Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Hanging the Nihilist

Populær
Updated
251500

Hillerød skal på det musikalsk 'core-landkort og kommer det med stor sandsynlighed med Hanging the Nihilist. Iderig deathcore af tungeste slags.

Den 25. februar udgiver sekstetten fra Hillerød deres debut-ep 'Crow', men selvom Hanging the Nihilist lyder som et spritnyt band, har de seks medlemmer spillet sammen længere. Nogle husker dem muligvis for deres koncert til Metal Mayhem for snart tre år siden. 

'Crow' er en spændende plade, der nok skal give sekstetten den opmærksomhed, deathcore-bandet fortjener. Her fortæller de lidt om deres tanker og ønsker med bandet.

Hvem er med i bandet?

Emil Juhl (trommer)
Berna Baki (keys)
William Ehlert (bas)
Casper Hollstein (guitar)
Jon Arent (guitar)
Marc Buch (vokal)

Hvordan startede bandet?
Jon, Berna og Emil spillede sammen i andet deathcore-band før Hanging the Nihilist, hvor de udgav en ep med et nummer, som Marc, som dengang også spillede i et andet band, var med på. Dette band stoppede, men Jon, Berna og Emil besluttede sig for at starte forfra og lave et nyt deathcore-band, hvor William kom med på bas. Det var svært at finde en sanger i lang tid, og der var adskillige udskiftninger, indtil Marc kom med i Hanging the Nihilist. Slutteligt har Casper tilsluttet sig.

Hvor var jeres første øver?
Vores første øver med Marc er faktisk en sjov historie. Jon sendte Marc en instrumentalversion af 'Endless Crime', kort efter Marcs gamle band var stoppet med at spille. Han skrev tekst og indspillede en vokaldemo til sangen for sjov, og fordi han savnede at lave musik, men Jon fik lokket ham med til en øver, selvom de dengang havde en anden forsanger. Øveren klikkede med Marc på vokal, og resten af bandet valgte at fortsætte med ham som vokalist.

Hvor var jeres første koncert?
Hanging the Nihilists første koncert var til Metal Mayhem for næsten tre år siden. Der er dog sket meget siden, og vores første ”officelle” koncert, som vi er i dag, var som opvarmning for Cold Back på High Voltage sammen med Between Oceans. Casper spillede sin første koncert med os i december 2018, hvor vi spillede med CABAL og Everything is Terrible.

Hvem har fået øje på jer?
Deathcore-scenen er ikke stor herhjemme, så langt størstedelen af folk, der hører vores musik, kommer fra USA, England og Tyskland, men vi er så småt ved at være på vej herhjemme også. Prime Collective har gjort et fantastisk stykke arbejde for at hjælpe os med at få vores musik ud i verden, og der er ingen måde, vi ville kunne have opnået samme publikum, hvis ikke det var for dem.

Hvad har været jeres største koncert?
Største koncert må være vores første officielle koncert på High Voltage. Det gik virkelig vildt for sig, og showet blev så voldsomt, at der måtte en ambulance ud, efter vi havde spillet. Publikum gav den virkelig gas, og der var mødt rigtig mange op for at støtte Cold Black til deres release af deres album, og folk tog heldigvis utroligt godt imod os.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Musik er dyrt. Vi lægger utroligt mange penge, meget arbejde og meget lidenskab i det her projekt, og vi arbejder alle på bandrelaterede ting næsten hver dag. Man er også nødt til at få sin musik ud til de rigtige mennesker og aktivt promovere musikken, og det arbejder vi alle meget hårdt på. Men det er rart, når man kan se resultater, og det har aldrig rigtig været et problem for os at holde gejsten oppe eller komme til at sidde stille.

Hvordan har det været at indspille ‘Crow’?
Det var en superfed oplevelse. Jeg tror ikke der har været én eneste negativ oplevelse i processen. Chris (Kreutzfeldt) var fantastisk at arbejde sammen med, og har i den grad været et bærende element i vores vej ind i Prime og den danske metalscene. Udover det er han bare vanvittigt dygtig og har utroligt mange kreative idéer, som i den grad har været med til at skabe vores lyd. Vi er supertaknemmelige for det arbejde han har lagt i 'Crow', og vi glæder os som små børn til at indspille med ham igen næste gang.

Hvad er jeres inspirationer?
Vores primære inspirationer er internationale deathcore-bands som Angelmaker, A Night in Texas, Aversions Crown og Lorna Shore. Vi forsøger også at inkorporere elementer fra black metal-bands, som f.eks. Dimmu Borgir og Abigail Williams, og downtempo deathcore-bands som Traitors, Spite, Filth og Falsifier.

Hvad er jeres drømme?
Jeg tror, vi alle drømmer om at kunne leve af musikken, men vi er også er bevidste om, at det er en næsten umulig fremtid inden for deathcore-genren. Vi tror egentlig bare, at vores største drøm er at nå så langt som muligt, spille så mange koncerter som muligt, skrive og indspille mere musik og få en masse gode oplevelser ud af metalscenen.

Hvordan vil I nå dem?
Fortsætte det arbejde, vi har lagt i Hanging the Nihilist allerede nu. Inden vi overhovedet har udgivet 'Crow', er vi gået i gang med at skrive nyt, tungere og ondere materiale, som vi allerede nu glæder os til at kunne vise folk. Vi har egentligt bare i sinde at få skabt os en masse netværk og blive ved med at spille koncerter, og blive ved med at promovere vores musik bedst muligt.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?
Vi arbejder på, modsat mange andre metalbands, at sangskrivningen bliver tungere og tungere, i stedet for blødere og blødere. I skal nok ikke regne med ren vokal fra os i fremtiden.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
Rigtig meget. En stor del af bandet har faktisk boet sammen længe, og der er en stor opbakning fra alle i vores bagland, både familier, venner og kærester.