Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2010: Lørdags-slutspurt

Populær
Updated
Copenhell 2010: Lørdags-slutspurt

Lørdag på Copenhell bød på koldt og blæsende vejr, men masser af voldsom og fed musik.

Kunstner
Dato
12-06-2010
Fotograf
Jacob Dinesen

Hvis man først kom ud på Refshaleøen til musikstart denne lørdag, andendagen på den første af forhåbentlig mange Copenhell-arrangementer, så slap man for den værste regn. Kun lidt støvregn og nogle få, kortvarige større dryp. Men tidligere på dagen...uha, bare teltene var tætte! Temperaturen var dog ikke juni værdig.

Dagens aktører på de to scener har vi anmeldt og links hertil får du her:
Adept
Mnemic
Dead By April
The Damned Things
Whitechapel
Suicidal Tendencies
Behemoth
The Dillinger Escape Plan
(fredagens arrangement: læs her)

Lørdagen bød også på diverse autograf-sessioner og i metalbioen "Dox:Hell" var der re-premiere på 'Headbang i Hovedlandet' (i øvrigt er dvd'en anmeldt her). I ølteltet sørgede Miss Cockrock for fed metal, lejlighedsvis med gæste-dj's, fx Jacob Bredahl kendt fra The Kandidate og meget andet.

Først var menuen dog svensk, da tatoveringer og store øreringe blev vist frem af Adept, men Danmark trak det længste strå, da Mnemic klart udspillede de unge svenskere.

På trods af en meget festlig dag fredag, og et noget koldt sommervejr, hvor en pejsestue på Copenhell ville have været et stort hit, så blev der stadig købt masser af kolde fadøl fra de mange ølcontainere på pladsen.

Pop fra tatoverede knøse og et fint møde med en supergruppe

Dead By April havde endnu flere tatoveringer end landsmændene i Adept, men spillede sært nok en art popmusik dog med en god bund, og vor anmelder var IKKE begejstret. Anmeldelsen af den nye supergruppe The Damned Things er derimod fyldt med flere positive adjektiver.

Wall of death, så det kunne mærkes fik man til Whitechapel-koncerten og bas-ekvilibrisme og et voldsomt løbepensum fik man fra Suicidal Tendencies, der indledte den ekstremt festlige slutspurt på Copenhell.

Det skal da være mere ondt!

Da Behemoth havde set line-uppen til festivallen sagde de til hinanden: "This festival needs more EVIL". Og det fik vi ved et brag af en koncert, der blev afsluttet med ild.

At Dillinger Escape Plan havde givet koncert tidligere på dagen i Schweiz var ikke til at se. For fanden da, hvor havde de krudt i røven! Således leverede de en manisk afslutning på et Copenhell, der kunne have været heldigere med vejret, men med de vejrudsigter, der var givet op til arrangementet, alligevel slap nådigt i forhold til regnmængden. Hvis man altså betragter koncertområdets åbningstid alene.

Et professionelt arrangement, der kom fint fra start. Lad os håbe, at det som tiltænkt bliver en stærk tradition. Overalt var stemningen fed, og bagefter har flere deltagere på Copenhells Facebook-side givet udtryk om en nærmest euforisk oplevelse via gode koncerter og den konstante fest i Biergarten-teltet.

Længe leve Copenhell!