Morgendagens Stjerner: Deus Otiosus

Morgendagens Stjerner: Deus Otiosus

Devilution-favoritten Deus Otiosus er med i opløbet om den sidste plads på årets Copenhell line-up. Her kan du læse deres svar på vores klassiske spørgsmål til morgendagens stjerner.

Hvem er med i bandet?

Vi er i dag fem i bandet: Jeg selv og min bror (Henrik og Peter Engkjær) på guitar. Anders Bo Rasmussen på vokal. Jesper Holst på bas og hans navnebror Jesper Olsen på trommer. Vi har spillet i masser af andre bands førhen. Blandt andet Hideous Invasion, Victimizer og Exekrator.

Hvordan startede bandet?

Tilbage i 2005 talte Anders og jeg om, at det ville være fedt at lave et dødsmetalband. På det tidspunkt spillede jeg i flere bands, men selvom vi lyttede til en del dødsmetal, spillede vi ikke den genre. Det ville vi så ændre på med Deus Otiosus. Men selvfølgelige skulle det være på vores egen måde, så musikken ville være relevant. Siden er Deus Otiosus blevet det klare musikalske hovedfokus.

Hvor var jeres første øver?

Vores første øver kom flere år senere – i 2009. De første år fungerede vi kun som et projektband med en session-trommeslager fra Crucifix. Faktisk fandt vi først på det her med fuldt line-up og øvning, da vi var tæt på at skulle indspille vores debutalbum. Så fra 2009 begyndte der at ske ting, og vi har indspillet to album siden da. Den første øver var på Amager, og her øver vi stadig, men godt nok i den anden ende af øen.

Hvor var jeres første koncert?

Vores første koncert var i Fredericia. Det var selvfølgelig ikke vores bedste, da vi var nye og mest optagede af at spille musikken rigtigt. Det er noget helt andet at se bandet i dag!

Hvem har fået øje på jer?

I hvert fald de pladeselskaber, der har udgivet vores plader. FDA Rekotz, der udgav debuten Murderer, og Deepsend Records der har udgivet den nye, 'Godless'. Nu er vi jo faktisk i gang med en afstemning, om hvorvidt vi skal spille på Copenhell, og der er kommet støtte fra mange uventede kanter. Det har været fans, andre bands, bookingselskaber og andre, der har overrasket enormt positivt. Jeg tror, at folk lige så stille er ved at få øjnene op for os, men der mangler selvfølgelig rigtig mange endnu!

Hvad har været jeres største koncert?

Vi har ikke spillet nogen vildt store koncerter. Måske var det i Pumpehuset, hvor der var et par hundrede til Total Carnage Fest. Det var også en fed aften. Men hvis du mener, hvilken koncert der er den bedste, så synes jeg faktisk, at vi er inde i en rivende udvikling lige nu, og det er, som om hver koncert bliver mere vred, gennemført og overbevisende end den seneste. Så vores seneste par koncerter har faktisk været de bedste. For eksempel var det fedt at se, at en god mængde folk dukkede op på Stengade sidste måned, selvom vi spillede kl. 18. Her d. 20. maj skal vi til udlandet (Malmø, Sverige) for første gang, så det bliver også sjovt.

Hvad er det sværeste ved at være "ny" i gamet?

Der er rigtig mange bands derude, og der er langt mellem snapsene. Derfor er folk ikke lige så disponerede over for at tjekke et nyt band ud. Tilbage i halvfemserne spidsede alle jo ørerne, hvis der dukkede et nyt band op. Men i dag dukker der nye bands op hele tiden. Derfor er det svært at overtale folk til, at de skal give dit band en chance. Én efter én virker det dog til, at folk giver vores musik et lyt, og forhåbentlig finder de fleste ud af, at det er værd at bruge tid på.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Debutpladen 'Murderer' ligger et par år tilbage, og jeg havde jo indspillet før med eksempelvis Victimizer. Et album er dog altid en stor ting. Der ligger meget arbejde i det med sangskrivning, øvning og indspilning. Specielt hvis man vil sikre sig, at hvert album bliver bedre end det, man har lavet før. Og det synes jeg personligt er lykkedes med både debuten og 'Godless'. Begge plader er indspillet i Earplug Studio i Tårnby. Det er et behageligt og godt sted. Og produceren Pede er dygtig og effektiv.

Hvad er jeres inspirationer?

Alt god musik. Jeg bliver ikke inspireret til at prøve at lyde som andre bands. Jeg bliver inspireret af god sangskrivning. Hvis jeg siger, at jeg er inspireret af Morbid Angel, så kunne man tro, at vi prøver at lyde som dem. Det er ikke tilfældet. Men vi bliver inspireret af, hvor god musik de kan skrive. Derfor kan vores inspirationer også sagtens være ikke-dødsmetalbands. Stilarten er bare den indpakning, musikken får. En god sang er altid en god sang. Ligesom en god historie kan udspille sig i forskellige tider og på forskellige steder.

Hvad er jeres drømme?

At lave den bedste musik, vi overhovedet kan! Vi vil gerne lave noget, der kan konkurrere med dødsmetalklassikerne. Det er, som om mange accepterer, at ny musik aldrig kan blive nær så god som klassikerne, og derfor tror jeg, at mange bands slet ikke sigter efter at lave en klassiker. Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne skrive så god musik i dag.

Hvordan vil I nå dem?

Vi vil sigte så højt som overhovedet muligt. Vi vil sigte efter at lave en klassiker. Om det vil lykkes os, ved jeg ikke. Men jo højere man sigter, jo højere rammer man, så lige meget hvad, må dette være den rigtige vej at gå. Jeg tror, at enhver der lytter til vores udgivelser, kan høre, at vi er blevet bedre og bedre. Og vores tredje album bliver uden tvivl endnu et skridt fremad!

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Vi vil ikke være nogen, der bare fylder scenen op. Der er alt for mange bands i dag, og det gør det svært at finde de gode bands. Mængden af musikken skygger altså lidt for den gode af slagsen. Hvis vi engang ikke har mere relevant at sige, må vi hellere bare holde musikken inden for vores egen kreds. Det kan godt ske, at nogen vil mene, at vi er et af de overflødige bands, men i så fald er vi i hvert fald ikke selv klar over det!

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?

Nu er jeg jo selv far, så opbakningen fra mine forældre er mest til børnepasning i ny og næ. Den person, det er vigtigst, og som bakker mig mest op, er min kæreste. Når jeg tager ud med bandet, er det hende, der skal klare tingene derhjemme. Flere af de andre har også børn og får tingene til at fungere. For mig er det vigtigt at have bandet som en modpol til det daglige. Det er en verden for sig selv, hvor vi kan skabe musikken og se den tage form.

 

Husk at du kan stemme på Deus Otiosus i Royals Rock Battle om den sidste plads i årets line up til Copenhell. Giv din stemme HER!