Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Orm: "Vi har et ekstra ansvar"

Populær
Updated
Orm: "Vi har et ekstra ansvar"

Orm skal for første gang spille på Roskilde Festival til sommer, og vi fangede dem til en snak om, hvad de har af forventninger, og hvor meget de glæder sig til RF'16.

Kunstner
Koncertarrangør
Forfatter

Orm er et af Danmarks nye skud på metalstammen, der får chancen på Roskilde Festival 2016. Det er altid spændende, når næste generation indtager den store festival, hvorfor vi tænkte, det kunne være interessant at høre, hvilke overvejelser bandet gør sig forud for koncerten.

1. Har I gjort jer nogle forestillinger om, hvordan det bliver at spille på Danmarks største festival? Bliver denne optræden noget specielt, eller er det bare endnu en dag på kontoret?


- Vi forestiller os, at det bliver en helt fantastisk oplevelse. Roskilde Festival har en særlig plads i vores hjerter, og vi har alle fire været på festivalen flere gange både som artister, men også som vanvittige festivalgængere, der kommer væltende hjem og kaster op i teltet. Det bliver selvfølgelig noget helt specielt for os, og vi glæder os helt utroligt meget. Det bliver vores fjerde koncert som ORM, så det er ret herligt.

2. Forbereder I jer ekstraordinært på dette show? I så fald hvordan?

- Vi vil uden tvivl gerne gøre et ekstra godt indtryk til denne koncert, og jeg føler også, at vi har et ekstra ansvar, når bookerne har vist os den tillid at booke os til Roskilde Festival. Når det så er sagt, så tror jeg ikke, at vi spiller anderledes, end hvis vi havde stået i en lille, skummel kælder. Den slags musik vi spiller skaber en stemning, i hvert fald fra vores side af scenekanten, som gør, at man er særligt koncentreret og fokuseret.  

3. Hvorfor tror I, at I er booket til Roskilde Festival i 2016?

- Det er svært at sige. Vi håber, at det er pga. vores musik, og vi vil helst blive i den tro. Vi har hverken været synderligt aktive på Facebook eller Instagram, så der er ikke tale om nogen form for hype. Vi har kun smidt to hjemmeproducerede demoer op, så mon ikke vi kan tillade os at være en smule naive omkring det?

4. Udover jeres egen optræden, hvad glæder I jer så mest til på dette års Roskilde Festival

- Det er lidt forskelligt. Stemningen er altid virkelig god, og det er bare fantastisk at se så mange glade mennesker samlet om en fælles kærlighed til musikken. Og lune øl og kirsebærvin, selvfølgelig. Af musikalske oplevelser glæder vi os til at høre Tsjuder, Sleep og Ghost. Og så skal vi synge med på Kvelertak og Tenacious D. Der kommer 100 % mange andre fede navne, men det her var lige metalpakken.