Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metal i Slagelse

Updated
Metal i Slagelse

Foreningen Metal i Byen har sat dampen op og er klar med årets anden omgang Cold Beers & Bleeding Ears på fredag i Slagelse. Som optakt fik vi en snak med stifter Per Korsgaard om programmet med blandt andet The Royal, Prevail og Fordærv med flere.

Titel
v. Per Korsgaard

Det er blot et halvt års tid siden, at Cold Beers & Bleeding Ears vendte tilbage efter nogle års pause. Jinjer fra Ukraine var den store satsning, mens danske bands som The Vision Ablaze og Electric Hellride også var på programmet. Der er igen hentet kræfter ind udefra med det melodiske metalcore-ensemble i The Royal, og så er der ellers godt og blandet fra den danske muld.

Inden sidste arrangement havde vi også fat i Per Korsgaard (interview HER), så I dette interview ser vi på det aktuelle program den 13. oktober i Slagelse, men vi spørger også til foreningens arbejde.

Genremæssigt kommer man vidt omkring i Slagelse, så det kræver sin planlægning. Per uddyber og fortæller om de valgte bands på programmet denne gang:

"Vi blander det lidt, for vi kalder os jo for en 1-dagsfestival. Vi ser selvfølgelig på, hvem der er “størst”, selvom det kan være en smagssag. Vi ser på, hvem der har udgivet mest, udgivet flest videoer eller spillet flest og de største shows.

Poisoner er thrash, som vi alle kender og elsker det. Et ungt, sultent band, der gerne vil vise sit værd. Fordærv kender jeg endnu ikke selv så godt, men de er ønsket af nogle af foreningens medlemmer. Grindcore er grindcore, og her er man garanteret at få smadder!

Cold Beers & Bleeding Ears har sit eget husband: We are the Dead (tidligere Fiji, der har en udgivelse kaldet netop ‘Cold Beers & Bleeding Ears’ – red.). De har spillet til alle arrangementerne, men fejrer desuden denne gang 15-årsjubilæum. Jeg ved, de har noget helt specielt klar til denne fantastiske aften.

Earn Your Scars er hardcore i klassisk stil som det kendes fra New York. “Fuck with us and we will fuck you up”-attitude. Jeg elsker hardcore og den aggression, der følger med. Prevail er god, solid dødsmetal fra det mørke Jylland, og vi ved fra andre jyske bands, at dødsmetal er noget, man kan finde ud af dér. Det kan være, de kan hjælpe med at rive bygningen ned. Rives ned skal den alligevel kort efter arrangementet på fredag.

Endelig har vi hollandske The Royal, som jeg blev anbefalet af min gode ven Finlay, som er sanger i Taped. Jeg var solgt, da jeg så deres video til ‘Counterculture’. Genremæssigt ved jeg ikke helt, hvor jeg skal placere dem, men de minder mig en del om fx August Burns Red."Du nævner, at bygningen, der nu for anden gang skal huse arrangement, skal rives ned. Hvilken betydning får det?

"Det betyder, at vi ikke ved, hvornår vi igen kan afholde Cold Beers … igen. Men der skal holdes møde med forskellige afdelinger i Slagelse Kommune, så vi kan finde et nyt sted at afholde det til foråret, og vi drømmer stadig om at få tilskud fra kommunen, så vi også kan rykke det udenfor. Vi giver ikke op, slet ikke med den opbakning, der har været om festivalen her i kapitel to. Bureaukratiet gør det svært i forhold til ansøgningsskemaer og retningslinjer, men der er faktisk lidt økonomisk støtte. Det kan godt føles, som om de ikke er helt så glade for at dele penge ud, som hvis det var noget popkulturelt, selvom det faktisk er blevet en ret stor succes efter vores “comeback”."

Hvad med selve Foreningen for Metal i Byen – er der interesse for at være medlem også, og ikke bare gå til koncerterne?

"Der er god interesse for det, vi laver, men det er stadig lidt svært at hive Vestsjællænderne ud af sofaen, ligesom det er svært at få flere til at betale det lille halvårlige gebyr, selvom det allerede er tjent ind i rabat på billetterne til arrangementerne. Det ændrer sig forhåbentlig, og vi knokler videre for, at det ikke kun er de trofaste, der melder sig ind."

Bliver 2018 lige så aktivt som 2017 for jer?

"Hvis vi finder et godt sted at afholde det, og vi kan få noget mere opbakning fra nye medlemmer og kommuen, så kan jeg godt love, at vi bliver endnu mere aktive. Vi havde også en lille koncert på Sepps i Slagelse, men stedets størrelse gjorde, at det ikke blev nogen succes. Det er simpelthen ikke skabt til metalkoncerter. Men får vi økonomien og stedet til det, så kommer der flere af den slags arrangementer. Og så vil vi kæmpe alt, hvad vi kan, for at få et udendørs arrangement!"

Få mere info om arrangementet på fredag på Facebook.


Menu