Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rolling Stones inden for Hardcore

Populær
Updated
Rolling Stones inden for Hardcore

Vi har interviewet Hatebreed-guitarist Frank Novinec. Læs her om hans band, der har så et stærkt sammenhold, at det gør dem immune overfor grus i maskinen.

Kunstner
Titel
Frank Novinec
Spillested
Dato
23-08-2011
Distributør

Devilution møder guitarist Frank Novinec fra det amerikanske band Hatebreed tirsdag eftermiddag på The Rocks Tex. Der er godt gang i musikken og et par tørstige gæster. Spørgsmålene vi stiller Frank tager udgangspunkt i titlen på hvert af Hatebreeds albums.

Hvad er dine største drømme og hvordan imødekommer du dem? ('Satisfaction Is the Death of Desire' [1997])


- Jeg vil gerne forblive ung og fortsætte med at spille i Hatebreed. Jeg forsøger at leve sundt og være glad. Jeg bor der, hvor jeg gerne vil bo, og generelt har jeg ikke høje krav eller forventninger – så jeg nyder livet! Jeg ønsker mig ikke så meget andet end et godt helbred og at fortsætte med at gøre det, som vi gør nu – jeg vil være The Rolling Stones inden for Hardcore!

Hvornår har du skullet udvise mest udholdenhed i dit liv? ('Perseverance' [2002]).

- Åh for søren, masser af gange. Jeg tror, at vi alle har prøvet at have hårde tider i vores liv og gået igennem nedture, hvor man er nødt til at bide tænderne sammen og komme igennem det. Det handler mange af vores tekster i Hatebreed om. Mange af vores fans fortæller os, at vores tekster er positive, og at teksterne har hjulpet dem gennem svære tider og reddet deres liv i nogle tilfælde.

- Flere af vores fans bor i belastede områder, og mange har problemer, som vi alle kan relatere til. Jeg har personligt selv prøvet at have problemer og gået i gennem forfærdelige ting, men man kan jo ikke smide håndklædet i ringen og give op hver gang, man er i en hård situation, og det er lige præcis hvad vores band handler om og især 'Perseverance'-albummet.


Hvad er brutalt for dig? ('The Rise of Brutality' [2003]) – her svarer Frank nok på grund af den megen larm på, hvad sangen 'Proven' fra 'Perseverance'-albummet handler om i stedet.


- Den handler om den gang vores band skiftede fra et lille hardcore pladeselskab til et stort pladselskab, hvor alle troede, at dette album ('Perseverance', red.) ville blive svagt og slet ikke tungt og hårdt. Jeg synes, at albummet blev fedt, og at vi modbevidste alle folks bange anelser – både industrien generelt men også i forhold til vores venner. Vi fortsætter med Hatebreed uanset pladeselskab – sådan er det! 'Proven' er stadig en del af vores show selvom albummet er 10 år gammelt efterhånden – og det er fedt stadig at spille nummeret.


Hvem ville du gerne have overherdømmet over? ('Supremacy' [2006])


Frank tænker lidt og siger så "
Måske mine børns mor HAHA!", og jeg spørger "Er I stadig sammen da?" …haha, hvortil Frank svarer "Nej" og griner højt.

Han fortsætter "det er længe siden, og jeg ved ikke om jeg nogensinde får "overherredømmet" over hende. Nej spøg til side – jeg har ikke brug for at have overherredømme over nogen andet end mig selv. Det er faktisk hvad det album handler om i forhold til ens mørke og dårlige side af sig selv. Eller den side af dig, som du ikke ønsker at være. Mere er der faktisk ikke i det, selv om mange faktisk har lagt en del mere betydning ned i titlen, end vi havde tænkt, men det må de selv om.

- Så længe man har herredømmet over sig selv og sin hjerne, er jeg ligeglad". Jeg spørger "Skal det motivere en selv til at fortsætte?" hvor Frank svarer "Ja, så absolut er det med til at motivere en selv til at fortsætte og arbejde med sig selv, og det er grundlæggende hvad Jamey skriver om i Hatebreeds sange. Så tjek albummet ud en ekstra gang eller køb det, hvis I ikke har det og læs teksterne, for de fortæller om Jamey og hans kamp med sig selv – det er rigtig cool og vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger på det album", siger Frank stolt.

Hvem går dig på nerverne? ('Hatebreed' [2009])

-
Jeg ved det ikke…normalt er der mig, der går folk på nerverne, især når jeg drikker…haha. Personligt lader jeg ingen gå mig på nerverne, og det samme gælder faktisk for Hatebreed. Vi er alle sammen voksne og succesfulde, og vi har formodet at holde gang i hjulene i lang tid og ikke lade ting gå os på nerverne.

- Når man som os kan overleve syv-otte mennesker på en tourbus i et år får man samtidig mulighed for at opbygge en fælles udholdenhed, hvor vi ikke lader nogen udefra gå os på nerverne. Selv om folk omkring os ikke har tænkt det, er det faktisk et sandt billede af os som band. Men altså jeg lader ikke ting ude fra gå mig på nerverne – det er jeg simpelthen færdig med, fordi jeg har set og oplevet for meget i mit liv.

- Måske vil et gennemsnitsmenneske, der går oppe på gaden, lade en masse ting gå på hans nerver, men han kommer heller ikke fra det samme liv som os, og man kan sige, at vi er blevet immune over for sådanne ting – eller jeg er i hvert fald.