der til sammen udgør helheden. Vi er virkelig på mange festivaler hen over sommeren hvert år. Og det er ret nemt for os at finde ud af, hvilke festivaler vi gerne vil komme tilbage til!

TAGER ALDRIG PÅ FESTIVAL SELV

-  Jeg kunne ALDRIG mere finde på at tage på festival som gæst! Det gjorde jeg dengang jeg var helt ung. Men jeg ville aldrig tage på en festival en hel weekend, sådan som festivaler ofte varer her i Europa. I USA har vi Ozzfest der varer en dag, og den har jeg taget del i et par gange, da jeg var meget yngre. Så jeg har aldrig oplevet en weekendlang festival i mit liv. Om det er fordi, jeg spiller i et band, at jeg ikke længere orker en hel weekend, ved jeg ikke, men det er simpelt hen ikke øverst på min liste at tage på festival, når jeg endelig har fri eller ferie.

Skal du på sommerferie i år?

- Ja det skal jeg i to måneder, men det bliver derhjemme. Bandet flyver hjem i morgen, så i aften er afslutningen på fem ugers tur. Vi har to måneder til at skrive vores næste album og det er en proces, som jeg ser meget frem til at gå i gang med. Det er min ferie og det er ikke dårligt … haha!

Roskilde handler jo ikke bare om musik, men også om bæredygtighed og socialt frivilligt arbejde blandt andet – forholder du dig til sådanne ting i din egen hverdag?

- Både ja og nej. Jeg skal ikke sidde her og lade som om, jeg er kæmpe fortaler, fordi det er jeg ikke. Til hverdag tænker jeg ikke over at spare på energien eller bidrage, hvor jeg kan. Men jeg anerkender, at der er et behov for at gøre det, og jeg forsøger at være en god dreng ved at huske at slukke lyset, når jeg forlader et værelse, og jeg tager korte brusebade.

- Jeg hader at skulle indrømme det, men miljøet er ikke noget, der optager mit liv eller tanker. Jeg har diagnosen ADD, og der er rigtig mange ting, som foregår oppe i mit hoved. Derfor forsøger jeg at fokusere på én ting - det er musikken og min karriere. Det lyder næsten som en falliterklæring, og det er det sikkert også. Men som sagt så forsøger jeg at slukke lyset og tage korte brusebade.

FAFARA KOMMER FORBI

Interviewet tager nu en ny drejning, men ikke på en ubehagelig måde. Dog føler jeg, at jeg bliver taget med bukserne nede. Frontmanden i Devildriver, Dez Fafara, kommer over og sætter sig ved bordet sammen med os, hilser på mig og siger, at han lige hopper med ind i interviewet. Jeg føler trang til at præsentere mig, men bliver afbrudt af Dez, der siger, at han netop kom over for at hilse på mig, da han kunne genkende mig fra november sidste år, hvor Devildriver, Darkest Hour, Bring Me The Horizon samt Machine Head gæstede Amager Bio! Her kan du læse det interview.

Dez driller lidt og fortæller ellers, at han er glad for, at jeg lige havde interviewet John, fordi Dez mener, at John har styr på alt omkring bandet, men at jeg er meget velkommen til at stille Dez nogle spørgsmål, når jeg har interviewet John færdig. Dez bryder dog ind undervejs og fortæller, at han og Devildriver har planlagt en tur til Europa i februar eller marts i 2013, som de glæder sig helt vildt til.

Det gør vi så sandelig også, når de giver koncert den 15. og 16. februar 2013 i henholdsvis København i Amager Bio og på Train i Aarhus.

Hvis du vil vide mere om Johns forhold til musik, kan du senere læse, hvad han svarede på 10 hurtige spørgsmål til en metalnørd, som vi også fik tid til at spørge ham om.