Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Headbangers Ball Tour: Afslutningen

Populær
Updated
Headbangers Ball Tour: Afslutningen

Lørdag ramte Headbanger's Ball Tour'en Bremen Teater, og da vi havde en anmelder på plads til cirka samme setup i Aalborg aftenen før, sendte vi blitzkrieg-Dinesen ud for at foto-dokumentere gemytterne i København.

Kunstner
Titel
+ Hatesphere + Mercenary + Dawn of Demise
Spillested
Dato
06-12-2014
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Enhver der har kastet blot et halvt øje på tv'et, når der har været Gaffas awardshow på samme sted, Bremen Teater, vil nok have undret sig over stolerækkerne og måske ligefrem forventet, at de rent faktisk var fjernet til en metalkoncert. Og måske specielt en med fire helt sikre kort fra den mere etablerede danske metalscene, hvor headbang og mosh med sikkerhed vil opstå. Men nej, sådan forholdt det sig ikke. Altså det med stolene. Og det var nu heller ikke ubetinget et problem, at koncerterne kunne opleves siddende.

Dels var der en udpræget feststemning, lige fra det hyggelige barområde med DJ leveret af Devilution til salen, hvor koncerterne foregik. Så når Esse i front for Hatesphere sagde noget i retning af "Nu gider jeg ikke se flere siddende folk!", så lykkedes det faktisk at hive de fleste af de resterende endnu siddende folk op. 

Fordelen ved opstillingen var også, at de folk, som naturligt altid trækker helt frem til scenekanten blev lukket inde på et ret smalt område, hvilket i den grad gav en mere intens oplevelse oppe foran – det var som at moshe i fotograven ved en "normal" koncert. Desuden var det let at komme op scenen, hvorfra der ivrigt blev stagedivet og crowdsurfet adskillige rækker op.

Ulempen var naturligvis en tilbøjelighed for tilskuerne til at blive på samme spot for at nyde koncerten (og dermed ikke adlød den klassiske "kom tættere på"), ligesom tørstige folk havde noget besvær med at komme forbi folk og stole og videre til baren, som desværre kun fandtes uden for salen. 

Der gik ikke helt Slayer "the cushion riot" som da amerikanerne i 1988 spillede i New York City's "Felt Forum", der har stolerækker, hvor fans splittede salen ad (læs mere om det HER). Men helt uden fest og løssluppenhed var det ikke, og et enkelt sæde blev da revet i stykker. Heavy metal!

Samtidig syntes bandene også, at det var sært, men også ret fedt, med denne type sal, og reaktionen på stedet smittede let af på publikum, og sammen fik man det bedste ud af det. Og det blev således alt i alt en god musikalsk oplevelse i anderledes rammer, som slet ikke var så skidt, som frygtet ud fra den forudgående skepsis.

Menu