Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Cabal

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Cabal

2018 lover godt for Cabal. Den 23. februar udgiver bandet deres debutplade 'Mark of Rot' på tyske Long Branch Records, og til sommer spiller de på Roskilde Festival. Læs mere om morgendagens stjerner her.

Hvem er med i bandet?

Nikolaj Kaae Kirk - trommer
Arsalan Sakhi - guitar
Malthe Strøyer Sørensen - bas
Chris Kreutzfeldt - guitar
Andreas Bjulver Paarup - vokal

Hvordan startede bandet?

Bandet startede i kølvandet på et soloprojekt, Chris havde lavet, der hed Inspector Gong. Oprindeligt var planen, at der skulle findes en besætning, så materialet kunne spilles live. Det endte dog med, at den idé blev skrottet, og der blev skrevet helt ny musik, eftersom lineuppet blev mere og mere komplet.

Hvor var jeres første øver?

Den allerførste var i Chris' gamle band Scarred By Beautys øvelokale i Vanløse.

Hvor var jeres første koncert?

Vores første koncert var på Rust sammen med Cold Night for Alligators og DTHRNR til førstnævntes releaseparty. Det var en fuldstændig overvældende oplevelse at spille for mere end 300 mennesker til vores første show nogensinde. 

Hvem har fået øje på jer?

Lige for tiden virker det, som om der er ret mange, der er begyndt at lægge mærke til vores lille band ude i den store verden, blandt andet Roskilde Festival og vores nye pladeselskab Long Branch. Udover det har vi lagt mærke til, at musikere fra bands, vi allesammen hører, er begyndt at følge og anerkende os, hvilket gør os umådeligt stolte.

Hvad har været jeres største koncert?

Den største koncert, vi har spillet, har nok været, da vi spillede til Prime Collectives festival Slam It. Det er nok det største fremmøde, vi lige kan erindre.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Det er jo helt klart at blive etableret og at få skabt de rigtige kontakter. Nu skal det dog nævnes, at selvom Cabal kun har eksisteret et par år, så har alle i bandet årevis af erfaring fra tidligere bands. Da vi startede bandet, havde vi allerede en klar idé om, hvad vi ville gøre, og hvem vi ville tage fat i.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Det har været en spændende og lærerig proces, men også en hård én. Vi har brugt et utal af timer i studiet på at gennemarbejde albummet så meget, som vi fysisk og mentalt har kunnet holde til, hvilket til tider har resulteret i enormt lange dage, hvor vi til sidst har været fuldstændigt udkørte, og det har hængt os langt ud af halsen. Derfor var det også den vildeste følelse i verden for os, da vi endelig kunne sætte os ned og lytte til det færdige produkt, som vi havde brugt så meget tid og energi på.

Hvad er jeres inspirationer?

Vi får inspirationer fra alle mulige steder, musik, vi hører, og ting, vi ser eller oplever, som gør indtryk på os.

Hvad er jeres drømme?

Vores drømme er i bund og grund bare at få nogle oplevelser for livet sammen, spille nogle fede koncerter sammen med seje bands og levere et produkt, vi kan være stolte af. Det er helt klart passionen for musikken, der driver os.

Hvordan vil I nå dem?

Vi vil forsætte med at udgive musik og spille koncerter samt udbygge vores netværk og hele tiden vokse som band.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Det værste ville nok være med at ende som et band, der ikke kan stå inde for den vare, de leverer, eller at ende som et band, der er plaget af interne stridigheder.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?)

Vi har haft helt enormt meget opbakning fra vores bagland. Der er så mange seje ildsjæle, som har hjulpet os på den ene eller den anden led, og det er vi dem evigt taknemmelige for.