Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Spidergawd på Roskilde 2015: Glædes­garanti!

Populær
Updated
Spidergawd på Roskilde 2015: Glædes­garanti!

Trondheims tungt rockende Spidergawd udsteder glædes­garanti til deres optræden på Roskilde Festival, som samtidig bliver bandets koncertdebut herhjemme.

Kunstner
Koncertarrangør

Trondheim­bandet Spidergawd har holdt høj profil siden udgivelsen af sidste års debutalbum, 'Spidergawd I'. De tungt rockende nordmænd består af fire kendte musikere fra rockmiljøet i Trondheim­området: Forsanger og guitarist Per Borten, der også har lagt studie til bandets indspilninger, har tidligere spillet i powertrioen Cadillac, mens rytmegruppen, bassist Bent Sæther og trommeslager Kenneth Kapstad, agerer sammen i det mangeårige band Motorpsycho (sidstnævnte også i den meget innovative metal­duo Monolithic og det lokale Slayer­-jamband). Saxofonisten Rolf Martin Snustad stammer fra ska­bandet Hoppalong Knut, og hans meget understøttende spil fuldender Spidergawds personlige lydbillede, som gør dem til langt mere end endnu et tungt retrorock­band.

Det perfekte sted

Koncerten på Roskilde Festival bliver tilmed bandets koncert­debut i Danmark. ­

- Jeg har ikke selv spillet så meget i Danmark, ikke som jeg husker det i hvert fald. Men jeg har spillet der nok til at vide, at danskerne kan lide hard ­rock med aner tilbage til slutningen af 60'erne. Og det gør, at jeg glæder mig som bare fanden til at spille på Roskilde, fortæller Per Borten til Devilution, og fortsætter:

-­ Sidst jeg selv var på Roskilde, havde jeg spist så mange "Hawaiian Mushrooms," at jeg troede, jeg stod og så på en old­gammel dame sidde og skide lige foran mig! Da jeg fandt ud. at det faktisk ikke var et trip, bestemte jeg mig for at tage en pause fra Roskilde. Nu har pausen varet længe nok.

I januar fulgte Spidergawd deres meget roste debutplade op med albummet 'Spidergawd II'. Her fortsætter bandet med deres tunge, melodiøse, groovy, dynamiske og meget velfunderede blanding af alletiders bluesy hard rock fra Cream til Kyuss og tidlig Queens of the Stone Age, tilsat fedt jammede sekvenser og små jazzy fragmenter her og der. Noget, som især kommer til udtryk på koncertscenen, og næppe mindre svedigt sådan i den særligt åbne og vibrerende Roskilde- atmosfære.

Som Per Borten skuer fremad til Roskilde­koncerten: ­

- Med så mange nydelige hippier på et og samme sted, må dette være det mest perfekte sted på jorden for Spidergawd akkurat denne dag. ­ Vi er utrolig glade for at få denne flotte anledning til at hilse på det danske folk. Så glade, at vi uden skrupler kan udstede glædes­garanti til årets Spidergawd­koncert.

Knaldstærkt sammenspil

Sidste år supportede Spidergawd med tyske Kadavar med stor succes i headlinernes hjemland, og trondheimerne har netop turneret rundt i Norge og siden i Europa. I april optræder Spidergawd på den navnkundige Roadburn­ Festival i Holland, hvilket man til den tid vil kunne læse nærmere om i nærværende magasin.

Som nævnt bliver Roskilde­showet Spidergawds første i Danmark, men Devilution oplevede bandet på sidste sensommers P­stereo Festival i hjembyen, hvor denne skribent blandt andet oplevede bandets koncert således:

"Der er dimensioner i det line­up, deres variable musikreferencer og knaldstærke sammenspil. (...) Spidergawd spillede med en enorm kraft, der tog os fra hård og kontant stoner­ og bluesrock, over nogle mere funky og groovy variationer af samme, frem til en lavere og mere meditativ volumen i noget, som ledte os i retning af en John Coltrane, der jammer med Cream på en stenet søndag formiddag".

Bandet har vitterlig noget at have deres glædes­garanti i.

Liveklip fra ovennævnte P-stereo koncert kan ses her: