Morgendagens stjerner: Beneath the Silence

Populær
Morgendagens stjerner: Beneath the Silence

De er blevet stemplet som metalcore og Meshuggah med Amy Lee i front, uden at det helt har ramt plet. Mød aarhusianske Beneath the Silence, der beskriver sig selv som melodisk metal uden sammenligning.

Titel
Wacken Metal Battle 2018
Forfatter

Hvem er bandet?
Søren Stenhøj Drews på bas, René Larsen og Daniel Rasmussen på guitar, Mikkel Thuesen Petersen på trommer og Mette Hessellund på vokal.
 
Hvordan startede bandet?
Bandet startede med, at Søren og Mette mødte hinanden igennem et musikeropslag på nettet, hvor vi fandt ud af, hvilken type musik vi gerne ville lave. I stedet for straks at finde de resterende medlemmer indspillede vi en hurtig demo hos en bekendt med teknisk snilde, som vi så kunne vise frem til nye medlemmer. Efter noget tid havde vi et fuldt line-up og fik indspillet vores første ep, 'Meant for the Clouds'. Der har siden været nogle udskiftninger af medlemmer, men nu føler vi, at vi har en supergod sammensætning.  

Hvor var jeres første øver?
I Mejlgade i Aarhus på daghøjskolen Frontsession, hvor Mette tidligere har gået. I bedste skolestil havde vi hverken vores egne forstærkere eller eget trommesæt der, men man kan snildt spille heavy på en gammel Peavey-transistor-combo!

Hvor var jeres første koncert?
Den første koncert var i slutningen af 2014 på det nu hedengangne Backstage i Århus sammen med nogle andre lokale bands. Vi havde ikke helt numre nok til at spille et sæt, men nu skulle der altså spilles.

Hvem har fået øje på jer?
Michal Gajos fra Viborg Metal Festival gav os chancen til Viborgs julepunk-arrangement ret tidligt i vores karriere. Derefter har Thorbjørn Forsberg også haft øjne på os, og har både haft os i Den Tunge Time og til Metal i Forsamlingshuset i Gylling. Senest gav Nicklas Sonne os chancen for at være opvarmning for Defecto på Atlas i Aarhus.

Hvad har været jeres største koncert?
Det er svært at sige, men det må være et sted mellem Viborg Metal Festival i 2017 og Defecto-koncerten i Aarhus i starten af marts i år. Viborg Metal Festival er det største publikum, vi har spillet for, og energien var fænomenal den dag, men samtidig var det skønt at spille i vores hjemby, hvor vi virkelig fik god opbakning og respons fra publikum.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det har været svært for os at blive booket, hvor det har givet mening rent genremæssigt. Vores musik ligger et lidt mystisk sted i forhold til de nuværende populære genrer, så det har været svært at finde koncerter, da vi ikke helt passer sammen med mange andre aktive bands. Vi er dog superglade og taknemmelige for de koncerter, vi har fået, også selvom vi til tider er faldet en del udenfor i programmet.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Vi har endnu ikke indspillet en debutplade, men er derimod ved at planlægge udgivelsen af vores anden ep, som er indspillet hos Nicklas Sonne (Defecto). Vi mente, det var det rigtige næste skridt for os at samarbejde med en professionel, hvad angår indspilning, mix og master, og Nicklas var supergod at arbejde sammen med. Vi ser meget frem til, hvilken respons denne udgivelse får.

Hvad er jeres inspirationer?
Vores inspirationer spænder relativt bredt, da vi alle kommer fra forskellige baggrunde. Det er let – og ikke helt igennem forkert – at nævne bands som Lacuna Coil og Evanescence grundet Mettes vokalstil, men selve musikken prøver vi at rykke imod noget lidt mere moderne og hårdt. På den måde er det også rigtig sjovt for os at høre, hvordan andre beskriver vores musik. Både metalcore og Meshuggah med Amy Lee i front er blevet nævnt. Metalcoredelen kan vi godt nikke genkendende til, især på den instrumentelle front. Storladent, tungt og groovy er nøgleordene, når vi skriver nye sange.

Hvad er jeres drømme?
At nå så langt, vi overhovedet kan med Beneath the Silence. Selvfølgeligt ville det være den ultimative drøm at leve af at spille musik, men indtil videre kan vi nok godt nøjes med at lægge al vores overskydende energi i en musikalsk rejse, som vi tror på 100 %, og som mange andre forhåbentlig vil synes om og støtte os på. Vi kunne rigtigt godt tænke os at komme ud over landets grænser, idet vi har fået rigtigt god respons fra forskellige lande i Europa, bl.a. af Metal Hammer i Tyskland.
 
Hvordan vil I nå dem?
Vi håber, at vi kan nå længere med vores kommende ep, der udkommer her i foråret. Udover det prøver vi, så meget vi kan, at skabe kontakter til udenlandske bands samt at profilere os i udlandet.

Hvordan vil I virkelig ikke ende?
Da vi allerede lægger så meget energi i bandet i vores begyndende stadium, ville det værste nok være at brænde ud, før vi rigtigt kommer i gang. Udover det håber vi, at vi holder fødderne nogenlunde plantet i den jyske muld, lige meget hvad der kommer vores vej.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job, etc.)?
Vi har rigtig fin opbakning fra baglandet. Vi har nogle søde forældre, der gerne låner bil ud, når vi skal spille, hvilket har været til stor hjælp. Udover det har vi en fast skare af venner (og kærester), der troligt møder op til vores shows, hver gang der er mulighed for det. Det har især været rart til nogle af de tidligere koncerter, da de virkelig har været med til at sætte gang i et publikum, der måske ikke lige havde hørt om os før og lige skulle hjælpes på vej med at tø op.

Den samme venneskare og familie har desuden hjulpet os utroligt meget med de to musikvideoer, vi allerede har lavet, plus en ny, vi er i gang med i skrivende stund. Statister, kameraarbejde og rent praktiske ting er alle noget, der er blevet bidraget til. Det er f.eks ved at være lidt af en gimmick, at Sørens forældres gamle malerlamper har været med i stort set alt visuelt, vi har lavet – de lamper må få en æresplads i den fremtidige historieskrivning om Beneath the Silence!