Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hatesphere: Det bliver tungt i Royal Arena

Populær
Updated
Hatesphere: Det bliver tungt i Royal Arena

Hatesphere bliver det første band i Royal Arena, når de varmer op for Metallica til den første koncert. Det glæder de sig til, og det bliver tungt!

Kunstner
Titel
Esben Elnegaard K. Hansen
Spillested
Dato
03-02-2017
Koncertarrangør

Hatesphere er et af de fire bands, der skal varme op for Metallica, når de giver fire koncerter i den nye Royal Arena. De tre andre blev Defecto, Aphyxion og I'll Be Damned. Hatesphere bliver dog de første. Fredag d. 3. februar 2017 åbner de sammen med Metallica Royal Arena. En multiarena, der har kostet i omegnen af 1,5 mia. kroner, og som her i slutningen af januar måned blev officielt indvidet af H.K.H. Kronprins Frederik sammen med kulturborgmesteren og resten af det officielle parnas.

Når vi i den første uge af februar åbner sluserne for publikum, bliver det alt andet end finkulturelt. Det bliver thrash af den oprindelige slags og så den tunge, danske variant, hvor Hatesphere lover, at deres koncert bliver tungere, end de ellers gør det. Hvorfor kan du læse her, hvor vi fangede forsanger Esben Hansen for nogle ord om det at skulle varme op for Metallica og samtidig indvie et nyt og ganske stort spillested i København.

I er blevet valgt til at skulle åbne til den første koncert. Det betyder, at Hatesphere bliver det første band til at spille i Royal Arena. Nogensinde. I får simpelthen lov til at indvie Københavns nye multiarena. Hvordan har I det med det?

- Det er ret sjovt at være med til at skrive historie. Når nogen om 30 år spørger, "hvem var de første, der spillede i Arenaen", vil vores navn nødvendigvis blive nævnt. Det er sgu fedt!

Hele udvælgelsesprocessen var det helt store tilløbsstykke på de sociale medier, hvor de udvalgte bands naturligvis gjorde, hvad de kunne, for at få nogle stemmer. Det er nemt at vurdere den slags udefra, men I havde faktisk noget at vinde her. Hvordan var det lige pludselig at være med i sådan et kapløb online?

- Det var stressende! Vi opdagede først, at vi var med i kapløbet, da et par af vores følgere gjorde os opmærksom på det. Der var med andre ord intet forvarsel. Så var det med at få benene på nakken og få hevet nogle stemmer i land, for hvem vil ikke gerne varme op for Metallica i en fantastisk ny arena foran 15.000 mennesker? Vi ville i hvert fald rigtig gerne og kunne i de 10 dage afstemningen stod på ikke fjerne øjnene fra den forpulede oversigt. Især Kasper var ved at skide i sit tøj undervejs. Det var vanvid. Men vi var til at starte med også begrænsede af, at Facebook ikke ville lade os "booste", hvilket betyder, at man pga. Facebooks nye algoritme er nødsaget til at betale sig fra at nå ud til alle de mennesker, der rent faktisk følger en. Og vi kunne se, at flere af de andre bands havde stor succes med netop boost, mens vi lige så stille sakkede bagud, men takket være stort engagement fra vores fans, følgere, venner og familier, The Black Dahlia Murder og andre venner i branchen, min modelveninde Linnea Thomasia og mange andre reddede vi os i land med æren nogenlunde i behold. I retrospekt var det i udgangspunktet ganske sympatisk, at Metallica lod sine fans bestemme supportbandet. At det så mundede ud i nærmest SoMe-prostitution var lidt et bagslag, men ingen mistede og/eller lemmer i processen, så alt er godt.

Nu står I så faktisk tilbage som en af de fire vindere. Jeres kampagne bar frugt. I skal nu åbne for Metallica. Mægtige Metallica. Det største band af dem alle i genren. Hvordan har I det med, at I med garanti kommer til at snakke med Metallica backstage før koncerten osv.?

- Jeg ved ikke, hvad vi kan forvente, men det kunne sgu være hyggeligt lige at sige goddag. I så fald vil det være noget helt specielt at hilse på et band, vi alle har set op til og været meget inspireret af. Så håber vi selvfølgelig, at de totalt forelsker sig i vores hårdtslående liveshow og gribende personligheder og tager os med som support på resten af verdensturnéen. Eller rettere: vi regner med det.

Hvad har I tænkt jer at spille sådan en aften? Overvejer I at spille noget specifikt for at tækkes Metallicas publikum, eller får den bare fuld skrue, som Hatesphere er? Hvad er jeres strategi på sådan en "one-off", hvor der umiddelbart kun er et skud i bøssen?

- Det var det første, vi kommunikerede om, efter resultatet blev annonceret, og det bliver et tungere sæt end vanligt. Men vi plejer nu altid at overveje, hvilket publikum vi står over for. Folk skal derfor huske at varme nakkemusklerne grundigt op, inden de ankommer til Royal Arena, for det bliver lige på og tungt.

Hvor meget øver I specifikt op til sådan en koncert?

- To gange. Hvilket er mange hundrede procent mere, end vi plejer. Det er altså indadtil i HateSphere tydeligt, at denne koncert har en stor betydning.

Nu er det ingen hemmelighed, at det altid er lidt en utaknemmelig størrelse at skulle varme op for et band med så dedikeret en fanskare, og opvarmningsbands får som regel ikke hverken hele lydanlægget eller særlig meget tid. Hvad har et erfarent band som Hatesphere af tricks, der kan kompensere for de små udfordringer, det altid giver at skulle varme op for et af de helt store navne?

- Tricket er nok at gøre god brug af erfaringen. Vi har jo efterhånden prøvet mange ting og lavet mange fejl, som vi i de fleste tilfælde har lært af. Vi har endvidere spillet flere turnéer som åbningsband, hvor vi kun har haft en halv time at rutte med. Enkelte gange er den første akkord slået an foran en tom sal. Før min tid, på en turné med enten Kreator eller Morbid Angel måtte Pepe & co. starte sættet, før dørene var åbne for at alle bands kunne nå deres sæt inden curfew. Det kan somme tider være supportbandets lod, men så man tilpasse sig og få det bedste ud af det.

Vi skal også lige omkring den virak, der naturligvis vil være omkring Metallica. Hvor mange venner har I lige pludselig fået, der rigtig gerne vil hjælpe jer og være med backstage sådan en fredag aften? Og hvordan styrer I det, når hvert enkelt bandmedlem helt naturligt gerne ville kunne invitere hele familien, arbejdspladsen og fodboldklubben med ind i det helligste?

- Vi holder os umiddelbart til det crew, vi efterhånden har opbygget. Men der er da nogle, der har meldt sig på banen mere eller mindre i spøg. Vi har imidlertid ikke lovet nogen uden for crewet noget, for vi kender ganske ikke detaljerne for fredagen endnu. Normalvis fordeles evt. gæstelistepladser af sig selv uden de store gnidninger. Mike skal traditionen tro lige brokke sig, fordi jeg er hurtig og snupper en plads eller to fra Jimmy, der alligevel ikke kender nogen, men det er også det.  

Er Hatesphere overhovedet starstruck, eller er I blevet for gamle til at være benovede?

- Selvfølgelig er vi det. Jeg har i mine godt 6 år i HateSphere ikke oplevet de andre være så meget på dupperne som lige nu. Pepe er ved at gå i panik over, hvis hans gear pludselig skulle sætte ud, samt at vi efter alt at dømme ikke får lov til at udvide vores crew med en ekstra backliner, som kunne assistere Pepe i tilfælde at et gearsvigt. Han kunne selvfølgelig også bare få sit lort fikset. For mig er det i første omgang tanken om et publikum på potentielt 15.000 mennesker, der virker lidt voldsom. Hvad siger man til alle de mennesker, når ens guitarist har tekniske problemer? Det må vi finde ud af.

Udefra kan det virke som en kliché, at et band kan bruge det rent marketingsmæssigt at have spillet enten på Roskilde Festival, Copenhell, Wacken Open Air eller åbnet for Metallica. Hvor meget betyder den slags egentlig? Er der en reel værdi i at kunne skrive det på sit CV som band? Åbner det døre, der ellers havde været svære at få på klem?

- Det må vi så se efter d.3. Jeg tror imidlertid nok, det skal kaste noget af sig. Eller rettere, jeg håber, det gør. Nej, det gør der helt sikkert. Jeg er sikker på, at blandt andre Jeppe Nissen falder pladask for os og langt om længe lader os spille på den officielle del af Copenhell. Det glæder vi os til.

Her til sidst: Hvor meget glæder I jer til at stå foran 15.000 mennesker i en totalt udsolgt Royal Arena?

- Vanvittigt meget! Kommunikationen os i mellem har været helt elektrisk, siden det blev en kendsgerning. Vi render måske ikke rundt med hænderne over hovedet hele tiden, men alle virker mere fokuseret end normalt. Jeg tror, det bliver vildt!