Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

"Der findes ikke en stererotyp Coheed and Cambria-fan"

Populær
Updated
"Der findes ikke en stererotyp Coheed and Cambria-fan"

Som optakt til Coheed and Cambrias koncert på onsdag i Amager Bio tog vi en snak med frontmand Claudio Sanchez om alt fra forventningerne til den igangværende Europa-tour til et par opklarende spørgsmål om bandets seneste dobbeltudgivelse.

Spillested
Dato
12-06-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

I skyder jeres lille europatur i gang på lørdag (den netop forgangne lørdag red.), og I skal spille på nogle af de større europæiske rockfestivaler, så som Rock Am Ring og Rock Im Park i Tyskland og Novarock i Østrig. Hvad er jeres forventninger til disse shows?
- Vi prøver som sådan ikke at have nogle deciderede forventninger – og det er helt bevidst. Som bekendt har vi et par nye plader på gaden og har skiftet ud i line-up’en, så det handler mest af alt om at finde hinanden og have det sjovt både indbyrdes og med publikum.

I slår igen vejen forbi København d. 12. juni. Hvis du husker tilbage på jeres seneste besøg, hvordan har jeres danske fans så taget imod jer?
- Nu er det efterhånden længe siden, vores sidste show i København fandt sted – det var vist med Deftones, men efter hvad jeg kan huske, så har vores danske altid behandlet os pænt. Desværre kommer vi ikke så ofte på disse kanter og kommer derfor ikke så tæt på vores europæiske fans, som vi gerne ville, men sådan er det nu en gang.

Coheed and Cambria bliver påklistret mange forskellige genrebetegnelser, nogle rockrelaterede, andre metalrelaterede. Hvad kalder I imidlertid jer selv?
- Den betegnelse, der efterhånden giver mest mening for mig, er ”alternativ”. Om det så er alternativ rock eller metal eller både-og. For vi bevæger os inden for begge genrer.

Men hænger det sammen med, hvor i verden I befinder jer, om I bliver karakteriseret som rock eller metal, som man somme tider hører fra andre bands? Tiltrækker I eksempelvis i højere grad et metalpublikum i Europa og et rockpublikum i USA, eller hvordan ser du det?
- Nej, for mig at se er vores publikum generelt meget blandet, så der findes heldigvis ikke en stereotyp Coheed and Cambria-fan. Og det var det, vi havde håbet på, nemlig, at vores musik ville tiltrække alle. Vi ser dog med de nye plader, og jo mere vi turnerer, at jo yngre bliver vores publikum. 

Jeg vil gerne tale lidt om jeres nyeste udgivelser. I udgav anden del af dobbeltalbummet 'The Afterman' - 'The Afterman: Descension' - tilbage i februar kun fire måneder efter første del, 'The Afterman: Ascension'. Kan du fortælle lidt om, hvorfor I valgte at udgive et dobbeltalbum på denne måde og ikke som vanligt, hvor et dobbeltalbum udgives af en enkelt omgang? 
- Min tilgang til det var som tegneserieforfatter, hvor man i første del søger at fange og give læseren lyst til at læse mere med en cliffhanger. Herefter giver man så læseren tid til at fordøje, hvad han lige har læst, for kort tid efter at give ham anden del, der afslutter historien. Jeg ser nemlig 'The Afterman: Ascension' som cliffhangeren, mens 'The Afterman: Descension' ligesom konkluderer eller afslutter.

Kan man sige, at Coheed and Cambria er DIN opfindelse både lyrisk og musikalsk?
- I forhold til, at jeg skriver alle teksterne og udvikler på de bagvedliggende koncepter, så ja, så er det korrekt. Men med det sagt, så bidrager alle til det overordnede mix.

Okay, så det foregår ikke bare inde i dit hoved. De andre i bandet er med på ideen og forstår, hvor du vil hen, eller hvordan?
- Ja, jeg finder på et koncept, og så samarbejder vi derudfra.

Man kan vel godt sige, at du rent lyrisk er en historiefortæller?
- Godt nok har hver sang sit eget koncept og sin egen plads i historien, men jeg skriver ikke beskrivende sangtekster. Jeg udpensler ikke konceptet i lyrikken. Min tilgang er derimod mere universel og ikke bare en masse science fiction-snak, som den almindelige lytter ikke ville forstå noget som helst af. Men jo, jeg er nok en historiefortæller, men det vil jeg mene, at alle tekstforfattere er, om de skriver ud fra et koncept eller ej. Hvor jeg imidlertid adskiller mig er, at jeg tager skridtet videre og lader sangene komme til udtryk i andre medier, så som tegneserier og noveller.

Det var alt jeg havde på tapetet. Er der noget du vil sige til i forhold til showet i København?
- Vi ser virkelig frem til det. Vi er i gang med at pakke og gøre klar til at tage afsted. Og vi føler, at det er godt tidspunkt for os at tage "overseas". Så jeg håber, vi ses.