Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Savage Machine

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Savage Machine

Savage Machine vandt årets danske W:O:A Metal Battle og blev en flot nummer fem i den internationale finale. Læs her, hvorfor de er morgendagens stjerner.

Hvem er med i bandet?

Troels Rasmusen – vokal
Martin Helbo – trommer
Benjamin Adreasen – bas
Simon Poulsen – guitar
Jacob Bruun - guitar

Hvordan startede bandet?

Guitarist Jacob Bruun og trommeslager Martin Helbo havde netop afsluttet et tidligere bandprojekt, der var gået i stå af flere personlige årsager, men var bestemt ikke færdige med at komponere og spille musik. Derfor valgte vi at starte et nyt band, der senere skulle blive til Savage Machine. Da vi begge er vokset op med metal i 80’erne, var genrevalget meget naturligt. Herefter brugte vi omtrent et år på at erhverve de endelige medlemmer til bandet. Den endelige line-up var således klar til at indtage verden i efteråret 2011.

Hvor var jeres første øver?

Det hele begyndte i et lille og koldt øvelokale, som vi lånte af det lokale bowlingcenter i Aarhus Nord. Lokalet lå uheldigvis lige ved siden af bowlingklubbens mødelokale, hvilket medførte, at vi flere gange måtte stoppe en øver, inden vi var kommet i gang, da vi, som man jo gør, spillede for højt, til at der kunne holdes møde ved siden af. Disse pludselige afbrud af vores øvere blev dog kompenseret med gratis fadøl, så længe vi ikke kunne øve, så helt skidt var det ikke.

Hvor var jeres første koncert?

Vores første koncert var til et Black Christmas på Viften i Rødovre i december 2011. Dette var ligeledes vores vokalists første optræden på de skrå brædder, så vi var alle noget spændte, men det gik rigtigt fint, og der var da også 50-70 publikummer.

Hvem har fået øje på jer?

Vi har i kraft af hårdt benarbejde, samt en hyret agent fra Rock N Growl, fået opbygget en bred skare af fans verden over. Vi har igennem vores seneste optræden på Wacken Open Air fået en fod indenfor hos både nationale og internationale managementagenturer og pladeselskaber, og der arbejdes pt. på at få aftaler i hus.

Hvad har været jeres største koncert?

Vores største koncert pt. er helt klart vores seneste koncert på Wacken, dog stærkt efterfulgt af et supportjob for Dragonforce på Voxhall i Aarhus i foråret 2015. Det er sådan nogle oplevelser, der gør, at man kan mærke, at det rykker, i en branche, hvor der ellers kan være langt mellem guldkornene som nyt band.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Det sværeste ved at være ny i gamet er, at ingen kender en. Og da ingen af os i bandet tidligere har været del af et større dansk navn, har vi skullet starte fra bundet med at networke og skabe det navn, som vi i sidste ende forhåbentlig skal leve af. Man kommer ingen steder, hvis ikke man kender de rigtige mennesker. Desværre har mange af de rigtige mennesker en tendens til at forfordele bands, de ikke har en personlig relation til. Heldigvis har vi været heldige med enkelte koncerter, hvor man så bare må give den alt, hvad man har, for ikke at ryge tilbage i glemsel.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

VI har indtil nu kun indspillet ep'er, men er i gang med at skrive materiale til vores debutplade, som vil blive indspillet i foråret 2016, hos Tommy Hansen i Jailhouse Studios. Vi har netop indspillet de to første singler, der vil blive udgivet i løbet af efteråret sammen med vores første musikvideo. Hvad angår at skrive musik til et album, er det en spændende proces, da det kræver mere variation end blot at skrive ep’er med 4-5 numre, men hvor det overordnede indtryk og ikke mindst tema skal bevares. Vi glæder os rigtigt meget til at få indspillet vores debutalbum, og vise verden, at Savage Machine er indbegrebet af old school heavy metal i det 21. århundrede.

Hvad er jeres inspirationer?

Vi er inspireret af, hvad vi hører af både nyt og gammelt. Men vores primære inspirationskilder er bands som Iron Maiden, Hammerfall, Motörhead, Helloween og Pretty Maids.

Hvad er jeres drømme?

Vi drømmer, som så mange andre, om at komme til at leve af at spille og komponere musik. Men vi er også realistiske, da vi har familier, der skal forsørges ved siden af et til tider hektisk liv som musiker. Et realistisk mål vil nok være, at vi med tiden får reduceret de titusinder af kroner, hvert medlem bruger på bandet hvert år, til et niveau, hvor vi begynder at tjene lidt penge på musikken. Flere større bands (større end os) har knækket nakken på de ekstremt hårde kår, som ”amatør”bands har i disse tider.

Hvordan vil I nå dem?

Drømmen om at kunne komme til at leve af at spille musik kræver intet andet end hårdt arbejde – og måske en portion held. Som nævnt, så gælder det om at kende de rigtige mennesker på de rigtige tidspunkter. Det er bare at presse på og så håbe på at stå på det rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt. Vi gør, hvad vi kan for fortsat at promovere vores band nationalt og internationalt og være så proaktive som muligt, så vi netop rammer det rigtige sted og det rigtige tidspunkt. Derudover har vi altid haft en professionel tilgang til alt bandrelateret, mens vi bruger det netværk, vi er ved at have opbygget. Det er sjovt så lidt et indslag som dette egentlig handler om det gode nummer. Men det er jo nok, fordi vi bliver fodret med så meget lort i radioen, at man står tilbage med det indtryk, at selv verdens bedste nummer ikke vil kunne skabe et band, hvis ikke man også er utroligt heldig!

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Som Anvil! Nej, spøg til side. Vi vil ikke ende som et band, der bliver nødt til at stoppe, fordi musikbranchens hårde vilkår tvinger os til det. Vi elsker at spille musik, det er derfor, vi  laver det, vi gør, og bruger så mange økonomiske og personlige ressourcer på det. Så at måtte opgive musikken og den følelse, det giver at spille foran et oplagt publikum, vil være et nederlag.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job, kærester etc.)?

Med to familiefædre (seks børn) i bandet, så kræver det nogle meget overbærende koner/kærester. Her har vi været heldige. Vi er også i den situation, at flere af os enten er selvstændige eller er på flextid, så vi kan tage os visse friheder i forhold til arbejdstider. Venner er jo, som venner er. Altid støttende. En stor del af vores venner er inden for musikmiljøet, så her er det helt naturligt med musik med omdrejningspunkt.

Bandets fulde koncert fra Wacken Open Air kan ses her, rigtig god fornøjelse.