Morgendagens stjerner - Electric Hellride

Populær
Morgendagens stjerner - Electric Hellride

Electric Hellride varmer de elektriske instrumenter til lørdagens WOA Metal Battle på Gimle. Her introducerer vi dig for dem!

Fotograf
Live-fotos: J. Dinesen, band: T. Egesø

Hvem er med i bandet?

Vi er 4 gutter, Anders og Nicklas på hver deres guitar, Brian på trommer og mig selv, Casper, på sang og bas.

Hvordan startede bandet?


Vi kommer alle fra Greve, men vi er siden rykket til København. I midthalvfemserne og nogle år frem spillede vi faktisk sammen i et band, som dog gik i opløsning for længe siden. Siden spillede Anders, Nicklas og jeg igen sammen i et band, men i 2008 fik vi lyst til at starte på en frisk. Ud med alt det gamle materiale, nye idéer ind. Heldigvis var også Brian, som Anders og Nicklas igen snakkede sammen med via en fælles fodboldinteresse, frisk på idéen om atter at spille trommer, selvom han ikke havde spillet i et par år. Og i sommeren 2008 fandt den første øver så sted.

Hvor var jeres første øver?

Jamen, Anders, Nicklas og jeg havde allerede et øvelokale via det tidligere band. Så øveren foregik i øvelokaleforeningen Rock Island, hvor 3 af os nu har haft vores gang i 6 år efterhånden. På trods af Brians fravær fra trommerne i nogle år, så gik det faktisk over al forventning og kemien var i top. Jeg mener endda, at vi allerede arbejdede lidt på vores første sang ’Reload to Shoot Again’ den aften. Og når vi ikke selv larmer, så kan vi høre en liflig blanding af Vinnie Who, Raunchy og Metallica Jam i de øvelokaler nærmest vores!

Hvor var jeres første koncert?

Det var, ligesom de følgende 3 skulle vise sig at være, på The Rock i København. Et arrangement med 12 andre upcoming bands, bl.a. Death Rides a Horse og Impalers.

Hvem har fået øje på jer?

Vi er jo kun på vores andet udspil og første var en demo indspillet i øveren, så sandt at sige: ikke særligt mange. Men der er kommet rigtig mange fede anmeldelser ud af vores EP, som udkom i efteråret 2010 efter at vi havde indspillet i Dead Rat Studio hos Jacob Bredahl, som efterfølgende klarede mix og mastering. Og interessen for bandet lader til stille og roligt at øges.

Hvad har været jeres største koncert?

Jeg tror, at showet med Konkhra har været det fedeste.  Vi fejrede samme dag vores release af ’Charged’, og havde hygget med bajere, venner og vores skive på anlægget på TEX og så bagefter ind og spille på The Rock. Der kunne da godt have været flere derinde, men vi spillede fedt, og var bare glade og stolte af at kunne præsentere EP’en.

Men det var nu også fedt at spille med amerikanske Corrupt Absolute, som vi spillede med en mørk og kold november-torsdag i 2009. Vi blev indkaldt med få dages varsel, men det blev alligevel et festligt show med godt med øl og Jägermeister, som amerikanerne var sponsoreret af. Vi viste dem i øvrigt lidt rundt i byen før showstart. Der var ca. en time til rådighed, og de var mest interesseret i, om vi havde ”a red light district”. Så Istedgade og alle dets seværdigheder blev vist frem, haha.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Simpelthen at få hul igennem og få gjort sig bemærket. Vi har været spillet et par gange i Sort Søndag, så det har jo været fedt og noget et lille band som vores jo er mægtig stolte over, men det gør jo ingen stor karriere i sig selv – selvom det da vist har givet ca. 10 kroner i ”Koda-penge”! Vi sendte den seneste EP ud til anmeldelse i november 2010, og det har da givet lidt opmærksomhed, og som sagt tidligere, så har anmeldelserne været overvejende positive.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Det bliver fedt, og det sker til oktober i år! Ja, debuten er undervejs, og studietid er booket. Ovenpå fed lyd og en god oplevelse, så er det selvfølgelig hos Jacob Bredahl igen, da vi selv mener, at det var et hit for vores EP ’Charged’ – den kan man i øvrigt høre i sin helhed på vores myspace.

Hvad er jeres inspirationer?

Vi er jo alle forskellige, men det som vi kan blive enige om er en god blanding af thrash metal, groove og så det tunge, let stenede som kan være Down, Crowbar, Black Sabbath og andre i den dur. Vi kommer dog alle med riffs, og lyder de godt, når vi spiller dem sammen, så kan alt bruges, genre eller ej.

Hvad er jeres drømme?

Lige nu er det selvfølgelig "bare" at vinde det her Metal Battle, så vi kan spille på Wacken! Men derefter så er der jo en plade, som skal udgives. Det kan være det bliver noget, vi selv udgiver, men vi håber da at finde et fedt selskab, så det praktiske kan ordnes af folk, som har lidt mere styr på den slags, og vi bare kan koncentrere os om at skrive endnu federe musik.

Hvordan vil I nå dem?

Ved at være tro mod den musik, vi spiller og holder så meget af. Metalmusikere er ikke kendt for at gå på kompromis, så det vil vi heller ikke gøre. Og så vil vi prøve at få så mange shows som muligt, for det er dér, man for alvor ser, hvad der fungerer, man lærer en masse og bliver bedre som musiker.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Lige nu er det så fedt, at jeg vil sige, at vi helst ikke vil ende i det hele taget. Men skal det ske, så vil jeg gerne have, at vi ikke bliver ved med at spille, hvis gejsten er røget, og man ikke længere mener, at musikken udvikler sig positivt. Det skal ikke være en lang pinefuld og måske ligefrem pinlig død.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.)?

Nu er vi jo alle kommet ind i 30'erne, så her spiller det jo en rolle, at kæresterne støtter op om, at vi bruger så meget tid og en del penge på det her. Og den opbakning har vi heldigvis. Vennerne er også gode til at støtte op om det, men vi er desværre ikke længere i skolealderen og kan trække et halvt gymnasium ud til koncerterne, hehe.

Da vi jo ikke ser så farlige ud, synes folk på jobbet – i hvert fald på mit – at det lidt skægt, at man spiller metal, så det giver en masse positiv interesse for, hvad det er vi går og laver. Så der er da fuld opbakning, naturligvis. Og vi er selvfølgelig også nødt til at passe jobbet godt, for det er jo ikke musikken, vi lever af… endnu, haha!

NB. Af hensyn til den gode journalistiske stil, den ditto troværdighed og for at undgå alt for berettigede anklager om nepotisme, skal det selvfølgelig indskydes at 2/4 af Electric Hellride også er skribenter for Devilution.dk - således går Casper under alias 'Villumsen', og Anders gemmer sig bag dæknavnet 'Molin'.