Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Death to Seattle

Populær
Updated
Death to Seattle

Bandets musik er et genskær af deres teenageår i provinsen, hvor den konstante kedsomhed og evige udlængsel kun blev holdt i skak af punkrock, cigaretter og drengestreger. Siden er Death to Seattle blevet et elsket band i Aarhus, og nu er de klar til at rykke videre gennem Wacken Metal Battle.

Titel
Wacken Metal Battle 2019
Genre
Forfatter

Hvem er bandet?
Kasper, Rasmus og Simon – en umage ménage à trois med en forkærlighed for Nirvana, cigaretter og hinanden.

Hvordan startede bandet?
Vi har før spillet sammen i andre konstellationer, så bandet er vel meget gammelt. Det kan vel nærmest spores tilbage til Sydvestjylland i slut-alvfemserne, hvor vi havde huller i bukserne, kørte skateboard og svælgede i alskens pubertære problemer. Vi kunne ikke spille fodbold, køre scooter eller lide Venga Boys, så tiden fordrev vi på vores kondensdryppende værelser med MTV, Super Nintendo og Nirvana på Compact Disc, alt imens vi lagde vi store planer for fremtiden… Den sørgelige rest af alle disse store planer (I kan nok regne ud, hvad der skete) er: Death to Seattle.

Hvor var jeres første øver?
Det var i Monorama i Aarhus, hvor vi i forvejen øvede med vores gamle bands. Vi savnede hinanden og den mere ”simple” musik, vi voksede op med. Vi besluttede os for at droppe de andre bands, vi spillede i, selvom de både kunne blaste, shredde, squeale og var meget mædl. Nogle vil nok mene, det ikke var en klog beslutning, men hey – vi tre er hinandens pølse og brød!

Hvor var jeres første koncert?
Skaks havefest: En pudseløjerlig (men rar) fætter fra Gylling (lille by uden for Odder) holdt en havefest. Vi spurgte, om vi måtte spille. Det måtte vi.

Hvem har fået øje på jer?
Der er mange, som lurer lidt på os, og det kan man jo ikke fortænke dem i. Hvorfor de gør det og med hvilken grund, ved vi ikke…

Vi har selv været lidt proaktive og været i kontakt med en del selskaber/kollektiver herhjemme og i udlandet. De sagde alle, at de kunne alle gøre os til rockstjerner på ingen tid! Til gengæld gad vi ikke betale for det (vi er jo vestjyder).

Vi har heldigvis selv fået øjnene op for, hvor gode vi er. Vi har derfor lavet vores eget selskab, som vi lancerer sammen med vores debutudgivelse d. 29. maj 2019.

Hvad har været jeres største koncert?
Death to Aarhus: Et arrangement, vi selv holder i Monorama i Aarhus. Vi får derfor altid de gode spilletider… Der er altid billige øl og fede bands (læs: os) – hold derfor øjnene åbne, når vi afholder fjerde omgang i efteråret 2019.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det er faktisk rart, da der ikke er nogen, der har forventninger

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Det har været rigtig hyggeligt! Den er indspillet over et par omgange, og nogle gamle numre har fået lidt ny ”lak” i form af ny masterering m.m. Vi er ret dovne og vil helst bare hygge og ryge smøger, så det har taget næsten to år. Nu er den til gengæld færdig og udkommer d. 29. maj.

Hvad er jeres inspirationer?
Øhhhhhhhhhhhhhh ...

Hvad er jeres drømme?
Spille flere koncerter, arrangere flere koncerter.

Hvordan vil I nå dem?
Ved at spille flere koncerter og arrangere flere koncerter.

Hvordan vil I virkelig ikke ende?
Som tre midaldrende mænd med kone, børn og et hus i forstæderne, der på patetisk vis tilmelder sig bandkonkurrencer for at realisere sig selv … (og få spillejobs).

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
Vi kender en masse gode mennesker, som har hjulpet os med alt fra musikvideoer, bandfotos til grafiske designs og tryk af T-shirts. Dem er vi dybt afhængige af, da vi ikke selv kan ret meget i den retning. Vi må nok erkende, at uden dem så sad vi stadig i øv’ern og pillede navle, næse eller numse.