Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Jævn omgang død

Updated
Jævn omgang død

Hovedstadsbandet Deus Otiosus serverer regulær dødsmetal på deres nye skive.

Kunstner
Titel
Murderer
Dato
13-03-2011
Trackliste
1. I Have Seen Him Slay
2. Thousand Arms of the Dead
3. Wall of Violence
4. Ye Pigs of Little Faith
5. Whore Limbs
6. No Life
7. Ash World
8. Murderer
Karakter
3

Deus Otiosus er et spændende nyt bekendtskab for denne anmelder. Et band, der spiller dødsmetal af den gamle skole, og som holder det stilrent uden alt for mange dikkedarer. Vi har haft deres debutplade til at ligge i gemmerne lidt for længe, men nu har vi omsider fået den anmeldt. For den fortjener et par ord med på vejen.

Som album er 'Murderer' ved første gennemlytning en hård og tung omgang dødsmetal. Men når man får pladen lidt tættere ind på livet begynder facetterne at titte frem. Det er bl.a. temposkiftet og groovet på bl.a. 'Whore Limbs' og 'No Life', samt den næsten melodiske 'Ye Pigs of Little Faith', hvor guitaren får lov at trænge frem i mixet. Her er bestemt potentiale, men også musik vi har hørt før hos mange andre bands.

Forvent ikke nogen stilmæssige åbenbaringer. Deus Otiosus er ufortyndet, rendyrket dødsmetal. Debutpladen er en solid størrelse, uden dog at sparke benene helt væk under undertegnede. Deus Otiosus melder sig dog under fanerne for den næste generation af dødsmetalbands, og al ære og respekt for det. Jeg synes, det er spændende, for det vidner om, at undergrunden stadig producerer nyt materiale og jeg håber, at Deus Otiosus arbejder videre med deres musik, for glimtvis viser de, at de godt kan skrive riffs man husker.